2021. szeptember 19. | vasárnap | Vilhelmina nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A horvát zongoraművész Liszt-különdíjat nyert 

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Concours International de Piano de l'Ile de France-t, a Párizs "megyei" Nemzetközi Zongoraversenyt, amelynek fővédnöke Anne Queffélec, neves francia zongoraművész. A horvát Goran Filipec horvát Liszt-különdíjat nyert 

A versenyre csaknem kétszáz zongorista nevezett, négy különböző korosztályban - közölte az MTI-vel Mocsári Károly zongoraművész, aki a zsűri munkájában vett részt. 

A kezdő, majd szuper és különleges kategóriákban induló muzsikusok, vagyis a koncertező művészek vetélkedője zárta szombaton este - mondta el hétfőn a magyar zongorista.

Szokatlanul magas színvonal a döntőben

A zsűri elnöki tisztét France Clidat töltötte be, akinek a nevére azok emlékezhetnek elsősorban, akik figyelemmel kísérték az 1956-os budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraversenyt, amelynek egyik díjazottja volt. Később virtuozitása miatt Madame Liszt néven emlegették világszerte.
Tekintettel Liszt születésének 200. évfordulójára idén a döntőbe jutottak indulhattak egy Liszt különdíjért is, amelyet France Clidat ajánlott fel, és amelyhez Mocsári Károly is csatlakozott egy koncertmeghívással. "A monori Vigadó őszi koncertsorozatában egy szólóesten léphet fel a nyertes: a horvát színekben induló Goran Filipec" - árulta el Mocsári Károly.

Ezen felül tolmácsolta a Művészetek Palotája meghívását is, a 2012-13-as évadra, Filipec a Szimfonikus felfedezések elnevezésű sorozat egyik koncertjén szólistaként léphet fel.

"Zsűritagként el kell mondanom, hogy a döntőbe szokatlanul magas színvonalú csapat kerül be. Goran Filipecről pedig még sokat fogunk hallani."
Első díjas lett a koreai Miyeon Lee, a második díjat és a Liszt-elismerést (Corée) Goran Filipec kapta, a harmadik díjat két japán versenyző, Itoh Jun-Icsi és Tanaka Maszaja között osztották meg. 

[2011.05.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még