2024. július 21. | vasárnap | Dániel, Daniella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Terecskei Rita
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Terecskei Rita 2008
Kapcsolódó cikkek
Nem igaz a hír! Terecskei Rita jól van
Kösz, jól vagyunk! - Zanzibár helyzetjelentés
Terecskei Rita megnyerte a csípős versenyt
Bárki hallgatója lehet a Rocksulinak? Utánajártunk!
Starcafé a VOLT Fesztivál jegyében
     
 
Terecskei Rita
Születés dátum: 1979. július 27.
Aktív kapcsolat: Zanzibar (énekes)
Énekenső
 
     

Terecskei Rita

Az előadó 1979. július 27-én született Cegléden. Ahogy hivatalos honlapjukon fogalmazott, igen szeretetteljes körülmények között nőtt fel, amiben nagy szerepe volt Anyacinak, Apacinak, Mámusnak és Röpcsinek (Ő a két évvel idősebb bátyja.

Harsány, élénk lány volt mindig is, már a gimnáziumban sem a hallgatag természetéről volt híres. Talán éppen ezért lett énekkaros, és talán éppen ezért is ért véget hamarosan a kórus tagsága. Akkoriban térdig lógó ülepű farmernadrágjáról és lógó cuccairól már messziről meg lehetett ismerni, ugyanis a Rap zene bűvöletében élt, és másik nagy szenvedélyének: mégpedig a motorozásnak! Kajiva típusú motorjával riogatta Cegléd város polgárait, majd egy kecskeméti balesetet követően amely során nem ő vezetett felébredt a kórházban, átgondolta az életét, felépült és motorozott tovább.

Mivel még így sem érezte elég mozgalmasnak az életét az érettségi után Rendőrségi Szakközépiskolába jelentkezett óriási autósüldözések, „csípőbőlbűnözőlelövések, falonátmászások”, stb… reményében, ám ehelyett "nyomozott" Józsibácsi eltűnt szamara után (a szomszédban volt), csinált esőben és 0 fokban forgalmi ellenőrzést, és hasonló dolgokat.

Itt már változott a zenei ízlése is, mert már a mai kedvenceit hallgatta, méghozzá nagy lelkesedéssel: Panterát, "Seput" és a kihagyhatatlan, utánozhatatlan Alanis Morissett-et. Őt egyébként annyira szereti, hogy fel is tetováltatta a vállára

Ekkoriban ismerkedett meg a Zanzibar maradék legénységével személyesen, mert látásból már ismerte őket, és nem sokkal később már próbáltak.

Tulajdonképpen ők afféle bátyusfélék nekem. Vigyáznak rám, de arra is volt példa, hogy én vigyáztam rájuk. Szeretek úton lenni velük, szeretek koncertezni, utazni, és útszéli csárdákban pacalt enni! Amit ennél is jobban szeretek: otthon lenni Anyacival, Apacival, Mámussal (a legjobb nagyi) és Röpcsivel! Hoppá majdnem megfeledkeztem a legjobb barátomról! Őt már láthattad a "Vágyom rád" klipjében! Ő Pimpa, a kutyám! Miskolc mellett találtam még bébi korában, azóta Ő is a Terecskei-ház vendégszeretetét élvezi! Dióhéjban ennyit rólam, a többit az őrszobán! Az őrszobán! Érted?! Hi-hi!!! – idéztük Rita bemutatkozásából.

[2009.07.26.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még