2020. május 26. | kedd | Fülöp, Evelin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vastag Csaba először beszélt róla: "Nagyon féltem"
Vastag Csaba érdekes nyilatkozatot adott
Király L. Norbi mindenkit megelőzött - Íme a 40 legjobban fogyó CD Magyarországon 916.
Videóinterjú! Mi köze van Vastag Csabának az Első Emelethez? Íme a válasz!
Kapcsolatok
Vastag Csaba

"Nagyon sok mindent megpróbáltam" - interjú Vastag Csabával

Ha azt mondom, hogy Vastag Csaba, akkor mindenki tudja, hogy arról a veszprémi fiatalemberről van szó, aki megnyerte a 2010-es X-Faktort, hiszen a népszerűsége futótűzként terjed. 

Az X-Faktor láz teljesen eluralkodott az országban, s több ezren vesznek jegyet a koncertekre, csakhogy láthassák kedvenceiket, illetve Mr. X-Faktort, azaz Vastag Csabát. Csabának nagyon sok felkérése van, az egyik vidéki fellépésén sikerült elcsípnünk.

- Mennyire vagy otthon a művészet világában?
- Szerintem egy művésznek nagyon profinak kell lennie, sokat kell tudnia, de igyekszem megfelelni ennek. Nagyon sok mindent megpróbáltam az életem folyamán, a musicalt is, de alapvetően rock zenei irányból jöttem, már kicsi koromtól kezdve.

- Rock zenei vonalon folytatod?
- Az X-Faktorban sokrétű volt a bemutatkozásom, ehhez hasonlóan szeretném folytatni. Több fajta irányt is ki szeretnék próbálni.


 - A művészetnek több ága is van. Hogyan állsz a költészettel, illetve a festészettel?
- Régen nagyon sok verset írtam, 21 éves koromig bezárólag. Amikor valamit nem tudsz szavakban megosztani másokkal, de szeretnél megosztani velük egy lelki beszélgetést, azt igyekszel rímekben kifejezni. Ez egy nagyon érdekes dolog. Az érzések kifejezését jelenti számomra a versírás.

- Mit jelent számodra az éneklés?
- Egy olyan kifejezési formát, ami a verbális kommunikáción feljebb mutat. Olyan fajta eszközeid vannak, amelyek hangokban nyilvánulnak meg, és hangként tudod megmutatni az érzéseidet.

- Térjünk át az X-Faktorra. Tervezed, hogy duettet készítesz valakivel az X-Faktoros társaid közül?
- Az öcsémmel mindenképpen. Nagyon kedves számomra és nagyon szeretem őt. A többiekkel is beszélgettünk már duettekről, de ez egyelőre titok.

- Az öcséd, Tomi a jövőben mennyire lesz jelen a karrieredben?
- Amennyire rajtam múlik, nagyon. Ha tudok ezért tenni valamit, akkor viszem magammal, ahová csak lehet. Tudom, hogy mindig segíteni fogjuk egymást.

- Hogyan dolgoztad fel, hogy párbajoznod kellett vele, és a mentorok végül nem őt jutatták tovább?
- Nehéz volt. Nagyon rossz érzés volt, hogy valamennyire az én kezem által kellett, hogy távozzon a műsorból. Ez az a szituáció, amit senkinek sem kívánok. A dalokat a tőlünk telhető legjobb teljesítménnyel próbáltuk elénekelni. Egymásért és egymásnak énekeltünk. Amikor másnap boldognak láttam Tomikát, és hogy készül a saját lemeze, készülnek a számai, akkor tudtam, hogy jó úton halad. Amiben tudjuk, segítjük egymást.

- Nagyon sűrű a napirended, amióta megnyerted az X-Faktort. Hogyan telik egy napod?
- Nagyon korán kelek, és nagyon későn fekszem. Sok felkérésem van, szerencsére. Jó érzés találkozni azokkal a kedves emberekkel, akik bizalmat szavaztak nem csak nekem, hanem mindenki másnak is a műsorban. Ezeknek az embereknek köszönhetjük azt, amit elértünk, és azt, akik lehettünk végre. Nagy élmény, hogy szemtől szemben találkozhatunk, és beszélgethetünk a rajongóinkkal.

- Több koncerten is láttam, hogy mindenki téged akar látni és hallani. Hogyan kezeled a népszerűséget?
- Nagyon szeretem az embereket, és ezt őszintén mondom. Nem véletlenül szoktam belevonni a közönséget a számaimba, hanem azért, hogy mindig együtt legyünk. A tévén keresztül is, amikor hiába én álltam ki a színpadra, mégis ők hozták a csodát. Hiszek benne, hogy az X-Faktor igazából bennük rejlik. Most is szeretném, ha együtt lennénk boldogak, szomorúak, és mindent együtt élnénk át.

- A mentoroddal, Nagy Feróval tartod majd a kapcsolatot?
- Most is tartom. Sokat beszélünk, és nagyon sokat segít nekem, ahogy azt a műsor alatt is tette. Tisztelem őt, a legeslegnagyobb köszönettel tartozom neki. Közös dolgok is vannak kilátásban, de ezt még nem tudtuk pontosítani, úgyhogy erről korai még beszélni, de nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk.

- Mikor várható az első lemezed?
- Nem akarjuk elsietni. Már nagyon jó számaink vannak, de nem akarjuk feláldozni a minőséget a sebesség oltárán. Most, hogy elnyertem ezt a szép címet, hogy megkaptam Magyarország első X-Faktorának az „első X” címét, azt szeretnénk, hogy minőségi és méltó legyen a folytatás.

- Nemrég nagy megtiszteltetés ért, hiszen te énekelhetted a Parlamentben a magyar himnuszt. Hogyan készültél rá, és ez milyen érzéseket váltott ki belőled?
- Készülni nem igazán lehet rá. Mindenki azt hiszi, hogy fejből tudja a himnuszt, de amikor azt figyelik, hogy mit rontasz el, az egy nagyon nehéz szituáció, hisz a referenciákat láttuk már másoktól, hogy mennyire könnyű elrontani egy himnuszt. Nagyon izgultam, és Orbán Viktor is jelen volt, nagyon izgalmas és felemelő helyzet volt.

Videóinterjú! Mi köze van Vastag Csabának az Első Emelethez? Íme a válasz!

- Van példaképed?

- Mindenki a Queen-ből, Bon Jovi, U2, Guns’n’roses. Őket szeretem.

- Mi volt a legőrültebb dolog, amit életedben csináltál?
- Olyan sok van belőlük, hogy most egyet sem tudok kiemelni. Talán az, hogy jelentkeztem az X-Faktorba (nevet). Az tényleg őrült dolog volt, mert az öcsémet, Tomit vittem kocsival a válogatásra, és egy másodpercen múlott, hiszen hirtelen ötletként jött, hogy én is jelentkezzem. Azt hiszem, hogy életem legjobb döntése volt!

Szeretnél nyerni? Csatlakozz!


Ha tetszik a cikk, akkor lájkold lent.
- szon.hu -
 

[2011.01.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még