2022. augusztus 12. | péntek | Klára nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Jó hír! Új helyen nyit meg a népszerű budapesti szórakozóhely

Vízraktér néven a budai Király fürdőben szerveznek zenei, filmes, irodalmi és családi programokat, színházi és mozielőadásokat a tavasszal bezárni kényszerült Tűzraktér üzemeltetői; az új művészeti helyszín szeptember 10-től várja a látogatókat. 

 Gräff Alexandra, a Vízraktér sajtóreferense kedden az MTI-nek elmondta, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel decemberig kötöttek megállapodást, addig mindenképpen állandó programmal lesznek jelen a Fő utcában."A Vízraktér nem egyszerűen a Tűzraktér helyszín- és némileg profilváltása, hanem más alkotócsoportokkal - Szabad az Á, Picasso Point, Magyarhangya - és a fürdővel közös vállalkozás" - hangsúlyozta a sajtóreferens, hozzátéve: a programkínálat hasonló lesz a Tűzraktéréhez.

A Magyarhangya által szervezett filmklub napközben hagyományos vetítésekkel, esténként pedig - a technikai adottságok miatt - zenekar által kísért némafilmekkel vagy silent moziként, azaz fülhallgatóval követhető hangosfilmekkel fog működni. A programban helyet kapnak tánc-, színházi és cirkuszi előadások, performanszok, irodalmi estek, vitadélutánok, térspecifikus kamarakoncertek, kiállítások, gyermekprogramok, valamint hétvégenként iparművészeti vásárok fiatal képzőművészek alkotásaiból - sorolta a Vízraktér munkatársa.

Nyerj 300.000 forintot (A játékinfo eléréséhez előbb csatlakozni kell a Zene.hu facebookoldalához.

 A Tűzraktér régi, Hegedű utcai épületére vonatkozó kérdésre válaszolva Gräff Alexandra elmondta: abban már nem folyatnak tevékenységet, mostanra csak az iroda és néhány művész maradt a házban. A tulajdonos VI. kerületi önkormányzattal kialakult vitát azonban nem sikerült rendezni, ezért a szeptember 20-án kezdődő perben a bíróságnak kell majd ítéletet hoznia. Terézváros önkormányzata márciusban írt ki pályázatot a Hegedű utcai épület üzemeltetésére, ez azonban sikertelenül zárult a jelentkezők hiánya miatt. A pályázatot akkor az önkormányzat pénzhiánnyal indokolta, és havi hárommillió forint bérleti díjat kért az ingatlan használatáért.

A Tűzraktér üzemeltetői a sikertelen kiírás után részletes működési koncepciót nyújtottak be az önkormányzathoz, amely azonban végül úgy döntött, hogy az épületet a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek adja üzemeltetésbe, a Tűzrakteret pedig május 6-ig az ingatlan átadására szólította fel.

[2011.08.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még