2020. július 13. | hétfő | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
15 éves a Cry Free zenekar
A Cry Free a Pecsa Caféban
A Cry Free így búcsúzik a 2010-től
A Hammond orgona királyai és a trónkövetelők is cserélnek a Cry Free-ben
A Művészetek Palotája után a Club 202-ben a Cry Free
Jon Lord és a Cry Free: a második orosz turné és az első közös stúdiószereplés?
Kalifornia Halásztelekre költözik
˝Purple Zeppelin Jam˝, avagy a klasszikus rock ünnepe
Kapcsolatok
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Deep Purple
Jamie Winchester
Led Zeppelin
Session
Kapcsolódó események
Cry Free, Ice Cream Blues Band, Battery Band
[2011. december 17.
szombat 21:00]
Purple Zeppelin Jam: Cry Free & Session
[2011. december 16.
péntek 20:00]

Évzáró Cry Free hétvége két nagykoncerttel

A hétvégén két elemi erejű csapást is mér a Deep Purple Cover Band barátai segítségével a 2011-es évet rock n roll-al búcsúztatni kívánókra. 2011. december 16-án pénteken másodszor is felszáll a bíbor léghajó, ezúttal Veszprémből, 17-én szombaton pedig a Fáklya Klub minifesztjének főzenekaraként zárja az évet a Cry Free.

A veszprémi illetőségű Session és a budapesti Cry Free tagjaiból létrejött "classic rock supergroup" már a fővárosi Purple Zeppelin Jam ősbemutató előtt is tudta, hogy "másik otthonában" is színpadra kell vinnie az egyedülálló produkciót. A zajos sikert arató első "repülés" után pedig már nem is lehetett kétséges, hogy a bíbor léghajónak újra a magasba kell emelkednie, ezúttal a veszprémi Expresszóból.

A recept nem változott: a cél még mindig a teljes "classic rock élmény" előidézése a hetvenes évek két legszínesebb és legerőteljesebb zenei világának bemutatásán keresztül. A "jam" szó sem veszít jelentéstartalmából, itt bizony továbbra is valódi örömzenéről van szó, melynek során az ország legnagyobb múltú Led Zeppelin tribute-ja, illetve a világ legeredményesebb Deep Purple emlékzenekara alkot végtelen számú alkalmi formációt egymással és vendégeikkel, hogy együtt adják elő a korszakalkotó dalokat. Változik viszont a műsor, amely a budapesti koncerthez képest számos újdonságot tartogat, és változik a vendégek névsora is. Az októberi fellépésen óriási sikert arató Jamie Winchester most is színpadra lép, mellette viszont ezúttal a Session régi barátai és örökös tiszteletbeli tagjai, a gitáros-énekes Czuczi és a szájharmonikás Tipcsi szállnak be a feelingesnek ígérkező jam-be. További fellépő a szintén veszprémi The Bluesberry Band kiváló torka, Horváth Ákos is.

A város és a térség történetének egyik legnagyobb klasszikus rock eseményének ígérkezik tehát a Purple Zeppelin Jam első vidéki bemutatója, úgyhogy a környékbeli rockrajongók számára kihagyhatatlan a program, de az ország minden pontjáról várjuk a műfaj kedvelőit, ui. az "alkalmi nagycsapat" egyelőre nem tervez további hazai szerepléseket.

Nem kisebb zenei élmény és önfeledt szórakozás vár azokra sem, akik a szombati "fáklyás" rock-blues minifesztet választják, amely a Cry Free évzáró nagykoncertje köré szerveződött. A 100 éves Fáklya Klub nagyszínpada a Petőfi Csarnok hangulatát idézi hang- és fényvilágával, és bár mérete, akárcsak nézőterének mérete nem annyira gigászi, mint a Pecsáé, így is messze felülmúlja a hazai rockszínterek javát, így mindenképpen a klasszikus nagykoncert-élményt fogja nyújtani az idelátogatóknak. Ennek megfelelően a Cry Free műsor gerincét is a nagyformátumú rockhimnuszok fogják alkotni, de évzáró koncert lévén a kis klubokban megszokott laza gegek sem maradnak majd el, sőt! Egy valószínűleg igen emlékezetes előadásra is sor kerül, de ez maradjon meglepetés!

Eláruljuk viszont, hogy a csapat egyfajta karácsonyi ajándékként kedveskedni akar rajongóinak egy kis csokor közönségkedvenc "kakukktojás dallal" is, amelyek a Deep Purple-höz lazábban köthető produkciókból érkeznek. További "ajándékként" a Cry Free DVD-k kedvezményes áron, minden eddiginél olcsóbban lesznek megvásárolhatók egész hétvégén, hogy mindenki meglephesse DP rajongó barátját, családtagját vagy saját magát Karácsonyra egy-egy jóféle koncertfilmmel.

De nem csak a Deep Purple Cover Band miatt lesz érdemes a Nyugati tértől nem messze található klubba ellátogatni, ui. a rendkívüli tehetséggel és csinos énekeslánnyal megáldott tizenéves Battery Band és a nagy neveket is felvonultató Icecream Blues Band is kiváló muzsikával várja a zenerajongókat szombaton.

Nem csodálkoznánk rajta, ha ezek után néhány törzsrajongó úgy érezné, hogy mindkét bulin ott a helye, de azon mindenképp, ha lenne olyan, aki mindkettőt kihagyja! :-) Búcsúztassuk a 2011-es évet együtt!

 -Cry Free -

[2011.12.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még