2022. július 4. | hétfő | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabi életrekeltette Rock and Rolliát
Kapcsolatok
The Baseballs
Pedrofon
Kosztolicz "Pedro" Péter
Legnépszerűbb csengőhangok

Újra divat lesz a kacsafarok?

A The Baseballs 3 rockabilly frizurás, képzett rock'n'roll énekes találkozásából született, akik egy tipikus berlini heavy metal próbahelyen találkoztak össze, de azonnal rájöttek hasonló hajszerkezetükből, hogy dolguk lesz még egymással.

Sam, aki Németország déli részéről egy meghallgatásra érkezett Berlinbe, Digger, aki Kölnből jött át sógora zenekarának besegíteni, és Basti, aki Berlinben lakott, összefutottak tehát és azonnal rázendítettek a Blue Suede Shoesra közösen, a capella. A hangjuk tökéletesen szólt együtt. Hamarosan a boltok polcaira került bemutatkozó lemezük. Gyorsan történt mindez, szinte gondolkozni sem volt idejük, csak szárnyalni a rock and roll hullámain.

Megszületett a "Voc'n'Roll" stílus, ami Elvis, Jerry Lee Lewis és Buddy Holly zenei örökségének egy újragondolt verziója. A fiúkban egyébként nem csak a színpadon van összhang, civilben is ragyogóan megértik egymást. A legfontosabb mégis az, hogy hatalmas rajongói az ötvenes évek életvitelének. A The Baseballs számára a "Voc'n'Roll" nem csak kinézet és életstílus, hanem mód arra, hogy jól érezzék magukat, ez pedig nem életkor függő.

Ha lázadni akartál a szüleid ellen, csak előre kellett fésülnöd a hajadat és bőrdzsekit húzni. Manapság már nem nagyon lehet a szülőket sokkolni - hacsak nem mész el befektetési bankárnak. – zárta Basti viccesre véve a figurát.

Az albumon egyébként olyan mai slágereket dolgoztak át a srácok, mint pl. a Hot n' Cold (Katy Perry), vagy az Umbrella (Rihanna).

A néválasztásról a következőket mondták:
Mindenképpen olyat akartunk választani, aminek köze van A Királyhoz, így hát a kedvenc sportját választottuk. A Baseball egy olyan játék, amiről itt Európában hallottak már az emberek, de nem sokat tudnak róla. Nos, mi ezen fogunk változtatni!"

Pedronak tetszik ahogy a zenekar hozza a ritmust

S hogy a The Baseballs mennyire hiteles, annak megítélésére a hazai rock and roll társadalom egyik neves és képzett szaxofonosát, Kosztolicz „Pedro” Pétert, a Pedrofon zenekar vezetőjét kértük meg.

Nem találtak ki ezek a srácok semmi újat, pár éve Sasha, a popénekes Dick Brave & the Backbeats néven készített egy hasonló albumot. Ám az egy időszakos produkció volt, csak egy évre kapott szabadságot a kiadójától, amit ki is használt szépen. – kezdte Pedro az értékelést.

A Baseballs, ugyanezt a stílusirányzatot választotta: végy 3 Elvis külsejű kitűnő hangú és mozgású fickót, hangszerelj át egy albumnyi mai slágert az ’50-es évek stílusában és a 3 énekes 3 szólamban énekelje el mindezeket. Dick Brave bebizonyította pár éve, hogy működik a recept, most a Baseballs aratja le a babérokat. A retro, ha ügyesen tálalják, nagyon tud működni, még a leginkább rajongani tudó tizenévesek körében is. Jó látni, hogy rockabilly hangszerelésű dalokra, kacsafarok frizurás srácok zenéjére őrülten tombolnak a fiatalok.

Híd a generációk között

Pár éve Bécsben a Dick Brave koncerten tapasztaltam élőben ugyanezt. Ott voltak az öreg rock and rollerek, mert nagyon hiteles produkciót láthattak. Ott voltak a fiatalabb rockabillyk és táncosok, mert tökéletesen lehetett bulizni erre a zenére, és ott voltak bizony a sikoltozó kislányok is és dobálták fel a bugyikat szépen, mert mégiscsak egy tinibálvány adta elő mindezt. Ugyanez a siker vár a Baseballsra, sőt már el is érkezett. Várom az új lemezt! – zárta a zenész.

Ismerd meg Dick Brave egyik zseniális felvételét!

 – Havassy Anna Katalin –
 

[2010.05.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Jonathan Davis ezúttal...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még