2021. november 27. | szombat | Virgil nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Wolf Kati
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)

Hidegzuhany az Eurovision-on! Wolf Kati a 22. helyen végzett, Azerbajdzsán nyert

What About My Dreams című dalával a 22. pozicióban fejezte be az egész Európából érkezett közönségszavazatok alapján Wolf Kati az Eurovíziós Dalversenyt.   

Az először 1956-ban megrendezett Eurovíziós Dalverseny idei, Düsseldorban rendezett vetélkedésén a Magyarországot képviselő Wolf Kati a 22. helyet szerezte meg.

Az első Ell és Nikki lett Azerbajdzsánból.A tavalyi X-faktorban feltűnt, itthon óriási népszerűségnek örvendő Wolf Kati a kedd este tartott elődöntőn jutott a döntőbe, ahol tizenkilencen versenyeztek.

Az elődöntőből bejutott tíz előadó ugyanazt a dalát énekelte el ugyanúgy, így Kati újra előadta What About My Dreams című számát (a sorsolásnak megfelelően ötödikként). 

Ahogy gyorsbeszámolónkban irtuk "Öröm volt látni új, nemzeti kabalánk csillogó szemét, a magabiztos kisugárzást és a mély alázatot." 

A helyezéseket az európai nézők szavazatai alapján állították össze; az egyes országok lakói saját versenyzőjükre nem szavazhattak. A beérkezett sms-ek és hívások alapján osztottak pontokat (1-től 12-ig, kivéve 9, 11) országonként az első tíz helyezettnek.

Nézd meg Kati videóüzenetét.

Mi a franciáktól, az osztrákoktól és az azeriektől 2-2, az ukránoktól 4-et, az izlandiaktól és a svédektől 5-5 pontot. A spanyaoloktól 6, a románoktól 7, a szerbektől 8, a finnektől 12 érkezett 

Összesen így 53 pontot szerzett; Azerbajdzsán 219-cel nyert, a második helyezett a korábban utolsónak gondolt Olaszország lett 189 ponttal, a harmadik pedig Svédország 185 ponttal.

Rögtön az eredményhirdetés után így nyilatkozott Wolf Kati.
 
Az 56. Eurovíziós Dalfesztivált az észak-rajna-vesztfáliai főváros stadionjában, az Esprit Arenában rendezték. A versenyen 43 ország vett rész, közülük - a két elődöntő után - 25 ország versenyzői vehettek részt a döntőben, amelyet becslések szerint csaknem 60 európai és tengerentúli országból több mint 120 millió televíziós néző követte figyelemmel.

Magyar versenyző utoljára 2007-ben szerepelt a fesztivál döntőjében. Rúzsa Magdi akkor a 9. helyen végzett.

- zene.hu -

[2011.05.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
szendzsu 2011.05.16. 02:01 • [2]
Kati megtett mindent! A táncosok is táncoltak.
De a magyar csapat és vezetője viszont nem, kiutaztak világot látni, ahogy a sportolóink népes kísérői szoktak.
Rúzsa Magdi jobban járt, hogy nem volt körülötte egy dilettáns csapat.
Sokat rontottak: bazári ruha, olcsó és igénytelen show és végül: ” ez a dalok versenye, csak a dal számit, nem a show” marhaság, és egy ellenszenves kísérő/támogató.
Talán, ha kisebb arccal, nagyobb alázattal és profizmussal menedzselik a show-t és Kati tehetségét, ha nem groteszket csinálnak, hanem olyan show-t, ahol figyelembe veszik Kati alkatát és az egyéniségét, aztán a zenei plágium vádak, (alaptalan?) se tettek jót.
Végül kiderült: most tanulták meg, hogyan működik a szavazás? Ugyan kitől vártunk támogatást? Mi kit is támogattunk? Ja, ezt se szervezték.
Ilyen lett a 21. századi magyar virtus, nem becsülünk és tisztelünk semmit és senkit.
toromon 2011.05.15. 02:21 • [1]
Miért nem nyertünk megint? Mert nincsen körülöttünk egy baráti ország sem? Úgy első ránézésre, a volt Jugo' államok békében váltak el? Mégis egymásra szavaztak. Mégis egy kultúrkörben nőttek fel. Egy az ízlésük. Mi nem ismerjük, nem szeretjük szomszédaik zenéit és viszont. A Finnektől kaptunk 12 pontot, de mire? Gundi is megemlítette, hogy egyoldalú a kapcsolat. Sem ízlésből, sem kötelességből nem viszonozzuk. A magyarjainkat buzdítottuk és a többi magasról le volt ejtve, aztán sírunk, hogy nincs barátunk.
Az a baj, hogy megettük, hogy Kati sikeresebb lesz mint Rúzsa Magdi, vagy Bayer Friderika. Vigasztaljon a tudat, hogy Svájc lett az utolsó. Az ő német, olasz, francia nyelvével, nemzetközi "elszigeteltségével" és "szegénységével". Ja és ha az a dal hallgathatatlan, akkor az én izlésemmel komoly gondok vannak.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Kecskeméten beteljesedett Erzsébet és a Halál szerelme
Október közepén mutatta be a...

Az élet kabaré, igen... Rád is vár a Kabaré a Vígszínházban
Nincsen színház Kabaré...

Harmadszor is telt házas Tankcsapda buli a Parkban - képekben
Számoltuk vissza a napokat - beszámoló az Aréna Retro partyról
beszámolók még