2021. szeptember 19. | vasárnap | Vilhelmina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
BanDJ
Koós János

Ez volt a sláger egykor 79. - 1964-ben milliók hallgatták a dalt

Nagy népszerűségnek örvendő sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ ismét nem volt rest és megérkezett az aktuális retro csemegével, ami nem más, mint Koós János – Mondd meg, ha kellek című slágere. 

Hazánk „Zenei Nagykönyvének” egyik legemlékezetesebb oldala a Táncdalfesztivál. Az a rendezvénysorozat, amely a 60-as évek végén, a 70-es évek elején milliókat szögezett a televíziók elé és hozott lázba. A megmérettetésnek volt még egy nagy érdeme: kiváló szerzőkkel, és előadókkal ismertette meg a nagyközönséget. Ebben a sorban is az egyik legnagyobb énekesünk Koós János, aki a Táncdalfesztiválokon kétszer is első díjat nyert.

Zenei pályáját az Országos Pénzügyőr zenekarban kezdte, míg 1960-ban fel nem fedezték énekes-előadói tehetségét, amikor olyan élethűen parodizálta Vico Torianit egy elsötétített színpadon, hogy a közönség azt hitte, tényleg az olasz sztár énekel. A sokoldalú művész énekesi pályafutása mellett filmszínészként is bebizonyította tehetségét, amit az „Oroszlán ugrani készül” vagy a „Bűbájosok” című filmek képkockáin is láthatunk. Kiváló humorérzékét többek között a Hofi – Koós parodista duó emlékezetes dalai őrzik, de 1982 és 85 között a Mikroszkóp Színpadnak is tagja volt.

Túlzás nélkül mondhatjuk hát: Koós János életét a pörgés és a pezsgés jellemzi. Énekesi karrierjét hat nagylemez, számos kislemez őrzi. Nemcsak számos saját dala, de feldolgozások vagy más előadók „Koósi” újraértelmezése is gyakran ejtette ámulatba a közönséget.

 

A 2009-es Sportarénás „Volt egyszer egy Táncdalfesztivál” című esten hallottam egy őrületesen jó cha-cha-cha-t Pálffy Zsuzsa előadásában. Az eredetileg 1964-es dalt Koós János verziójában imádom a legjobban, rá is került a cha-cha-cha BanDJ Minimixre, amely a készülő BanDJ Retro Collection 2. lemez egyik különlegessége lesz. Szóljon hát a dal, nemcsak tánctanároknak!

Ez volt a sláger egykor rovatunk összes részéért klikk IDE.

 

[2011.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még