2023. június 7. | szerda | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fehér Zoltán: "Egy álmom vált valóra"
Kapcsolatok
X-faktor 2011 (X-faktor 2)
Kováts Veronika (Vera)
Géczi András
Gyurcsík Tibor
Abodi-Nagy Blanka
Borzné Kovács Violetta
Demes Tamás
Gubik Petra
Lil C (Kelemen Csaba)
Farkas Éva
Tarsoly Arnold
Bagosi Alexa (Veresné Bagosi Alexandra)
Fehér Zoltán (X-faktor)
Tarány Tamás
Hajdu Beáta és Mariann (Hajdu ikrek)
The Rocktenors
Muri Enikő
Oltyán Attila
Németh Katica
Samu Krisztina (Mazsi)
Luther Beuka
Bagossy Norbert
Baricz Gergely (Baricz Gergő)
Barna Gergely

Kiderült, ki a legjobb 24 előadó - folytatódik az X-Faktor 

55 produkció, 55 előadó, akik még remélhetnek. A harc továbbra is az X-Faktor legjobbjai közé jutásért folyik. A mai adásból kiderül, ki az a 24 szerencsés, aki a mentorházban folytathatja a versenyt az élő adásba kerülésért. A tét nem kevés, az esélyek is egyre fogynak…

A Tábor utolsó megmérettetésén mindenkinek saját dallal kellett készülnie. Ám az előző feladatokhoz képest a mentorok most nem értékelnek az előadás után, amit már a rokonok, barátok, ismerősök is a nézőtérről élvezhetnek. A feszültség tehát egyre nő.

Kováts Vera inkább csak lélekben készült a megmérettetésre, és ez egyszer, a válogatón már bejött neki. Vera most Agnes Relaese me című dalával készült, és a kölyökből azonnal egy érett nő képe tárult elénk. A közönség - a négy mentorral együtt - zabálta a „kislányt” - nézd vissza Vera előadását ITT.

Géczi András Gödöllőről saját álmának eléréséért érkezett az X-Faktorba. Ehhez még jó néhány lépcsőfokot meg kell másznia, de jó irányba halad. Ahogy Gyurcsik Tibor és Abodi-Nagy Blanka is.Borzné Kovács Violetta hajója azonban talán már elment. A korábbi feladatok sem győzték meg a zsűrit, és most sem alakított maradandót. Ahogy Demes Tamás sem.

Tarsoly Arnold francia előadása inkább volt érdekes, mint jó, de a feszült figyelmet magáénak tudhatja. És ez az X-ben nagyon fontos.

Bagosi Alexa tisztasága mellett tiszta hangja is meggyőzte Malek Miklóst, és Geszti Péter is egyre több erőt, meglepetést fedez fel az ifjú anyukában.

Fehér Zoltán tehetsége és hangja már a válogatón lenyűgözte a mentorokat. A Tábor egyik legfontosabb megmérettetésére Máté Péter dalt hozott, amiben az egyik legnehezebb dolog, hogy a versenyző el tudjon vonatkoztatni a legendás énekestől, és a saját maga stílusában, új érzéseket keltve adjon elő. Zoltánnak ez jelentem, sikerült. Bár Nagy Ferónál kiverte a biztosítékot „manírjaival”, és Geszti szerint is benne van az Univerzum a srác zeneiségében, de a manírjai katasztrofálisak.

Tarány Tamás biztonsági őr, de ez csak termetén látszik. Mert ahogy énekel, az valódi előadóművészre vall. Már a válogatón nagy hatással volt Keresztesékre, bár a fiatalember sétálgatásától akkor ő egy picit többet kért a jövőre nézve. Tamás ezért most egy Maroon5 nótával készült, ami egy picit tempósabb ugyan, bár szerintem attól, hogy Fred Aster legyen, még egy kicsit távol áll.

 Lájk, ha érdekel az X-faktor.

 
A Hajdu-ikrek legutóbb nehéz döntés elé állították a zsűrit, hiszen annyira rosszul kezdtek, hogy le is állították a zenét, és csak egy kis lelki ráhatás után adtak újabb esélyt a dal befejezésére. Most ismét nehéz fába vágták a fejszéjüket, mert Alicia Keys-től választották a No one című dalt. Ez ugyan eredetileg szóló szám, de ugye ez egy ikerpárnak nem okozhat gondot. És meg is ugrották most a maguknak állított lécet a lányok.

Kumich Tamás, Varjú René és Nánássy Tibor majdnem kiesett a Tábor előzetes feladata alapján, de a mentoroktól kaptak egy újabb esélyt. Azt, hogy trióban folytassák a versenyt, és próbálják meg a lehető legtöbbet kihozni magukból, és egymásból. Nevük ugyan még nincs, de a lehetőség előttük is nyitva áll. Ellenfelük azonban akad, mert a RockTenors is jól vette a tehetségkutató előzetes buktatóit. Ők azonban eleve trióban indultak, ismerik egymás képességeit, eleve így találták ki magukat.

Anger Balázs és Simon Boglárka francia romantikázása elég erős volt, de hogy a továbbjutáshoz elég lesz-e, még nem tudni… Az ő legnagyobb ellenfelük Czékmány Tamás és Wunderli Hajnalka lehet, akik azonban nem alkotnak egy párt, és talán a vesztüket okozhatja.

Csótó Szilvia és Berta Kitti előadásától Geszti úgy érezte magát, mint egy házibuliban, képes volt elfelejteni, hogy ez egy tehetségkutató.

