Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 16. | szombat | Gusztáv nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fesztiválok 2009-ben
Kapcsolódó cikkek
Sziget Fesztivál 2009: jól fogyasztható rockzenei kínálat
Sziget Fesztivál 2009: Megakoncert a sokszínűség mellett
Kapcsolatok
Budapest Jazz Club (BJC)
Free Style Chamber Orchestra (FSCO)
Modern Art Orchestra
Budapest Jazz Orchestra
Jazzmania Big Band
Elsa Valle
Smárton Trió
Legnépszerűbb csengőhangok

Sziget Fesztivál 2009 - remek kínálat a jazzkedvelőknek

A Budapest Jazz Club és a Sziget csapatának együttműködése folytán 2009-ben is önálló helyet kap a jazz a Szigeten. Idén a tavalyihoz képest jóval frekventáltabb helyen, közvetlenül a Világzenei Nagyszínpad szomszédságában lépnek színpadra a hazai és nemzetközi jazz fiatal tehetségei és elismert alakjai.

A tematikusan szerkesztett koncertsávokban a nemzetközi és a hazai jazzélet kiemelkedő formációi lépnek fel. A Budapest Jazz Club színpadán találkozhatunk a legjobb angol származású jazz zongorista-énekesnőnek tartott Liane Carroll triójával, és ott lesz az elképesztő holland experimentális indie-funky jazzformáció is a D.A.S.H.!. Koncertet ad a 15 tagú Free Style Chamber Orchestra, sőt két másik nagyzenekar, a Budapest Jazz Orchestra és a Jazzmania Big Band is.

A fellépők között lesz továbbá a nemzetközileg is elismert Djabe, Elsa Valle, az Ágoston Béla nevével fémjelzett Zuboly plays Jazz, Barabás Lőrinc és barátai, a Balázs Elemér Group, valamint az Andrew J. feat. Harcsa Veronika & Kaltenecker Zsolt formáció is. A koncertek után a korábbi legendás Tilos sátor reinkarnációjaként éjjelente a BJC és a Tilos Rádió közös Tilos Witchkitchen projektje által delegált jazz közeli dj-k, zenészek és énekesek live actjei gondoskodnak a hajnalig tartó partihangulatról.

További érdekesség, hogy a Sziget Fesztivál 0. napján első ízben megrendezésre kerülő Rock Against Racism programmal párhuzamosan számos jazzprodukció is véleményt nyilvánít, és zenei hangadással igyekszik felhívni a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre.

Az augusztus 11-i Magyar Jazz a Rasszizmus ellen koncertjei a Világzenei Színpadon kezdődnek, majd este 23 órától a Budapest Jazz Club színpadon folytatódnak. A fellépők között lesz Binder Károly, Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, Fekete-Kovács Kornél, és olyan meghatározó formációk, mint a Super Trio, a For Tunes, az InLine, a Modern Art Orchestra és a fiatalabb közönséget célzó Barabás Lőrinc Eklektric is. A teljesség igénye nélkül felsorolt nevek mellett külön említést érdemel a Miles From India néven futó szuperprodukció. A híres producer, Bob Belden által életre hívott csapatban az egykor Miles Davisszel muzsikáló zenészek játszanak együtt az indiai zene legismertebb alakjaival.

Részletes Sziget program!

-BJC-
 

[2009.08.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még