2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az 5 legnépszerűbb magyar dal 1991-ből, szerintünk - videóval
Gergely Róbert nagy slágere ma is hódít - videóval
Mark, Rúzsa Magdi és Gergely Róbert a Sztársávban
La Mancha lovagja Óbudán
Sváby András kapta az első Szécsi Pál díjat
Zenerégész: 32 éves Pintér Tibor
Kapcsolódó Kiadványok
Gergely Róbert és Farkasinszky Edit: Fények között
Kapcsolatok
Gergely Róbert
Gergely Róbert és Farkasinszky Edit
Legnépszerűbb csengőhangok

Gergely Róbert első duett lemezéből musical lesz?

Érzelmi rejtelmek albuma, talán ezzel a három szóval lehetne jellemezni a korongot. Ugyanis Gergely Róbert és Farkasinszky Edit kiénekli mindannyiunk titkait.

A jóképű énekes évtizedek óta dobogtatja már a női szíveket, ám nem csak megnyerő külsejével, hanem kellemes hangjával és érzelmes dalaival is. Most valami egészen újat ad a a rajongóinak, ugyanis pályáján eddig elkerülték a duett lemezek. Fények között névre keresztelve azonban már ilyet is magáénak tudhat az előadó.

Kivel énekel Gergely Róbert?

A leginkább kiváló szinkronszínészként ismert Farkasinszky Edittel közösen jegyzett különleges zenealbumon a két művész énekel, prózákat, dialógusokat mond a szerelem gyönyörűségéről és keservéről, mindannyiunk titkairól. A két előadó – mások helyett és nevében is – kiénekli, kimondja a szinte kiénekelhetetlen, kimondhatatlan rejtelmeket, az érzelmek magasiskolájában tanítva a hallgatókat.
Gergely Róbert szerint a lemezen megjelenített történet egyedi és mégis milliók számára ismerős lehet.

Rengetegen vagyunk ebben az országban, akik kételyek között élünk, sok tekintetben. A történet azt a léthelyzetet mutatja meg, amikor egy nő és egy férfi már valamilyen életutat bejárva olyan tapasztalatok birtokában van, hogy ha az érzéseiket, a gondolataikat külön-külön és egybecsengően is megfogalmazzák, akkor a hallgató számára kiderül, hogy milyen kapcsolatuk volt, van és esetleg lehet – hangsúlyozta az énekes színész.

A női és a férfi karakterek életre kelnek

Az Edit által alakított nő és az általam megszemélyesített férfi olyan sorspéldákat mutat fel, hogy egy-egy dalban, prózában egyaránt fellelhető az együvé tartozás, a „se veled, se nélküled“ életérzés, az egymásra figyelés, a szerelemből szeretetbe sodródás vagy a „héja-nász az avaron-szerű vívódás – vallja a népszerű előadó.

A „Fények között“ prózai és zenei tételei, ahogy az albumon is olvasható, tulajdonképpen részletek egy elképzelt musicalből. Megjelent most egy duett lemez számtalan dallal és nagyon-nagyon sok gondolattal, érzelemmel, s ezután kerestetik az ehhez tartozó színpadi, netán filmes produkció – véli Gergely Róbert.

A Kormorán zenekar műhelyéből egyébként már több alkalommal került a hallgatóság elé hasonló típusú összeállítás. A zenekar és két legtermékenyebb szerzője, Koltay Gergely és Szűts István mindenesetre ismét bizonyította, hogy szinte minden műfajban megállja a helyét.

Gergely Róbert tehát ismét új oldaláról mutatkozott be a hallgatóságnak, s ahogy eddigi pályáját ismerjük: jó eséllyel pályázik az újabb hódításokra!

– zene.hu –
Fotók: Sárospataki Györgyi

[2009.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még