2020. augusztus 13. | csütörtök | Ipoly nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Már kaphatóak a jegyek a Hyperspace 2009-re!
Megelőztük a Magyarországon megszokott hangzásokat
Megtudtuk a következő Hyperspace időpontját
Kapcsolatok
Adam Beyer
Anthony Rother
Dj Hell
Felix Kröcher
Hot X (Horváth Tibor)
Radio Slave
The Advent
The Advent
Kapcsolódó események
Hyperspace 2009
[2009. április 11.
szombat 19:00]

Még nagyobb, még látványosabb: a Hyperspace előre menekül a válságból

Április 11-én immáron 14. alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb technopartiját, a Hyperspace-t. A gazdasági válság úgy látszik nem érinti a rendezvényt, erről a világszínvonalú line-up mellett az extra hang és fénytechnika is árulkodik.

A 2007-es esztendő óta évi egyetlen gigantikus partival jelentkező, s ezáltal fesztivál státuszba emelkedő rendezvény idén már a SYMA komplexum legnagyobb és legtágasabb "A" csarnokában várja az elektronikus-zenék kedvelőit. Az elmúlt években már megszokott 'B' aréna ugyanis belmagasságánál fogva nem alkalmas az idei év 10 x 40 méteres vizuáltechnikai rendszerének befogadására.A világviszonylatban is kiemelkedően erős line-up mellett a bevetésre kerülő extra hang- és fénytechnika, valamint a már említett látványelemek tovább fokozzák a csaknem másfél évtizedes töretlen sikernek örvendő Hyperspace eddig is megszokott magas színvonalát.A szervezők a Hyperspace-ek történetének legnagyobb költségvetésű fellépőgárdájával készül április második szombatjára, melyben a mindenkori globális techno-szcéna nagyágyúi mellett az 'új hullám' Magyarországon talán még kevésbé ismert képviselői is helyet kapnak.A hazai élvonal mellett tiszteletét teszi a trendteremtő müncheni dj/producer ikon DJ Hell, a mindig fergeteges live act műsorral előrukkoló The Advent, a szintén különleges élő előadással készülő Anthony Rother, a svéd techno zászlóvivője Adam Beyer, az egyre nagyobb tiszteletnek örvendő Radio Slave, valamint Felix Kröcher, aki a keményebb technoütemek követeként lesz jelen.

DJ Hell


DJ Hell csaknem három évtizeden átívelő karrierje során nemcsak a dj-szamárlétrát, hanem a-tól z-ig szinte az összes létező zenei irányzatot végigjárta. Rock 'n' roll, diszkó, pop, new-wave és punk a '70-es és '80-as években, aztán techno, acid, house, és electro a '90-es évektől. Majd mindezeket kiváló érzékkel egybeolvasztva kialakította az összetéveszthetetlen Hell-hangzást, mely korunk egyik meghatározó elektronikus zenei legendájává tette.

Hell-nek egyébként április 27-én jelenik meg legújabb szerzői albuma, a "Teufelswerk", melynek magyarországi lemezbemutatója természetesen a 2009-es Hyperspace-en lesz.

Adam Beyer1998 óta visszatérő vendég a nagy népszerűségnek örvendő stockholmi géniusz, Adam Beyer (Drumcode - SE). A legendás, 'Drum Codes 1" és "2' névre hallgató lemezeivel a '90-es évek közepén Adam és producertársa Peter Benisch alakították ki a jellegzetes, dobalapú, loop-bázisú modern stockholmi hangzást, amivel óriási hatást gyakoroltak az évtized techno mozgalmára.

Fellépései nemcsak a mindig előremutató és energikus zenéje, hanem fáradhatatlan hozzáállása és virtuóz technikai képességei miatt is élményszámba mennek.


The Advent

Ugyancsak a techno-világ kiemelkedő hatású figurájának - és nem mellesleg szintén a Hyperspace partik gyakori vendégének - számít a portugál live act-mágus Cisco Ferreira aka The Advent (Kombination Research - P) is.

Pályája a '80-as évek végén Londonban indult, kezdetben hangmérnökként szerzett nevet magának, majd fokozatosan felfedezte a zenekészítés világát is. Első The Advent név alatt jegyzett kiadványai 1994-ben láttak napvilágot az Internal kiadónál, s attól kezdve rohamtempóban kezdte gyártani a jobbnál-jobb techno dolgozatokat.

Mindig a saját útját járja, sohasem hódol be az aktuális trendeknek és zenei divatoknak, ha valakire, akkor Ciscora igaz az ezerszer elcsépelt 'kompromisszum-mentes techno művész' jelző.

Anthony RotherA tekintélyes gép- és hangszerparkkal érkező frankfurti electro pápa Anthony Rother

 (Datapunk - D) is live act fellépéssel készül, mostani Hyperspace látogatásához pedig a nemrégiben megjelent nagylemeze, a "My Name Is Beuys Von Telekraft" adja az aktualitást.

Radio SlaveAz angol nemzetiségű, de jelenleg Berlinben élő és alkotó Matthew Edwards, azaz Radio Slave (Rekid - UK) néhány év alatt hihetetlen karriert futott be.

2001-ben tűnt fel először Radio Slave névvel, ám érdekes módon évekig csak remixeivel hallatott magáról. Azóta szinte ipari mennyiségben jelenteti meg összehasonlíthatatlanul egyedi stílusban készült lemezeit, melyek a könnyed funkos house-tól kezdve, a diszkó elemeken át a "veretősebb" techno-ig és acid-ig igen sokszínű hangzásvilágot tudhatnak magukénak.

Felix KröcherA fiatalabb generációt, az ugyancsak villámkarriert befutó Felix Kröcher (Compressed - D) képviseli. 2001-ben 18 évesen a Németország-szerte sugárzott Sunshine Radio "Global Trax" műsorában tűnt fel, majd csakhamar országos ismertségre tett szert.

2005 óta egyik házigazdája a legendás frankfurti U60311 klubnak, és 2007-ben példaképével DJ Rush-sal együtt készíthette el a klub által évenként megjelentetett "U60311 Compilation Techno Division" hatodik kiadványát. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a tekintélyes német szaklap, a Raveline év végi közönségszavazásán Felix kapta a legtöbb szavazatot a "Legjobb hazai lemezlovas" kategóriában.

A nemzetközi viszonylatban is impozáns line up-ot a hazai felhozatalból az elmaradhatatlan Deadcode DJ-k, azaz Hot X, Igor Do'urden, és Coyote, valamint a Collins & Behnam duó egészítik ki.

Jegyek elővételben: 4990, a helyszínen: 5990, a VIP pedig: 10.000 Ft. A Program részletei itt!

-zene.hu- fotó: Glódi Balázs
 

[2009.03.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával