Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. március 28. | szombat | Gedeon, Johanna nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eszenyi Enikő elégedetlen
Képgalériák
Megasztár 2. adás - képek
Kapcsolatok
Adam’s Comedy
Djordjevic István „Giorgio”
Eszenyi Enikő
Gusztos Bence
Kállay-Saunders András
Patai Anna
Szeleczki Dávid
Szíj Melinda
Tolvai Renáta Tímea

Csonka Andreas kiesett, Kállay-Saunders Andrásnak már édesanyja is a helyszínen szurkolt

Második élő döntőjéhez érkezett a Megasztár ötödik szériája. Ahogy már megszokhattuk, a múlt heti adás is tele volt könnyekkel és örömökkel egyaránt. A szabályok szerint a műsorban azonnal kiderül, ki az a két előadó, akik a legkevesebb szavazatot kapták a nézőktől. Közülük csak egyvalaki mehet tovább. Múlt szombaton Varga J. Bernadett ment, Tolvai Renáta maradt a döntős csapatban.  

Szombaton este 12 versenyben maradt előadóval kezdődött a Megasztár, 12 nagyszerű tehetség énekelte 2010. csillagdalát, a Hangrobbanást. A műsor különlegessége, hogy a tehetségkutató is csatlakozott az országhatárokat is átlépő kezdeményezéshez, az iszapkatasztrófa megsegítésére szervezett adománygyűjtők névsorához. Akik szavaznak, azok nem csak kedvenceiket, de a károsultakat is segítik sms-enkét 50 forinttal!

Djordjevic István „Giorgio” kezdte a második élő döntőt, ahol ígéretének megfelelően egy „giorgio”-s táncot is nyomott Elvis Presley és Tom Jones Little Less Conversation című kortárs nótájához. Jól tette! Mester Tamás a Dzsungel Könyvének Balujához hasonlította, aki épp ananászfával vakarja a hátát, de összességében tetszett neki a produkció. Friderikusz inkább az éneklését kritizálta: ott nyílik ki a srác hangja, ahol Tom Jones-ként énekel – fogalmazott.

Kállay-Saunders András hamar a fiatal lányok kedvence lett. A New-York-i srácként ismert énekesnek ma este már édesanyja is a nézőtéren szurkol. András Michael Jackson Man in the mirror című dalával készült, hiszen a második döntőben a legnagyobb magyar felvételek és világslágerek közül választhattak a versenyzők.

'Végre kiszakadt belőled a szenvedély' – fogalmazta meg véleményét Presser Gábor, aki szerint András még mindig olyan számára, mint egy kisgyerek. Eszenyi Enikő többet várt a sráctól, Mester Tamás szerint egyszerűen nehéz fába vágta a fejszéjét azzal, hogy Michael Jackson-dalt választott versenynótájának. 

A Magna Cum Laude Vidéki sanzonját hozta el ma este a „négy békési srác”, az Adam’s Comedy, akik egy szőrös kis állattal egészítették ki bandájukat. A csapat azt mondta, a hörcsögöt - aki állításuk szerint nem harap, és csak a kis Patai Anna kezében van jó helyen - az viheti a verseny után haza, aki megnyeri a tehetségkutatót! Till Attila műsorvezető szerint jól állt nekik a dal, és Eszenyi Enikőt is rabul ejtette az egyszerűség, ami áradt a fiúkból. Friderikusz azt mondta, a szerinte közepes szintű nótából igényes dalt csinált az Adam’s Comedy. Mester Tamás a gitárszólót dicsérte.

Tolvai Renátát múlt szombaton csak a zsűri mentette meg a végső búcsútól. Ma este a lány a nemsokára Magyarországon koncertező Lady Gaga legnagyobb slágerével, a Pokerface-szel állt színpadra. Mester Tamást most nyűgözte le először a lány, majdnem megszerette Lady Gagát is. Presser Gábor szerint sokkal kevesebb van a dalban, mint amit Reni tud, azonban őt is „megvette” a produkció. Friderikusz szerint azonban csak a körítés mentette meg ezt az előadást. Eszenyi Enikőnek is kevés volt ez most. A művésznő a jövőre nézve azt tanácsolta a lánynak: ne akarjon utánozni senkit, mert az hosszú távon nem vezet jóra.

