2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hoppá! Vincze Lilla meglepte Adriánt: "Pénteken várlak"
Star Jam Session Charlie-val és fiával, Ákossal
Tóth Gabi Londonban is hozza majd a megszokottat
Olvasónk kérdezte: Kiket kedvelnek Kordáék?
Pély Barna bevallotta: "Régóta gondolkodtunk a dolgon"
Pély Barna ismét elvállalta
Rózsaszín férfiasság - Peet Project
Star Jam Session Gerendás Péterrel és Csepregi Gyulával!
Kapcsolatok
Acid Company
Pély Barnabás
Road Kill Caffe
Romhányi Áron
United

Pély Barna: "Nem vagyok túl szigorú"

Pély Barna és Romhányi Áron nevét legtöbben a United zenekarból ismerik. Találkozhattunk már velük a TV2 tehetségkutatója kapcsán, de Áron volt például szerzője a megasztáros Hien „Túl szép” című számának is. Több, mint egy évtizede tartó közös munkájuk legújabb állomásaként duó formációjukkal is rendszeresen koncerteznek, emellett pedig számos produkció tagjaként tevékenykednek különböző műfajokban.

Február 1-jén a Budapest Jazz Clubban koncerteztetek "Pély Barna -Romhányi Áron Duo" néven. Meséljetek erről a formációról!

– Barna: igazából a mi duónk már a megismerkedésünk óta létezik, csak nem koncerteztünk vele az utóbbi évekig. Mindig is így írtuk a United nótákat, annyi különbséggel, hogy dalszerzés közben jobban ragaszkodunk bizonyos szerkezeti formákhoz.

– Áron: Barnával a United elődjének, az Acid Company-nak megalakulása előtt két évvel már dolgoztunk együtt a Road Kill Café nevű zenekarban, ahol közösen írtuk a zenekar demófelvételének egyik dalát. Azóta sok közös munkát tudhatunk magunk mögött zeneszerzőként is, és ez a duó tulajdonképpen a közös előadói és zeneszerzői kreatív munkánknak egy valós időben látható felgyorsított vetülete. Rengeteg olyan dolgot ki lehet próbálni nagyon gyorsan, amit zenekarral több próbát követően lehet csak - így gyakorlatban a zenekari tevékenységünk egyfajta "szélcsatornája", ahol tesztelni tudjuk a dalokat, azok hangszerelését, hatását.

– Kevesen tudják Rólatok, hogy a pop szakmán kívül máshol is tevékenykedtek. Milyen projektekben hallhatunk még Benneteket?
– Barna:
leginkább a Cool on Tool és a United tölti ki az életemet, illetve van egy alter-funk formációnk, a Funk Survivors. Ezen kívül rendszeresen koncertezem fiatal zenekarokkal. Sokfelé hívnak játszani, ilyenkor is próbálom a maximumot hozni előadói szinten, legyen szó jazz-ről,blues-ról, vagy funk-ról.

Áron: több dologban részt veszek, melyek néha aktívak, néha pedig hibernált állapotban vannak. Ilyen a két nagylemezzel rendelkező saját trióm (Romhányi Áron Trio), a Loop Doctors (szintén két nagylemezzel és egy Fonogram díjjal), a Fusio Group (számtalan nagylemezzel és eMeRTon díjjal), az RTB Crew (egy nagylemez), stb. Az érdeklődők mindezekbe belehallgathatnak a honlapomon (www.romhanyi.net).

– Áron! Nemrégiben került bemutatásra új szerzeményed a Debreceni Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Mesélnél erről bővebben?
– Az egész Szentpáli Roland tubaművésznek köszönhető. 2oo7 óta dolgozunk együtt, és írtam neki egy három tételes, kicsit jazzes, kicsit kortárs tuba-zongora kamaradarabot "Parallels" címmel. Ő jelenleg a debreceniek tubása, és kiváló zeneszerző/hangszerelő is egyben. Az ő ötlete volt, hogy a darab az általa kidolgozott nagyzenekari hangszerelést követően bemutatásra kerüljön. 

– Barna! Úgy tudom, Te a következő zenész-generáció pályáját egyengeted. Hol tanítasz? Mire számíthat az, aki a jövőben Nálad szeretne tanulni?
– Igen, a KJF Művészeti Tanszékén tanítok jazz-éneket, zenekari gyakorlatot és pop-rock kultúrát. Nem vagyok túl szigorú, csak speciális esetekben , amikor nagyon linkek a diákok. Erre ritkán kerül sor, mert többnyire olyat tanítok a hallgatóknak, amit az életben is használni tudnak, úgyhogy odafigyelnek rám.


– Ha már a jazz-nél tartunk: hol hallhatjuk legközelebb a duótokat?
Áron: az éppen legdivatosabb közösségi portálon a United csoportnál rendszeresen értesülhettek a koncertekről. A legközelebbi azt hiszem, éppen a Budapest Jazz Clubban lesz, március 30-án!

– FuDo –

[2011.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még