2020. május 26. | kedd | Fülöp, Evelin nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Csányi Szabolcs
Czébely Csaba
D. Nagy Lajos
Dürer Stúdió
Fehérvári Attila
Fekete "Samu" Tibor
Hobó (Földes László)
Jamie Winchester
Kállai János
Kékkői Zalán
Kovács Norbert (dobos)
Lukács László
Markó Ádám
Nagy Gábor
Pulius Tamás
Rékasi Attila
Road
Tátrai Tibor
Terecskei Rita
Tolcsvay László

Bárki hallgatója lehet a Rocksulinak? Utánajártunk!

A jelentős eredményekkel büszkélkedő, 22 éves múltra visszatekintő debreceni intézmény után Budapesten is megnyitotta kapuit a Rocksuli. Az alapfokú oktatási intézménybe bárki jelentkezhet, kezdő és haladó tanítványoknak egyaránt lehetőségük nyílik a szakma elismert zenészeitől tanulni - az induló oktatásról Vajda Péterrel beszélgettünk.

- Mikor fogalmazódott meg bennetek az ötlet, hogy Budapesten is elindítjátok a Rocksulit?
- A debreceni Rocksuliban 8 évig tanítottam dobolni a gyerekeket. Rengeteg tanári megbeszélésen feljött az ötlet, hogy a Rocksulit más városokban is meg kellene nyitni. 2011 nyarán Kállai János (a gitár tanszék vezetője) megkeresett egy hasonló elképzeléssel. Elvittem őt a debreceni Rocksuli nyári táborába, ami nagyon megtetszett neki. Számomra egyértelmű volt, hogy ha ilyesmibe vágom a fejszémet, akkor csak is a már bevált és elismert Rocksuli mintájára csinálnám meg, kvázi kihelyezett tagozatként. Régi kapcsolat fűz a Dürer Stúdióhoz, melynek az épülete és a vezetői lehetőséget kínáltak a Rocksuli megnyitására. Ezúton is köszönöm Nekik.

- Kifejezetten rockot tanulhatnak a hallgatók, vagy belekóstoltok más műfajokba is?
- A tanári kart több stílust képviselő kiváló zenészek alkotják, így lehetőség van a rock mellett más műfajok elsajátítására is. De ez természetesen a diákoktól is függ. A tananyagot, a tempót, a stílust teljesen egyénre szabják a tanáraink.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.


- A január 13-i megnyitó után kezdetét vette az oktatás. Hány tanulótok van jelen pillanatban?
- A megnyitón 35-en iratkoztak be, ez a szám attól a naptól folyamatosan növekszik.

- Folyamatos a jelentkezés? Várjátok még a hallgatókat?
- Persze! Nem kell megvárni egy-egy újabb félév kezdetét, folyamatosan be lehet iratkozni. Várjuk az újabb hallgatókat.

- Mi alapján állítottátok össze a tanári gárdát?
- Első szempont természetesen a hangszeres tudás mellett az volt, hogy emberileg ki tudjanak jönni a diákokkal és egymással is. Fontos szempont volt a türelem, a kitartás, a rugalmasság és az, hogy csapatban tudjunk együtt dolgozni, illetve összetartani majd a Rocksuli diákjainak csapatát. Az összes tanárunk megfelel ezeknek a szempontoknak. Fel is sorolnám őket:
Dob: Kovács Norbert (Mrs Columbo), Czébely Csaba (ex-Pokolgép), Markó Ádám (Special Providence, Kartel, Hrutka Robi), Rékasi Attila (Subscribe) Gitár: Kállai Jani (K3), Kékkői Zalán (Ákos), Nagy Gábor (Wasabi KHT, ex Zanzibar), Csányi Szabi (Black-Out) Billentyű: Pulius Tomi (Mocsok egy kölykök) Basszusgitár: Fekete Tibor Samu (Ákos), Fehérvári Attila (Black-Out) és Ének: Gájer Bálint (Group'n'Swing).
 

- Milyen képzésre számíthat az, aki nálatok szeretne tanulni? Kizárólag gyakorlati órák vannak, vagy zeneelméleti képzésben is részesülnek a tanulók?
- Az elméleti órák a gyakorlati órák mellett egyaránt a képzés részét képezik. Ezek mellett zenekari gyakorlati órák is vannak.

- Milyen technikai felszereltséggel rendelkezik az iskola?
- A képzéshez az órákon biztosítunk jó minőségű hangszereket, melyek a Hangszerarzenállal történő együttműködésünknek köszönhetőek. Minden szaknak külön terme van, illetve termei vannak, ugyanis a doboktatáshoz például két teljesen hangszigetelt termet biztosít a Rocksuli.

- Hogyan bizonyíthatják tehetségüket a hallgatók? Lesznek vizsgák, koncertek?
- Lesznek, de nem „hagyományos” vizsgák. A hallgatók minden félév végén fellépnek egy nagyon jó hangulatú koncerten. Ezekre a koncertekre a félév során készülnek fel a tanárok segítségével. Itt nem csak a tanárok és a diákok előtt mutathatják meg a tanultakat, hanem a családtagjaik, rokonaik, barátaik előtt. Debrecenben ezek a koncertek már 1000 fő feletti tömeget mozgatnak meg és minden koncerten sztárvendégeket fogadnak, például: Tátrai Tibor, Lukács László, Tolcsvay László, Hobo, D. Nagy Lajos, az új generációból Jamie Winchester, Terecskei Rita, Road zenekar, de ezt a listát még hosszasan lehetne folytatni. Reméljük, hogy ezt itt is el tudjuk majd érni.

- Elsősorban kiknek ajánlanád a jelentkezést?
- Mindenkinek. Korra, nemre való tekintet nélkül bárkinek, aki kedvet érez ahhoz, hogy megtanuljon hangszeren játszani egy jó hangulatú társaságban, természetesen kezdőtől a haladó szintig.

- Fülöp Dóra -

[2012.01.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még