2022. május 27. | péntek | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Vári-Kovács Péter

Vári-Kovács Péter

Vári Kovács Péter gyermekkorában már zongorázott, néptáncolt, agyagozott, sokat rajzolt és zsigerből gyűlölte a matek-fizikát. A középiskola 3. évéig kajakozott.

Érettségi után elszegődött a Kolibri Színházhoz stúdiósnak – ahol dolgozhatott a Pogány Judit rendezte Kék Madárban, és megismerhette a legendás Kemény Henrik bábművészt, láthatta a mestert játék közben a kulisszák mögül.

Eközben elkezdett járni a Földessy Margit Drámastúdióba, ahol helyzetgyakorlatokkal, improvizatív játékokkal pallérozhatta magát.  Játszott a Szentivánéji Álomban Lysandert, majd az I.B.S. Színpadon a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról főszerepét játszhatta.

Ekkor már aktívan rock-zenél. Zongorázni tanul (tanár: Csonka Emil), majd felvételt nyert a Toldy Mária Musical Stúdióba, ahol színészmesterséget, jazz táncot is tanult (énektanára Kőváry Judit). Itt játszik a Fame – Hírnév című musical-ben.

A Kőbányai Könnyűzenei Stúdióba ének szakra veszik föl, ahol a jazz-éneklés melllett jazz-zongorajátékot, zeneelméletet (összhangzattant), zeneszerzést, szolfézst, zenetörténetet tanul. A Doors emlékzenekar tagja - Raymond Manzarek megszemélyesítője .

Ezalatt játszik a Pesti Magyar Színházban (My Fair Lady – kisebb szerepek), itt szerencséje volt egy színpadon állni olyan legendákkal, mint : Sinkovits Imre és Agárdy Gábor. A Madách Színházban szerepet kap a Nyomorultakban (Claxous,  forradalmár).

Felveszik az Új Színház stúdiójába, ahol színészmesterséget tanul. Vizsgadarab: Shakespeare: Rómeó és Júlia – Rómeó szerepe. Versmondásra Gosztonyi János okítja.
 
2003 – 2007 a Színművészeti Egyetem zenés színész szakára jár. 2007-ben a József Attila Színházban, majd 2008-ban a Centrál Színházban (volt Vidám Színpad) dolgozik.
 

[2010.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
A Dal 2023 zenész » gitáros [2022.05.25.]
A Dal 2023 zenész » rézfúvós [2022.05.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Az utolsó Boom Boom koncerten jártunk
"Zenélj úgy mindig, mintha ez lenne életed utolsó...

Megnéztük a Kowa koncertet a Parkban - képekben
Teltházas koncerttel robbant be a budapesti...

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
beszámolók még