2020. május 25. | hétfő | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hoppá! Vincze Lilla meglepte Adriánt: "Pénteken várlak"
Star Jam Session Charlie-val és fiával, Ákossal
Tóth Gabi Londonban is hozza majd a megszokottat
Megtudtuk! Pély Barna is a rangos tehetségkutató zsűrijében
Olvasónk kérdezte: Kiket kedvelnek Kordáék?
Pély Barna ismét elvállalta
Rózsaszín férfiasság - Peet Project
Star Jam Session Gerendás Péterrel és Csepregi Gyulával!
Kapcsolódó Kiadványok
Pély Barna Trio: Kaleidoscope
Kapcsolatok
Pély Barnabás

Pély Barna bevallotta: "Régóta gondolkodtunk a dolgon"

Nemrég megjelent a Best Of United album. Gyakorlatilag a zenekar összes eddigi slágere szerepel a korongon, melyről Pély Barnát faggattuk.

– Miért épp most jöttetek ki a Best Of anyaggal?
– Régóta gondolkodtunk a dolgon. Először már a zenekar öt éves évfordulóján felmerült, persze nyilván nagyképű dolog lett volna egy öt éves zenekartól. Mára azonban túl vagyunk a tíz éves szülinapunkon is, ráadásul leszerződtünk a régi kiadónkhoz, az EMI és nekik is tetszett az ötlet. Picit újítottunk a hangzásvilágán.

– Mi alapján választottátok ki a dalokat?
– Három csapásirány szerint válogattunk. Egyrészt a rádiók által kedvelt dalok,ilyen mondjuk a Hófehér Jaguár, vagy épp a Keserű Méz. Vannak rajta olyan dalok, amelyekről kiderült a koncerteken, hogy élőben szeretik, és vannak olyanok, amelyek a mi szívünkhöz áll közel. Valamint van egy bonus track is a lemezen, Future Funk címmel. Ez már a következő lemez előhírnöke úgymond.

– Ez mikor jelenik meg, és mit lehet tudni róla?
– Mi arra számítunk, hogy április-május körül meg tud jelenni. 3 nóta teljesen kész van, és másfajta koncepció szerint készülünk ezúttal. Természetesen a funky groove-ok meghatározóak továbbra is a zenénkben, ugyanúgy én éneklek a „tetején”, viszont alapvető változás, hogy ezúttal nem a szöveg készül el az előtte megírt zenére, hanem épp fordítva! Szöveg centrikusabb lesz természetesen ezáltal az anyag, a szövegeket pedig egy nagyon kedves barátom, Fecske András jegyzi.

– Nem nehezebb így?
– Meg mondom őszintén, nekem könnyebb! Az a jó benne, hogy így teljesen másfajta módon kell gondolkoznunk a zenéről, a dalok ritmusát úgy kell alakítani, hogy prozódiailag kijöjjön minden, és sok esetben szinte a rap és az ének között van a végeredmény ez által. Persze nehezebb is a dolog sok szempontból, de mindenesetre érdekes kihívás számunkra. Emellett még abban is eltér az eddigi lemezeink közül, hogy ez az album agresszívebb lesz, és a mai popzenének megfelelő hangzást próbálunk kialakítani. Ha meghallgatsz egy Eminem, vagy mondjuk egy Rhianna nótát, az „hót ziher”, hogy nem adja a rádió. Lehet, hogy a hitelesség oltárán mi is áldozunk ezzel, veszélyeztetve, hogy esetleg a rádiók nem adják majd az új nótákat. De bízom benne, hogy a szöveg centrikussága miatt az azért jó pár nóta el fog jutni az emberek tudatáig és szívéig. Egyfajta élő funk rockos, agresszív dolog lesz, sok elektromos hangzással megtűzdelve. Erre pedig nem igazán van példa jelenleg itthon.

– Sólyom Attila –

[2011.01.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még