2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fülöp Adrián Máté Oldala
Kapcsolódó cikkek
Pély Barna megmentette a fesztiválozókat
A mulatós masszőr stílust vált?
Egy estére a gombafrizura lesz a divat az A 38-on: sztárok is csatlakoznak
Vinze Lilla máshova esett, mint tervezte
Karácsonyi szerelem MC Hawer módra
Titokzatos tehetséget ígér jövőre MC Hawer
Megtudtuk! Pély Barna is a rangos tehetségkutató zsűrijében
Képgalériák
Fülöp Adrián Máté (2009)
Kapcsolatok
MC Hawer & Tekknő
Pély Barnabás
Vincze Lilla
Rony
Szarvas József (Josh)
Fülöp Adrián Máté

Hoppá! Vincze Lilla meglepte Adriánt: "Pénteken várlak"

Kilenc éve mozog a hazai könnyűzene palettáján Mc Hawer és Tekknő. A mulatós duó amellett, hogy zenél „vadássza” a fiatal tehetségeket.

Négy évvel ezelőtt az ő kezük alól került ki Rony, aki aranylemezes lett. Nemrégiben egy újabb lehetőséget láttak meg egy tiszavasvári fiatalemberben. Fülöp Adrián Máté huszonnégy éves, de már saját stúdiója van, albumát pedig egyes egyedül rakta össze, amin több mint egy évet dolgozott.

- Tizennégy éves korod óta foglalkozol komolyabban zenéléssel. Ekkor kezdtél el Vincze Lilla énekóráira járni. Hogy jutottál el az egykoron népszerű énekesnőhöz?
- Édesapám, aki humorista, jó barátságban van Lillával. A művésznő egyik tiszavasvári fellépésén találkoztunk, megkérdeztem tőle, hogy vállal-e tanítványokat. Mondta, bár kevés ideje van énektanításra, de szívesen meghallgat és ha jó hangom van, akkor szívesen megosztja velem a tapasztalatait. Az alkalmat megragadva még a helyszínen énekeltem neki egy dalt, majd egy nap múlva hívott, hogy pénteken vár. Ezt követően nyolc hónapig jártam az óráira.

- Mit tanultál ez idő alatt?
- Elsajátítottam az éneklés alapjait, mint a légzéstechnikát és a különböző hangok kiéneklését. Emellett jártunk különböző rendezvényekre fellépni, ahol belekóstoltam a koncertek légkörébe.

- Majd jött a Pély Barnabással való találkozás...
- Az egyik vidéki fellépés alkalmával Békéscsabán a sportcsarnokban találkoztunk, ahol mi is szerepeltünk. Ezen belül Vincze Lilla és Pély Barnabás közösen énekeltek, majd én is felmentem a színpadra, mint vokalista és hármasban folytattuk a produkciót. Később együtt mentünk haza, végigbeszélgettük az utat Budapestig, majd megadta az akkori producerem, Szarvas József (Josh) számát. Küldtem neki egy SMS-t, majd felhívott és elindult a közös munka. Az első jelenésem a Nagy mulatós lemezen volt, amire az „Így fogadj el” című dal került fel, még mulatós pop-os műfajban.

A zenélés mellett a tanulás tölti ki Adrián szabadidejét, a Nyíregyházi Főiskola végzős hallgatója Nemzetközi kapcsolatok szakon.

- Miért fontos ez számodra?
- Nem akarom, hogy az a vád érjen, hogy csak a zenéhez értek. Fontosnak tartom, hogy legyen egy diplomám, ez ma már nélkülözhetetlen. Manapság amellett, hogy tanulok és énekelek, egy saját lemezkiadót és hangstúdiót vezetek. Saját magam írom, hangszerelem, vokálozom fel dalaimat, ezért úgy gondolom, hogy a produkció is hitelesebb, mint egy csinált zenekar esetében, hiszen itt minden hang általam került a mostani helyére. Ettől működhet (működik) jól ez a produkció.

Emellett megpróbáltam nem tömegzenét gyártani, hanem egy külföldről behozott stílust formáltam át saját szám íze szerint! Azt mondom, ez a lemez egyaránt megmozgatja a "nagyon" fiatal korosztályt és ugyanúgy a "közép" korosztályt is, ezzel megtartva a mai merész és modern hangszerelési motívumokat.

Több mint egy évig hangszereltem a lemezt, és úgy gondolom, hogy megérte, hiszen a pozitív vissza jelzések is azt mutatják, hogy az emberek értékelik az befektetett munkámat!

-zene.hu-

[2009.02.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még