2021. október 24. | vasárnap | Salamon nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Völgyesi Gabi sejtelmes nyilatkozata: "Formabontóak leszünk"
Hasznos tanácsok Völgyesi Gabitól és egy titok: a Unique angol nyelven indult
Kapcsolatok
Völgyesi Gabriella

Csörgőt kapott Völgyesi Gabi - mit jelenthet ez?

Kicsit kikapcsolódott a munkával teli 2009 után a Unique, hiszen két oszlopos tagja, Gabi és Ádám januárban egy hónapig Peruban nyaraltak.

A lazításra mindenképpen szükség volt, hiszen 2010 nagyon sűrűnek ígérkezik a Unique számára, aminek a rajongók csak örülhetnek. Már sikert sikerre halmoz az új dal, és a következő album munkálatai is nagyban folynak, mely igazán különlegesnek ígérkezik. „Lesznek angol dalok is és olyanok is, amelyek mindkét nyelven elkészülnek. A „Hiszed vagy sem” c. dalt is mindkét nyelven felvettük és a hozzá készült angol nyelvű videót is hamarosan bemutatjuk.”

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy egy éppen nagy munkában lévő együttes hogyan is engedheti meg magának, hogy hetekre ott hagyja szülőföldjét. Nos, Gabinak és Ádámnak ez egyáltalán nem jelentett problémát, hiszen össze tudták egyeztetni a lazítást a munkával; „Az Internet velünk volt, úgyhogy mindenről értesültünk, kaptuk a jó híreket az új dallal kapcsolatban. Persze igyekeztünk még utazás előtt előre megoldani amit lehetett, az indulás előtti éjszaka például aludni sem sikerült emiatt, a 16 órás út előtt.”

Megúszták a földrengést

Bár Peruban ilyenkor nyár van, és az óceánparton perzselő nap barnította őket, azért Gabiéknak is kijutott egy kis hideg a havas, örök hóhatár fölötti hegycsúcsok mentén.

Gabi nagybátyja egy perui származású indián, aki már régóta szerette volna bemutatni családjának szülőhazáját. Utazásuk során meglátogatták Limát, a fővárost, megtekintették kisrepülőgéppel a híres, misztikus Nazca vonalakat, jártak a csodálatos Machu Picchun, eltöltöttek pár napot a dzsungelben és látogatást tettek a Majmok Szigetén. Peru tele volt kalanddal az együttes tagjai számára - mérges kígyót láttak támadásba lendülni, Gabi pedig egy szerencsétlenül járt szárazföldi óriásteknőst is kimentett egy vízzel teli gödörből.A dél-amerikai ország nem csak látványosságairól, hanem különleges zenéjéről is híres, ami zenészként természetesen nem hagyta hidegen Gabiékat „Itthon is szoktak perui zenészek játszani, utcákon vagy aluljárókban, úgyhogy nem volt teljesen ismeretlen a számunkra ez a pánsípos, gitáros zene, bár volt pár egészen különleges hangszer és zenész is az utazásaink során. Egy új hangszerrel gazdagodtam odakint, egy különleges hangú „csörgővel”. Az élmény maradandó és inspiráló volt, de attól nem kell tartani, hogy mohikánként egy pánsíppal előugrok a billentyűk mögül.”

A rokonok segítettek

Nagy szerencséjük volt az utazás során – hajszál híján ugyan -, de elkerülték őket a természeti katasztrófák és a balszerencse.
Az ókori inka birodalom romvárosában, Machu Picchuban ugyan Gabi és Ádám is bőrig áztak, a másnap érkező turisták azonban szerencsétlenebbül jártak, hiszen az esőzések miatt helikopterrel mentették ki őket. Éppen hogy elutaztak Limából, amikor egy erőteljes földrengés rázta meg a fővárost. Hazafelé pedig, miután landoltak a magyar reptéren, másnap a rendkívüli havazások miatt lezárták Ferihegyet…

Nem a meleg tengerpart és a havas hegygerincek voltak az egyedüli kettőségek az utazás során – Gabi ás Ádám jártak nyomornegyedekben is, de bepillanthattak abba, hogy hogyan él a perui felső tízezer, hiszen Gabi perui nagybátyjának kiterjedt rokonsága mindkét társadalmi rétegben előfordul.

A zenészek hazaérkezés után nem pihiznek tovább, hanem beleugrottak a munkába. "A következő nagylemez dalain dolgozzunk. Lesznek angol dalok is és olyanok is, amelyek mindkét nyelven elkészülnek. A „Hiszed vagy sem” című dalt is mindkét nyelven felvettük és a hozzá készült angol nyelvű videót is hamarosan bemutatjuk." - mondták.

Olvass tovább: 
Hasznos tanácsok Völgyesi Gabitól és egy titok: a Unique angol nyelven indult

- Kanicsár András Péter -

[2010.02.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük az Intim Torna Illegál utolsó koncertjét a Kobuciban - képekben
Május 31-én...

Ilyen volt a Honeybeast koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szerda este hat órakor egy kósza...

Ilyen volt a Hooligans jubileumi bulija a Parkban - képekben
Megújulva tért vissza a Madách Színházba a Jézus Krisztus Szupersztár! - képek
Megnéztük: Scooter koncert a Budapest Parkban - képekkel
"Örs egy Csoda" - Siklósi Örsre emlékeztek a Budapest Parkban: képekben
Megnéztük: Total Dance Festival Cabrio a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még