2021. július 28. | szerda | Szabolcs nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Magna Cum Laude
Kapcsolatok
Magna Cum Laude

Tradicionális karácsonyi Magna Cum Laude nagykoncert 2011-ben is - képes beszámoló

A Magna Cum Laude karácsonykörnyéki koncertje már olyan hagyománystátuszú év végi jelenséggé érett néptudatunkban, mint a kilencvenes években a minden decemberben jelentkező karácsonyi Disney mozifilmek. Ami közös bennük: sokan várják, nagyjából ugyanazt nyújtja, mégis mást, és mindig beválik. 

A Syma csarnok egy éve már előmelegített, nemzetközileg is bizonyított koncertterében töltötték meg idén is az ülőhelyeket és zsúfolták az állóhelyek tömegét is maguk köré Mező Misiék december 28-án. Lemezbemutató koncert volt ez az idei, méghozzá az ötödik, Belső égés című albumé, és az alkalomhoz méltóan először az új dalok egymásutánját zúdították a közönségre. Méltóságos, de visszafogott fogadtatásban részesültek a Magna Cum Laude márkanév alá elsődlegesen a már vérré vált slágereket asszociáló publikumtól.

Ajánlunk egy jó koncertet!

Kitartó felvezetés volt csupán minden, ami új, hiszen olyan közönséggel szemben játszottak, akik csak részben ismerték a friss dalokat. A személyi kultusznak az első sorokban kitartóan csápolókat kivéve ezekben a percekben vigyázva ülő közönséget és higgadt tömeget láthattunk, akik úgy élvezték az előadást, mint egy tűzijátékot; pozitív arcokkal, de fegyelmezetten, minden ősi rituálés mozgáskésztetéstől elhatárolódva. Egyetlen fiatal lány ropta csupán LMFAO-os elánnal, néha be-bevonva barátnőjét is dörgésbe.

Amikor megkérdeztem, hogy ő miért érzi jobban magát, mint a többiek, ezt válaszolta: Ez belőlem jön, én ilyen vagyok, de a Magna Cum Laude is hozzátesz, mert minden jó, amit csinálnak.

Pedig azt semmiképp nem lehet mondani, hogy ne tett volna ki magáért az új kilenc szálas dalcsokorral a csapat. A munkájukon érződik az érés. A szövegeik az emberi létélmény és (főleg férfi-női) kölcsönhatások szokatlan, mélyebb rétegű színkeverékeit énekesítik meg ezúttal is. A Nem akarok többé gondolni Rád komorabb beütéssel a Visszhang élményét visszhangozza.

További képekért kattints!

 
A rádióból is ismert Túl későn-ön kívül rockosabb irányvonal képviselője volt még a Mid nem voltam még neked. Az itt elsőként prezentált dalok a zenekar életében történelmi pillanatokat is csatoltak magukhoz: az eddig csak gitáros Szabó Tibi először mutatkozott be szóló énekesként, az Úgy szeress szám előadásával. Szép tapsot kapott! Mező Misi pedig szintén réteg-megindító lírai dalt adott elő, amit elhunyt édesanyjának írt Vadászmezők címmel. A debütáló szerzemények szinte egytől-egyig fülbemászóak, úgyhogy simán el tudom képzelni, hogy a 2012-es MCL koncerten már együtt énekli az eladókkal a közönség, de idén még kétségkívül a korábbi évek hangos tárlatára szabadult fel a hangulat.

Mint a celebek a piros szőnyegen, úgy vonultak fel a koncert második felében az ország több éves kedvencei: Színezd újra, 999, Valami eltört, Az átkozott nők, a Főnököm, Visszhang, Gondatlanságból elkövetett emberölelés, Vidéki Sanzon és végül a katartikus fináléként a Pálinkadal.

A dalok eklektikus mozaikká rendezték a tömeget, a legkülönbözőbb embertípusokat stimulálták: volt korláthoz nyomva csókolózó pár és szolidan, „illendő” mértékű szenvedéllyel táncoló középkorú pár, vigyázálló kisgyerekek kabátban a nagymama kézszorításában, pulcsiban szeletelő másik gyerek, mint kezdő partyarc, és a Pálinkadalra csoportban szinte kánkánt produkáló harmincas csajok, sőt vidám nyugdíjasok is, egy szóval az életből minden állomás.

- Csanádi Tibor Ulu - 

Hogyan érezted magad a Magna Cum Laude 2011. december 28-án tartott budapesti koncertjén? VOKS lent! 

[2011.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Paddy and the Rats koncertjét a Barba Negrában - képek
Óriási bulit csapott...

Megnéztük a Follow the Flow koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Fura, de mintha telt ház...

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
beszámolók még