15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. május 14. | péntek | Bonifác nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Rebecca sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Szinetár Dóra
Bereczki Zoltán
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Szabó P. Szilveszter
Janza Kata
Bálint Ádám
Mészáros Árpád Zsolt

Szinetár Dóra visszatér - Budapestre érkezik Rebecca - képekben

A Budapesti Operettszínház március 19-én újabb nagyszabású premierre készül a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve. A Grammy-díjas, magyar származású Sylvesre Lévay és Michael Kunze szerzőpáros legújabb sikermusicaljét, a Rebbecát állítja színpadra Kerényi Miklós Gábor csapata.

Regény-Film-Musical

Daphne du Maurier titokzatos regénye a Rebecca már Alfred Hitchcock-ot is megihlette, aki 1940-ben Oscar-díjas filmet rendezett a történetből Laurence Olivier, Joan Fontaine és Judith Anderson főszereplésével.

67 évvel később Sylvester Lévay (zene) és Michael Kunze (szöveg) musicalt írt a drámai fordulatokkal teli, lebilincselő, szerelmi történetből. Érdekesség, hogy a librettót eredetileg angol nyelven írta Kunze az ősbemutatóra mégis németül, Bécsben került sor, ahol két évig játszották telt ház előtt a darabot. A mű azóta megjárta Japánt és Finnországot, s most Magyarországon indul hódító útjára Rebecca, a Broadway előtt, ahol várhatóan 2011-ben mutatják be a musicalt.

Alkotók-Szereplők

A világhírű szerzőpárosnak ez lesz a harmadik műve, amit az Operettszínház művészei prezentálnak a budapesti publikumnak. Az Elsiabeth (1996) és a Mozart! (2003) több éve tartó töretlen népszerűsége után nagy várakozás előzi meg az új premiert. Garancia a sikerre a remek sztori, a fantasztikus zene és az Operettszínház közkedvelt színészei.

Szinetár Dóra két éves szülési szabadság után „Én” szerepében tér vissza a színpadra férje, Bereczki Zoltán oldalán, aki Maxim de Winter megszemélyesítője. Kettejük románcát csak a volt feleség Rebecca emléke és a házvezetőnő Mrs. Danvers, azaz Polyák Lilla árnyékolja be. „Én” szerepében Vágó Zsuzsit, Maximként Szabó P. Szilvesztert, Mrs Danversként Janza Katát és Nádasi Veronikát láthatjuk még. Rebecca szeretője szintén igyekszik megkeseríteni a szerelmesek életét, Jack Fawellt Mészáros Árpád Zsolt és Bálint Ádám játsszák majd felváltva. „Én” munka adója Mrs.Van Hopper komikus szerepében Szulák Andrea és Náray Erika lesz látható.

Rebecca sajtótájékoztató képekben - klikk a fotóra

Ezúttal a rendezés jogát Kero a színház főrendezőjére, az „ifjú, erőteljes és kemény” Béres Attilára bízta, aki ígéretet tett arra, hogy „ez nem egy kvázi show musical, hanem ízig-vérig színház lesz.”

A magyar nyelvű verseket, mint eddig minden Kunze műnél most is Müller Péter Sziámi jegyzi. A múlt századi Angliát idéző jelmezeket Velich Rita tervezi, a díszletet Horsenyi Balázs, a koreográfiát Tihanyi Ákos készíti.

Történet

A történettel a naiv, fiatal lány „Én” elmeséléséből ismerkedhetünk meg. „Én” egy Côte d'Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét.

Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van.

Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

-Audrey-

[2010.02.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok