2022. augusztus 9. | kedd | Emőd nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Új otthonra lelt az indiai kultúra Magyarországon - megnyílt a Bharata 

A legtisztább ősforrásból, a klasszikus indiai táncok és zene, a jóga és meditáció tradícióiból merítenek az Almássy téren található Bharata Kultúrtér programjai. A 2012. január 4-én megnyílt központ megálmodóinak célja, hogy előadásokkal, koncertekkel és állandó tánc- és jógakurzusokkal vigyenek be egyre többet a köztudatba India évezredes értékeiből. Hosszú évekig Indiában élt és tanult tánctanárok, zenészek, jógaoktatók a hiteles közvetítői a különböző műfajoknak. 

A megnyitón beszédet mond majd Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete. Ezt követően Leveles Zoltán hindu szerzetes, a megalakuló indiai központ vezetője, tradicionális pudzsa szertartást mutat be. Tóth Szabolcs és Fülöp Szabolcs gitár-szitár duójával és Túri Virágh Réka indiai táncelőadásával folytatódik a program.

Bittner M. Dóra bharata natyam táncművész, a Bharata Kultúrtér művészeti vezetője, és Túri Virág Réka odisszi táncművész az indiai tánc ismert hazai tanárai és előadói.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.„A klasszikus indiai táncstílusban a színészi játék az arcjátékra, a mimikára és a kézgesztusokra épül. Az archaikus színháznak ebben a formájában a tánc és a színház még nem vált el egymástól.”
- kezdte a Zene.hu tájékoztatásá Bittner M. Dóra. Magyarországon is egyre többen tanulják ezt a művészi táncformát, amire a Bharatában is lesz lehetőség, és táncos előadásoknak is helyet ad majd a Kultúrtér. Bár a speciális táncnyelv legtöbbünk számára nem ismerős, mégis mindenki számára élvezetes lehet egy ilyen táncdarab. „Nem kell külön felkészülni egy ilyen előadásra”, vallja Dóra, „ki kell nyílni és hagyni, hogy hasson ránk az a szépség és emberi méltóság, finomság, ami összerakódott ebben a sok ezer éves hagyományban.”

 

Színes programok rendszeresen

A Bharata szervezői a klasszikus indiai koncertek mellett világzenei programokkal és zenei illetve tánc workshopokkal is várják majd az indiai előadóművészet iránt érdeklődőket.

A jógapalettát színesíti a Sonnenwirth Péter és Kókai Szilvia által vezetett gyerek-, sőt férfijóga kurzus is, lesz ájurvédikus masszázs tanfolyam, a hétvégéken pedig indiai bazár és gyerekprogramok is várják a vendégeket. A Kultúrtéren vegetárius bisztró is működik, amelynek kínálatában az indiai mellett a reformkonyha és a magyaros ízek kedvelői is találhatnak kedvükre való fogásokat. 

- zene.hu -

[2012.01.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még