2020. május 27. | szerda | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Képekben! A Bajadér az Operettben - nem csak az isteneknek énekel
A musicalek egyik magyar királya 32 éves lett
Megérkezett Bajadér az Operettszínházba - képekben
Szerelem áll a központban Mahó Andrea lemezén! Meghallgattuk!
Képgalériák
WSS Sajtótájékoztató
Kapcsolódó Kiadványok
Miklósa Erika: West Side Story
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Janza Kata
Miklósa Erika
Kapcsolódó események
L. Bernstein: West Side Story
[2009. július 22.
szerda ]

Az Éj királynője és Rómeó a West Side Storyban

Magyar nyelven első alkalommal került hanghordozóra Bernstein-Sondheim-Laurents musicalje, a West Side Story. Miklósa-Dolhai-Janza előadásában különleges zenei csemege készült a Sony Music gondozásában.

A mára kultmusicallé érett színpadi produkciót 1958-ban mutatták be Londonban. Az 50 éves évforduló alkalmából 2008 tavaszán a Művészetek Palotájában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül csendült fel először együtt Miklósa Erika (Maria), Dolhai Attila (Tony) és Janza Kata (Anita) előadásában a CD-n hallható felvétel. Ekkor került rögzítésre a lemez teljes anyaga, amin utólag semmilyen javítást nem végeztek. Így az élő előadás különleges élményét nyújtja az elkészült korong.

A lemez és az előadás kuriózuma a két különböző zenei világból érkező fantasztikus művész, akik mégis tökéletes összhangban szólalnak meg a műben. A világhírű Éj Királynője, Miklósa Erika és a Budapesti Operettszínház musicalszínésze, Dolhai Attila első alkalommal álltak együtt színpadra a Művészetek Palotájában. Mindketten boldogan tekintenek vissza a próbaidőszakra és mélyen emlékezetükben őrzik az első találkozást.

- Borzasztóan féltem bemenni az Operettszínházba, mert egy operaénekes nagyon ritkán mond prózát és szerepel musicalekben. Az első alkalommal én is és Atilla is késtünk. De hamar feloldódtam, mert láttam, hogy nem egy haramiával van dolgom. Amikor először hallottam a Maria című számot Attilától azt gondoltam, hogy még nem hallottam ilyen jó előadásban ezt a dalt, pedig már Carerassal és Domingóval is énekeltem. Bernstein is boldog lenne, ha ezt hallhatná – emlékezett vissza Erika.

- Mindnyájunkban volt egy félsz, hogy hogyan fogjuk elfogadni egymást és a műfaji különbségek áthidalhatóak-e. Amikor először énekeltem Erika előtt a Mariat, az nem volt egy könnyed hangvételű éneklés, ami a csövön kifért, mert azt gondoltam helyt kell álljak. De Erika megnyugtatott, hogy ez jó lesz – mesélte Attila.

- Sosem gondoltam, hogy valaha Anita szerepét fogom játszani. Egy színésznő mindig átgondolja, hogy mi a karaktere és milyen szerepek megformálása illik hozzá. Amikor először szóba került, hogy én legyek Anita, nagyon meglepődtem. Aztán kezdtem megbarátkozni a dologgal, majd lassan megimádtam a feladatot. Leginkább a táncos részektől féltem, mert ezelőtt ennyire táncos szerepet nem játszottam. De Tihanyi Ákos - az előadás koreográfusa - személyiségének és táncpróbáinak köszönhetően én lettem a legszorgalmasabb a próbákon – vallotta be Kata.

Aki pedig nem csak hallani, hanem látni is szeretné a West Side Story szcenírozott koncert változatát, látogasson el július 22-én a Veszprém Arénába, ahol a Veszprémi Ünnepi Játékok nyitó programjaként megtekinthető lesz Kerényi Miklós Gábor rendezésében a nagy sikerű musical, mely idén ünnepli magyarországi bemutatásának 40. évfordulóját.

 WSS Sajtótájékoztató - galéria

-Audrey-

[2009.05.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2009.05.20. 22:07 • [1]
Szinetár Miklós a színházközvetítésekért kampányol. Nagy lenne, ha ezt egyszer leadná a tévé. Az Operaház Fantomját és ezt is leadták amerikai filmben. Jó lenne hazai szereplőkkel látni.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még