Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 19. | kedd | Erzsébet nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

"A jó nagykövetei a bűnösök barlangjában" - színház a börtönben 

Nagy sikerű soproni vendégjáték keltette fel a győri Végrehajtási Intézet figyelmét a Thália Színház "A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért" című előadására. A "Színház a családon belüli erőszak ellen" alcímű előadást különös helyre, a győri börtönbe hívta vendégjátékra, melynek október 24-én délután a szereplők, Makranczi Zalán és Perjés János eleget is tesznek. 

Perjés János: A májusi bemutató sikere és visszhangja után fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy az érintettekhez "helybe vigyük" a darabot. Most tartunk abban a fázisban, hogy vidéki befogadóhelyszíneket keresünk, több színház is nyitottnak mutatkozik, így játsszunk például október 11-én Sopronban, a Liszt Művelődési Központban. Az előadás többek között terápiás hatású célkitűzéssel jött létre, mely a múltbeli sérelmeket, tetteket, bűnöket felfedni és feldolgozni tanít.

Makranczi Zalán: Nekem komoly szándékom és igényem, hogy a színház segítséget, kapaszkodót nyújtson a nézőknek. Ezért is különösen fontos, hogy a külvilágtól hermetikusan elzárt falak mögött, fogva tartottaknak mutathatunk be egy erőszakos szituációkkal teli, fizikai és lelki terrort megelevenítő történetet. Én forgattam már börtönben, nagyon kemény élmény volt, de elítéltek előtt még nem játszottam. A felkérés után mondtam is Jánosnak, hogy készüljön fel a katartikus élményre.

Olvasd el a darabról készült interjúnkat ITT!

Perjés János: Szeretném szó szeriont idézni a börtönparancsnok úr célját, ami nagyon fontos és szívesen vállalunk vele közösséget: "Immár harmadik évben működik a 'Megbántam, jóvátenném' programunk. Legfontosabb szempontunk egy előadás, társulat kiválasztásánál az érték, amit közvetítenek és amit befogadhatnak a fogva tartottak. A mi munkánk elzárt falak mögött zajlik, sok misztikum tapad hozzá, a helyes út meghatározása a "megtévelyedett elítéltek" számára a mi feladatunk, ehhez szükségünk van a társadalom önként segítő és vállalkozó tagjaira, akik a világból azt a szeletet mutatják, ami a helyes és a jó. Eddig több neves előadó, társulat tisztelt meg bennünket azzal, hogy karitatív tevékenységként behozott valami "jót", ami sokszor a "szabad világból" is hiányzik. Nagyon örülök, hogy "A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért" című előadással vállalkoznak erre a nem mindennapi feladatra, vagyis a "jó nagykövetének lenni a bűnösök barlangjában"

A fiú a tükörből... előadásai természetesen továbbra is a Thália Új Stúdiójában láthatók: október 26, november 2 és 28.

Ha egyet értesz a "Színház a családon belüli erőszak ellen" célkitűzésével, nyomj egy lájkot.

[2011.10.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
Hat állomásos körszínpados...

Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
A Budapesti Operettszínház...

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
beszámolók még
koncert.lap.hu