Ha az életben…

…énekelte Gusztos Bence a Kispál és a Borz dalát. Összekacsintott a nézőkkel, klassz volt – véleményezte Mester Tamás. Presser Gábor szerint egy korszakos zenekar korszakos dalát énekelte Bence. Szerinte több van a dalban, mint hogy körbeszaladjuk és körbepacsizzuk a színpadot, ahogy a fiú tette. Persze továbbra is bírja a srácot. Friderikusz Sándornak viszont továbbra is kedvesen főpróba jellegű volt az előadás. Semmi különösebbet nem váltott ki belőle, várja azt a pluszt, amit még mindig csak sejt Bencében.

Patai Anna a Megasztárban kezd felnőni. Korán kel, gyakorol kitartóan, és mindent megtesz azért, hogy ő legyen 2010-ben az Év hangja. Cindy Lauper Girls just wanna have fun című dala igazán jól állt a kicsi lánynak! Eszenyi Enikő szerint az a jó, hogy semmi megfelelési kényszer nincs benne, Mester Tamás szerint is eddigi legjobb produkciója volt ez a 11 éves lánynak. Friderikusz azt dicsérte - a hibátlan éneklésen kívül -, hogy őt nem a szülei lökdösték a versenybe jó hangja miatt, hanem a kislány tényleg őszintén és felszabadulva áll a színpadon. A jövőjéért aggódókat pedig Annácska megnyugtatta: akármekkora sztár is szeretne lenni, a tanulást nem fogja abbahagyni!

Kozma József Hulló faleveleiről énekelt a Megasztár egyik legmegrázóbb és egyben legmegosztóbb személyisége, a győri külkereskedelmi előadó, Szíj Melinda. Az egyik bulvárlap beszámolója alapján Melinda még mindig küzd a maradni vagy menni problémájával, ám ez mai produkcióján sem látszott. Presser szerint igazi előadói vénája van a hölgynek, Mester Tamás szerint most ért össze a két világ, Melinda korábbi élete és az előadói mivolta. Az előadói fejlődése mellett most végre megjelenésében beállt változásokat is értékelhették a zsűri tagjai.

Kökény Attila, a négygyermekes mega-apuka a családjáért énekel – és végre találkozhatott is szeretteivel, akik meglátogatták a Megasztár-házban. Attila a kétségtelenül világsztár, ám botrányairól is hírhedt Goerge Michael-től énekelte a Faith, vagyis Hit című számot. Teljes összhang, nagyszerű hang és csodálatos muzikalitás jellemezte Eszenyi szerint az előadást, Friderikusznak azonban valami hiányzott. Minden a helyén volt, mégsem volt az igazi. Ezt erősítette meg Mester Tamás is, aki azt mondta: ez volt Attila leggyengébb produkciója. Presser „Pici” Gábor szerint a dalválasztással volt a probléma, nem volt benne az a lehetőség, hogy megmutassa a benne rejlő értékeket a családapa.

Pánikbeteg a családban – bajban van a Fivérek?

Komoly gonddal küzd a Fivérek zenekar, hiszen a legidősebb testvér pánikbetegséggel küzd. Saját bevallása szerint Antinak régebben rövidebb ideig tartottak betegségének tünetei, a Megasztárban ránehezedő nyomás azonban napról napra nehezebb helyzet elé állítja, amit meg kell oldani. Ma este ez sikerült, felszabadultan és a tőlük megszokott lendülettel játszották a Desperado betétdalát. Friderikusz azt mondta nekik, hogy most ki kellene szállni a versenyből, meghirdetni egy sportcsarnokos koncertet és biztos teltház lenne! Presser Gábor szerint amit ki lehet hozni ebből a műfajból, azt ők megteszik!