Muri Enikőnek - ahogy sokaknak itt az X-ben - rengeteget jelentene, ha bekerülne a mentorházba. Azonban ha most elutasítják, többet nem jelentkezik a tehetségkutatóba. Azt ugyanis furcsának, erőltetettnek érezné.

Oltyán Attila válogatón teljesített előadásától Keresztes Ildikó szabályosan megijedt. Ez érthető is, hiszen a kétségtelen énektudás mellett Attila színészi képességei sem elhanyagolhatóak. Ennek ellenére Keresztes kétesélyesnek titulálta a srácot, bár valljuk be, itt mindenki az. Vagy tovább jut, vagy nem.

Samu Kriszta Mazsi legutóbbi szereplése nem sikerült fényesen. A Táborbeli második előadása sokkal jobb volt, mint az előző, itt valóban kiderült, miért is jutott el odáig a lány. A mentorokat azonban láthatóan nem győzte meg: emberileg látták ugyan a fejlődést, de a tehetségben ugyanez már nem volt felfedezhető.

Nem úgy Németh Katicánál, aki önálló produkcióban nyilvánvalóan sikeresebb, mint duóban vagy akár trióban.

Kocsis Tibor sem volt ismeretlen a tehetségkutatók rajongói számára, hiszen négy évvel ezelőtt a Csillag Születikben már kipróbálta magát. Akkor nem volt elég érett a megmérettetéshez, mára azonban mindent az éneklésre tett fel. A fejlődés leírhatatlan… A hangok tiszták, minden a helyén. Tibor mintha nem is versenyezne, csak kiáll, és énekel. De! Nagy Ferónak nem tetszett. Keresztes ki is akadt rendesen.

Luther Beuka válogatón nyújtott előadása után geszti úgy vélte: egy rettenetesen macerás csajt vesznek a vállukra, ha tovább juttatják. Hogy ez így van-e, még nem derült ki, de az újabb produkció megnyugtatta a mentorokat.

Bagossy Norbi legutóbbi produkciója emlékezetes volt, ez is az lett. Egy darab hang nem volt a helyén, a ritmika is problémás volt… Tényleg nem volt ez jó. Barátja, Baricz Gergely mintha összeszedte volna magát legutóbbi csúfos kudarca után - amit Norbival együtt produkáltak -, és egész kellemes kis nótát adott elő.

Barna Gergely ismét sírt

Barna Gergely előző produkciója után összeomlott. Két leányzóval kellett színpadra állnia, és talán ez is terhelte kicsit. A tehetsége azonban vitathatatlan, ezért tovább engedték versenyezni. Most tehát hatalmas a teher a vállán, de ez most csakis a javára vált. Mert azt az oldalát mutatta, amit a nézők és a mentorok először is láthattak tőle. A sírással együtt. De nem csak ő sírt, Keresztes Ildikó is, és én is mindjárt, na…!

Több mint 50 produkció, több mint 50 énekes, akik csak arra várnak, hogy a legjobb 24-be kerüljenek, egyenesen a mentorok házába. A szakértők dolga sem egyszerű: olyan énekes produkciót keresnek, ami eladható. Ehhez egyben kell lennie a külső adottságoknak, az énekes tudásnak, a fejlődőképességnek és ami nem utolsó, a természetes lüktetésnek, a kisugárzásnak! 

Képekben a drámai pillanatok.

Íme a 24-ek névsora:

Fiúk

Demes Tamás
Barna Gergely
Tarsoly Arnold
Baricz Gergely
Kelemen Csaba - Lil C
Oltyán Attila

Lányok

Gubik Petra
Muri Enikő
Bagosi Alexa
Kováts Vera
Farkas Éva
Abodi-Nagy Blanka

25 felettiek

Kocsis Tibor
Luther Beuka
Tarány Tamás
Borzné Kovács Violetta
Géczi András
Gyurcsik Tibor

Csapatok

Hajdu ikrek
Apolló 23 (Kumich Tamás, Nánássy Tibor, Varjú René)
Czékmány Tamás és Wunderlich Hajnalka
Csótó Szilvia és Berta Kitti
Rocktenors
Anger Balázs és Simon Boglárka

A 24 továbbjutó közül 12-ben biztosan benne van az a bizonyos x-faktor, de hogy ki az a szerencsés 12, csak a mentorok házában derül ki. Legközelebb már „onnan” jelentkezünk a fiúkkal, lányokkal, 25 éven felettiekkel és csapatokkal. Tartsatok akkor is velünk itt, a zene.hu-n!

-kiko- 

[2011.10.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
KOMOLY HITEL MINDENKINEK szolgáltatás [2023.06.03.]
A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat szolgáltatás [2023.06.03.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ismét Budapesten koncertezett Diana Krall
A kanadai énekesnő finom zongorajátéka, mély hangja...

Sarki Fény - megnéztük a Bugge Wesseltoft budapesti fellépését
Mint sok, súlyát később...

Megnéztük Dieter Bohlen koncertjét a Budapest Parkban - képekben
Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) ősbemutató a Centrál Színházban - képekkel
Újra látható Mozart: Idomeneo, Kréta királya című operája - képekkel
Holdfény az Arénában - Az új generáció rocksztárjai: Måneskin koncerten jártunk
Megnéztük Korda György és Balázs Klári koncertjét a Budapest Parkban - képekben
beszámolók még