2023. március 20. | hétfő | Klaudia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

4500 iskolás emlékezik a forradalomra 

A Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal Zugló általános és középiskolásai együtt emlékeznek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra. Október 21-én, pénteken 11 órakor a Syma csarnokban 4500 tanuló és tanáraik részvételével ünnepi hangversenyt rendeznek. 

A hetven perc hosszúságú műsor alapvető célja, hogy a mai fiatalok számára is átélhető módon megidézze 1956 szellemiségét - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

"Műsorunk elsősorban az 1956. október 23-án felvonuló fiatalok igazságát, gondolatainak tisztaságát, szebb és boldogabb jövő iránti vágyát szeretné megidézni. Azt a mélyről fakadó belső hitet, amely sok tízezer akkori fiatalt jellemzett. Szeretnénk bemutatni a forradalom kitörésének kiváltó okait is: az 50-es évek elnyomatását, a beszolgáltatás, a kitelepítések, a politikai perek és a megfélemlítés időszakát" - szól a szervezők közleménye.

A színes műsorban megszólal 1956 jelképes zenéje, Beethoven Egmont nyitánya, valamint filmrészleteket vetítenek, korabeli dokumentumokból idéznek, és elhangzanak versek is. Közreműködik Baranyi László és Körtvélyessy Zsolt színművész, valamint a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar Záborszky Kálmán vezényletével.

Az ünnepségre több mint négyszáz képzőművészeti alkotás is készült, a díjazott műveket kiállítják a Syma csarnok aulájában. 

[2011.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hirdetés leírása szolgáltatás [2023.03.19.]
magán kölcsön ajánlat: melindakovacs687@ szolgáltatás [2023.03.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Hét és fél esztendő elteltével 2023 március...

Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
20 éves...

beszámolók még