A tíz éve Kanadában élő lány, aki csakis Magyarországon akar Megasztár lenni, most a Keresztapa slágerével érkezett a verseny második döntőjébe. Lakatos Yvette-et produkciója után Mester Tamás arra kérte: ne felejtse el, hogy még csak 16 éves, utalva ezzel arra, hogy szinte mindig szomorú hangvételű dalokat választ a lány. Eszenyi Enikő arra hívta fel a figyelmet, hogy a fájdalom ne műfájdalom, a könnyek ne műkönnyek legyenek. Presser Gábor azonban elhitte azt az egészet és emlékeztetett, hogy nagyon rövid idő áll a versenyzők rendelkezésére az előadásra, és szerinte ő mást látott a színpadon, mint a többi ítész.

A nagykőrösi Szeleczki Dávid múlt héten nehéz helyzetbe került, hiszen ő volt az egyik versenyző, aki a legkevesebb szavazatot kapta a nézőktől. Így a versenyben maradásért közte és Varga J. Bernadett között kellett döntenie a négytagú zsűrinek. Mester Tamás az átütő erőt hiányolta Dávid előadásából, aki ma este Robbie Williams slágerét, a Feel-t hozta el. Az ítész szerint csak az előadás vége mentette meg a produkciót, Eszenyi azonban az egyik legtehetségesebb fiúnak tartja a mezőnyben Szeleczkit. Presser Gábor arra figyelmeztetett, hogy mindig mérlegelni kell a dalválasztásnál, nem szabad a korra hivatkozni a produkció értékelésénél sem, hiszen nincsen korhatár. Aki fiatal, az nyilván nem fogja úgy elénekelni az adott dalt, mint egy idősebb versenyző. Ennek ellenére a 16 éves srác tehetségét és versenyben maradását senki nem kifogásolta.

Csonka András „Andreas”
megújult erővel állt színpadra, hiszen végre találkozhatott szüleivel Szlovákiában. Andreas a második döntő adásra Juanes világslágerével, a La Camisa Negra-val készült. Eszenyi Enikő úgy érezte, ez nem volt teljesen a srác száma, azonban képes rá, hogy bárkit bárhová „elvigyen” előadásával. Mester Tamás aggodalmának adott hangot, hogy a produkció után vajon bent tartják-e a nézők Csonka Andrást. Presser Gábor is arra hívta fel a szavazók figyelmét, ne felejtsék el, hogyan énekel Andreas lírai dalokat!

A versenyzők elénekelték dalaikat, és most már azt is tudjuk, kik kapták idáig a legkevesebb nézői szavazatot! Ők: Gusztos Bence, Kállay-Saunders András, Csonka Andreas, Tolvai Renáta és Djordjevic István Giorgio.

A reklám után fordulat állt be: Kökény Attila, Csonka Andreas, Kállay-Saunders András, Gusztos Bence, Adam’s Comedy és Giorgio a legkevesebb szavazatot kapott előadók névsora!

Feszültségoldóként és az izgalmak fokozása érdekében ma este a döntős csapat Madonna talán legnagyobb slágerét, a Like a prayer-t énekelte el. Majd néhány perc múlva lezárult a szavazás…

… és a szabályok értelmében akik jövőjéről már csak a zsűritagok dönthetnek: Csonka András Andreas és a Fivérek zenekar! A zsűrinek egy perce van a döntésre. Egy perc alatt kell eldönteniük, kinek adnak esélyt a folytatásra, esélyt egy áhított cél elérésére.

Eszenyi Enikő szíve megszakadt, így a Fivérek versenyezhet tovább! Csonka Andreasnak pedig szól a búcsúdal, az Álomvilág a Megasztár 5 döntőseinek előadásában…

Ne feledjétek, a szavazás mostantól újra él, jövő szombatig ismét küldhetitek az sms-eket kedvenceitekre!

 - kiko/Retro Rádió -

A zene.hu olvasóinak szavazatai szerint a versenyt Kállay-Saunders András nyeri. Szerinted? Szavazz lent!

Képekben az október 2-ai körből - klikk a fotóra

[2010.10.10.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
magducika 2010.10.12. 18:46 • [1]
szerintem Georgonak kellett volna kiesni

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
Ír/skót népzene-ISLAND zenekar zenekar [2020.02.28.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

cdbolt.lap.hu
Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még