15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 26. | kedd | Vanda, Paula nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Műfajok találkoznak az opera tanszak vizsgaelőadásán
Érdekes kérdéseket dolgoz fel a hangszercsodákról szóló könyv
Világpremier! Soha nem hallott Brahms darabot mutatnak be
Liszt január 30-án is megér egy estet!
Jön a 3. forduló a Bárzongorista versenyen
Kapcsolódó Kiadványok
Várnagy Andrea & Farkas Zsolt: Földi mese
Kapcsolatok
Kormorán
Várnagy Andrea & Farkas Zsolt
Várnagy Andrea
Farkas Zsolt

Értékálló zeneművek nem csak gyerekeknek

Földi mese címmel decemberben jelent meg Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek egyedi hangvételű lemeze. A zenealbumon négykezes zongoraművek és versek hallhatók, mégpedig a gyermekkortól az öregségig ívelő „pályáról”, tehát az élet útjáról.

Csajkovszkij, Chopin vagy Ravel művei mellett felcsendül a Kormorán zenekar egy dala, valamint – többek között – Áprily Lajos, Karafiáth Orsolya, Varró Dániel egy-egy verse. Az utóbbiakat, mások mellett, Papadimitriu Athina, Gesztesi Károly és Csurka László tolmácsolja.

„A Földi mese előzményeihez tartozik, hogy tavaly februárban a Filharmónia Kelet-Magyarország szervezésében 29 koncerten több mint 8000 középiskolásnak adtuk elő a hasonló című koncertet. Azóta számtalan előadás követte ezt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sorozatot, többek között Kárpátalján, Kanadában és Magyarország több városában” – közölte Farkas Zsolt. „Az elmúlt néhány hónap sikerei közt tudhatunk egy négyhetes kanadai koncertkörutat vagy egy Liszt emlékkoncertet a kijevi Zeneakadémia nagytermében” – fűzte hozzá Várnagy Andrea.

A két zongoraművész egyébként 2002 óta ad négykezes hangversenyt. Bibliai témájú összeállításaikkal nemcsak hazánkban, hanem Kanadában vagy az Egyesült Államokban is felléptek. Évekkel ezelőtt gyermekek számára állítottak össze egy koncertműsort. Azt gondolták, nem elég eljátszani a darabokat, a zongoraműveket a gyerekeknek úgy tehetik érthetővé, ha ezekhez magyar költők verseit is segítségül hívják. Így látott napvilágot az első Zeneképzelet album. Néhány esztendő múlva megszületett egy újabb összeállítás, amelynek tartalma már mélyebb, elgondolkodtatóbb lett. Ennek a két lemeznek az anyagával évek óta járják az országot, s már több mint 70 ezer gyermekhez jutottak el.

A legújabb Várnagy-Farkas albumot, a – Kormorán billentyűse és dalszerzője, Szűts István által hangszerelt – Földi mesét Bácskai János ferencvárosi polgármester felkérésére készítették el, s több mint ezer otthonban került a fa alá, karácsonyi ajándékként.

[2012.01.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még