Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. december 16. | vasárnap | Etelka, Aletta nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Szőlő után a Hóban megy a zenekar
Félbeszakadt az egyik produkció a Csillag születikben: elbuktak a csajok
Két magyar díjazott a 2006-os Nemzetközi Dalírófesztiválon
Szirtes Edina
Tényleg szeretsz?
Kapcsolatok
Dandó Zoltán (Zolika)
Falusi Mariann
Nikola Parov
Sárik Péter
Szirtes Edina (Mókus)
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Kapcsolódó események
Szirtes Edina Mókus Fabula Rasa- koncert
[2010. január 22.
péntek 19:30]

Szirtes Edina "Mókus": Nagyon nagy szükség van a szeretetre, a többi smafu

Az egyik legtehetségesebb hegedűművész hazánkban, akire még a gimnáziumban ragadt rá a "Mókus" név. A magyarországi popsztárok (pl. Zséda, Rakonczai Viktor, Dobrády Ákos) lemezein évek óta közreműködik zenészként s szerzőként is. Különböző stílusokat (blues, világzene, pop, jazz) képviselő saját zenekaraival folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európában egyaránt. Nem mellesleg zenéket ír színházi darabokhoz. Most éppen a második szóló fellépésére készül a Művészeket Palotájaban.

Edina 2007-ben az internetes Songwriting Competition (Amerikai Dalíróverseny) döntőse volt a világzene kategóriában. 2009-ben a Kortárs népzenei pályázat dalversenyén második helyezést ért el zenekarával, a Fabula Rasával. Mostani koncertjén megmutatja zenei világának főbb ágait, ebben segítségére lesznek vendégei: Falusi Mariann, Zséda, Nagy János és Nikola Parov.

- A vendégsereg egyértelmű. Ezekkel az emberekkel volt és van szerencsém dolgozni, dalokat írni Nekik, így természetes, hogy ott lesznek velem – mondta a „szinte” mindig vidám zenész.

Mint elmondta, a próbák alatt már kiderült számára, hogy az eddigi iciri-piciri életében ez az egyik legnagyobb ajándék. Kaszás Péter, Sárik Péter, Dandó Zoltán, Földes Gabi és a Fabulásokkal játszhatja saját zenéit január 22-én a Műpában.

- Csak úgy ajánlanám, hogy mindenkinek, aki elsősorban a szívével hallgat zenét, aki szeret énekelni, aki nyitott egészen távoli világok találkozására az legyen ott velünk. Ezt kell a legkomolyabban venni, tehét a "velünkön" van a hangsúly, mert ez egy egységet jelent (számomra). Tehát NEM publikumra és előadókra osztott emberi gyülekezet lesz, hanem egy csapat a legnemesebb értelemben, ahol az összetartó erő a szeretet. Nagyon nagy szükség van erre, a többi smafu! A zene is kiváló alibi arra, hogy akik játszanak igazul, őszintén átadhassanak és befogadhassák Őket. Befogadók nélkül minden hiábavaló!

Egyetlen egy igaz pillanatra vágyik, amikor megáll az idő

Mókus a zene.hu érdeklődésére elárulta: egy ilyen koncertre azért minden szempontból jobban és elsősorban fegyelmezettebben készülnek fel.

- Sokat muzsikálunk együtt, hogy jól összekovácsolódjunk. Még külső segítségünk is van, hogy dramaturgiai szempontból hogyan épüljön a műsor a legjobban, s persze elfogadunk bármennyi jó tanácsot. Meg a vendégek jelenléte is megkövetel egy haditervet. A könnyedebb műfajoktól haladunk a jazzt érintve egészen a világzenéig.

- A MÜPÁ-ban elég sokszor játszhattam már különböző előadásokon. De ez az első szóló koncert, amit én önálló estnek neveztem el. – árulta el mosolyogva.

– Már volt egy szerzői „estszerűségem” 2008-ban, aminek Arany-óra volt a címe és 9 Arany János balladát tartalmazott , amelyeket 7 énekhangra és egy szájdobra írtam. Kováts Kriszta és a Fool Moon énekeegyüttes mutatták be Farkas Gábriellel és Keönch Lászlóval kiegészülve. Ez volt az első , amit nem hittem el a szememnek és a fülemnek, hogy tényleg megtörténhetett – merengett el egy kicsit a múlt történésein.

- Hogy izgulok -e? Nem is azért izgulok, hogy jól sikerüljön, ne rontsak, tévesszek... stb, hanem, hogy sikerüljön egy pillanatot okozni. Egyetlen egy igaz pillanatot, amikor megáll az idő, mindenki elfelejt mindent : hogy ki is ő tulajdonképpen, hogy mi bántja a szívét, hogy kire haragszik . Ilyenkor valami megtörik odabent, valami ami eddig bezárta a szívet és most beengedi és kiengedi a szeretetet. – zárta a művésznő.

Két nap van már csak hátra tehát és kiderül, megvalósulnak-e azok a bizonyos pillanatok, vagy összejön e az az egy, ami mindent elsöpör...

- Bizsopress -

[2010.01.20.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Cottoncandies új lány csapat zenekar [2018.12.10.]
Dobos zenekar [2018.12.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Sting és Shaggy Budapesten: "Évtizedekre feltöltött ez a 2 óra."
Sting és Shaggy elhozta...

Farkasok vették be a Barba Negrát - képek az Amaranthe és a Powerwolf koncertjéről
November...

beszámolók még