15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. április 23. | péntek | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Makrai Pál
Egyházi Géza
Forgács Péter
Pécsi Ildikó
Vadkerti Imre
Pankotay Péter

Az aranyember musicallel nyitja az évadot a Ruttkai Éva Színház

A Ruttkai Éva Színház, Jókai Mór-Vizeli Csaba-Másik Lehel: Az aranyember c. regényéből készült musicallel nyitja a 2011/2012. évadot. 

2011. október 6-án a Magyarock Dalszínház és a Ruttkai Éva Színház közös produkcióban állítják színpadra Jókai társadalmi utópia-törekvésének legnagyszerűbb alkotását, egyúttal az író legismertebb és legkedveltebb regényének adaptációját musical formában.

A mű egy ember kalandos, romantikus története, aki felismeri, mi az igazán fontos és szép az életben, fontosabb akár a vagyonnál, kincsnél, hírnévnél. A regény létrejöttében az életrajzi mozzanatok mellett a korabeli közélet eseményei is jelen vannak a történetben, így a musical nézője átélheti, milyen is lehetett a reformkor utáni Magyarország élete.

Jókai utópiája részben erkölcsi és társadalmi, részben politikai és történelmi. A mű mondanivalója talán sosem volt időszerűbb, mint manapság, hiszen annak megírásakor 1872-ben, Jókait egyre nagyobb iszonyattal tölti el a modern polgári világ, a kapitalista civilizáció, és regényeiben hősei számára a menekvést teremti meg egy-egy valóságos, vagy – mai kifejezéssel élve – virtuális sziget fölrajzolásával.

Lájk, ha szereted a musicalt.A musical rendezője: Pécsi Ildikó (Kossuth-díjas), aki az 1962-es emblematikus film, a Gertler Viktor alkotta mű Noémijaként debütált.

Főbb szerepekben: Forgács Péter, Egyházi Géza, Vadkerti Imre, Rák Kati, Brunner Márta, Nagy Anikó / Kocsis Judit, Fésűs Nelly / Bodnár Vivien, Pál Tamás / Ömböli Pál, Makrai Pál / Gerdesits Ferenc, Pankotay Péter / Másik Lehel, Kuczmann Ágnes, valamint a Magyarock Dalszínházának társulata

A színház a produkció dupla szereposztása szereplőinek kedvéért október 7-én és 8-án (a színház 17. születésnapján) is díszbemutatót tart.

A premier kísérőrendezvénye a Kálvária téren megrendezendő Jókai-bableves főzőverseny lesz, a Ruttkai Éva Színház "társulat nélküli társulata" főz 10×4 fős csapatokban. A főzés a délelőtti órákban kezdődik, és az esti bemutató előtt ér véget egy jótékonysági akcióval: az ételeket a művészek a meghívott illusztris vendégsereggel karöltve osztják ki a rászorulóknak. A zsűriben neves gasztronómiai szaktekintélyek, közkedvelt művészek, olimpikonok, politikusok, és közéleti szereplők is részt vesznek.

Szeptember 17-én az autómentes hétvége keretében megrendezésre kerülő TeARTrum Fesztivál keretében betekintést nyerhetnek a musicalbe a Színházi Korzón: 16.00-16.30-ig, a Magyar Állami Operaház előtti nagyszínpadon ízelítőt kapnak az érdeklődők a Ruttkai Éva Színház új produkciójáról.

Ismerd meg az előadás szereplőit. Klikk a következő oldalra. 

[2011.09.01.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még