Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Adam’s Comedy
Csonka András "Andreas"
Djordjevic István „Giorgio”
Fivérek zenekar
Gusztos Bence
Kállay-Saunders András
Kökény Attila
Megasztár 5
Patai Anna
Szeleczki Dávid
Tolvai Renáta Tímea
Varga J. Bernadett

Kökény Attila tarolt a Megasztár ötben, Varga J. Bernadett búcsúzott

Első döntőjéhez érkezett a megasztár ötödik szériája. Szombat este a legjobb 13 áll színpadra, és küzd azért, hogy megszerezze az Év hangja címet. A zene.hu továbbra is megad minden információt, hogy Te se maradj le semmi fontosról, ami a megasztár háza táján történik! 

A Megasztár 5. első döntőjében először a legjobb 13 döntős előadó énekelte el 2010 csillagdalát: a Hangrobbanást. Szombaton este csak olyan világslágereket adnak elő a tehetségek, amit ők maguk választottak. Mint már megszokhattuk ma este is a legkritikusabb kritikusok bírálják a produkciókat: Eszenyi Enikő, Presser Gábor, Friderikusz sándor és Mester Tamás.

Igazán ütős nótával és egy ütős előadással kezdődött a döntő, melynek résztvevőire egyébként hétfőtől, vagyis a Megamánia elindulása óta lehet szavazni. Gusztos Bence Lanny Kravitz Are you gonna my way című nótáját hozta el az első igazi megmérettetésre. Mester Tamás a szám után azonnal megjegyezte, hogy természetesen ő is szokta ezt énekelni a koncertjein, ez az előadás azonban inkább színházi produkcióhoz hasonlított. Szerinte „gyerekes elképzelés” az, hogy körbe-körbe kell szaladgálni a színpadon a nóta közben. Presser Gábornak viszont határozottan tetszett az előadás. Hogy nincs egyetértés a zsűriben azt az is jelzi, hogy Friderikusz szerint ez volt a 17 éves kiskunhalasi srác eddigi leggyengébb előadása.

 

A saját maga elé kitűzött legfontosabb célt elérte a megasztáros apuka Kökény Attila: bekerült a legjobb tizenháromba. A 34 éves 3 gyermekes édesapa ismét lírai oldalát mutatta meg: Cserháti Zsuzsa Kicsi gyere velem című dalát választotta. Nem hallottam még férfi előadásában ezt a dalt, de nem bántam, hogy így alakult.

Nagyon érzelmes, nagyon elegáns, nagyon magával ragadó voltál – fogalmazta meg véleményét Eszenyi Enikő, de most nem volt vita a produkció megítélésében a zsűritagok között. Friderikusz a selejtezőkre utalva emlékeztetett: sokan hiszik magukról, hogy tudnak énekelni. Maga tényleg tud. Önnek már most van stílusa. Nagy szavak ezek az egyik legszigorúbb ítészként ismert Friditől, de osztotta véleményét Presszer is, aki egyszerűen annyit mondott: hátborzongatóan tudsz énekelni! S hogy teljes legyen a pozitív vélemények sora Mester Tamás megerősítette Kökény Attila önbizalmát és azt mondta: ne legyen elég a 13!

Nagy riválisát Horváth Alexandrát utasította a háta mögé és ezzel ki is ejtette a versenyből a Párbaj adásban Patai Anna. A 11 éves kislánynak most már a „nagyok” között kell bizonyítania. Mindenképpen bájosan énekelte Anna a TNT Kicsi gesztenye című dalát, de hogy mennyire volt meggyőző, és mennyire lesz elég a bájos kislány szerepe a továbbjutáshoz, az csak a későbbiekben derül ki. A zsűri mindenesetre egyöntetűen támogatják a szereplését. Mester Tamásnak az tetszik, hogy saját frazírjai vannak Annának. Ritka alkalom, de Friderikusz is egyetértett a zenésszel, és Presszer Gábor is. Mindannyian értékelik, hogy megmaradt gyereknek, nincs „betojva”, és igazi muzsikusnak titulálták fiatal kora ellenére.

A Fivérek tagjai saját bevallásuk szerint nehezen nyílnak meg, bár tudnak alkalmazkodni. Az elsősorban latin zenét kedvelő és játszó formáció ma este a Gipsy Kings világslágerét szólaltatta meg annyira jól, hogy Eszenyi Enikő jobbnak találta a produkciót, mint az eredeti előadó előadását. Még Fridi is „egálba” hozta ki a produkciót. Bár Enikő azért megemlítette, hogy a srácok minden előadásában van egy szakasz, amikor kicsit leeresztenek. Kérte a művésznő, hogy erre a jövőben figyeljenek oda.

Varga J. Bernadett
hez nem volt kegyes a sors mostanában. A szegedi lány aznap veszítette el édesapját, amikor bekerült a legjobb huszonnégy közé. Különösen nehéz időszak ez számára, de ez még nehezebbé vált a felkészülés ideje alatt, ugyanis arcüreggyulladással is meg kellett küzdenie. Ilyen embert próbáló körülmények között embert próbáló dallal állít színpadra: az Aerosmith dalát, a Crying címűt adta elő. Sok helyen sajnos nagyon hamisan. Persze Presszer Gábor megvédte a lányt és elmagyarázta, hogy ezzel a betegséggel nem lehet helyén énekelni a hangokat. Friderikusz azonban Detti előadásmódját kritizálta: külsőben ugyan előrelépett, de azt várja a lánytól, hogy előadásban is kövesse ezt az utat. Eszenyi Enikő azt mondta: kiabált Detti, de ez azért lehetett, mert így próbálta pótolni azt, amit betegsége miatt nem tudott produkálni. A küzdeni tudását azonban nagyra értékelte.„Először énekeltem együtt külföldi nővel” – Szeleczki Dávid mondata mára szállóigévé vált. Ő volt az a 16 éves fiú, aki a párbaj adásában Sonia Cassius-Clay oldalán énekelt, majd az előadás után hangzottak el az ominózus szavak. Mint a verseny folytatása is bizonyítja, Dávid kiejtette a londoni anyukát. I’m yours – ez már a ma esti választott dal címe, ami mostanában nagy sikerrel szerepel a rádiók kívánságműsoraiban. Olyan dal ez, amit nehéz elénekelni – fogalmazott Mester Tamás. Friderikusznak az előadás ritmikája tetszett, Eszenyi szerint azonban nem volt egyenletes, ám hamis volt az éneklés. Presszer kifejtette, mennyire „bírja” Dávidot, de szerinte sem volt koncentrált a produkció.

A beszámoló a következő oldalon folytatódik.

[2010.10.03.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még