2022. január 21. | péntek | Ágnes nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Wilhelm Scream a Dürer Kertben 
Szeptemberben Budapesten koncertezik az Il Divo - jegyek itt
Júniusban Skeletonwitch a Dürer Kertben! - jegyek itt!
Hamarosan Skandináviában, de előtte duplázik a Kolin!
Megjenet a Shinedown negyedik albuma 
Minőségi, fiatal metal a Dürerben: Veil Of Maya, Betraying The Martyrs, Vildhjarta és Volumes
Szerdán Julio Iglesias Budapesten koncertezik - jegyek itt
Kapcsolatok
Saint Vitus
Kapcsolódó események
Saint Vitus (USA), Magma Rise, Sunday Fury, Wall Of Sleep
[2012. július 4.
szerda 19:30]

Júliusban Saint Vitus az A38-on 

A tavalyi, ingyenes Premonition 13 koncertet követően a frontember Wino talán legismertebb és máig legnagyobb hatású zenekara, a doom és a stoner örökérvényű klasszikusa, a Saint Vitus is tiszteletét teszi fővárosunkban. A hét év után új albummal jelentkező zenekar az A38 színpadán lép majd fel. 

A Saint Vitus egyike a Black Sabbath zenéjén felnőtt doom nemzedék első képviselőinek. Az 1979-ben alakult gárda (Armando Acosta, Mark Adams, Dave Chandler és Scott Reagers) a Trouble-lel közösen fejlesztette tökélyre a műfaj máig érvényes alapértékeit, hiszen a ’Sabbath súlyos, sötét riffjeit házasították össze mindazzal az agresszióval és dühvel, amiből később a sludge műfaja bontakozott ki saját delíriumos ködében.

A zenekar első, cím nélküli remekművet 1984-ben adták ki a Black Flag gitárosaként is ismert Greg Ginn saját kiadójánál, az SST Recordsnál. 1986-ban csatlakozott Scott "Wino" Weinrich énekes, aki a Born Too Late c. klasszikuson szerepelt először: a műfaj emblematikus alakja a zenekar hét lemezéből négyen nem is hallatta hangját, mégis a legtöbben hozzá kötik a zenekart. Ez korántsem véletlen, hiszen a nemes egyszerűséggel V-nek nevezett album a banda csúcsműve, egyben a súlyos, nyers, primitív doom hangzás máig nagy hatású alapműve. Három remekbeszabott album, véget nem érő turnék és egy koncertanyag után Wino 1990-ben otthagyta a Saint Vitust.

Ezen korszak rendkívül nagyhatású volt nemcsak a doom, hanem a rock/metal egészére nézve is. A füstös eleganciából még a grunge-hős Soundgarden is merített, de a leginkább tettenérhető befolyást a déli doom/sludge szörnyetegeire, a Downra, a Corrosion Of Conformityre, az Eyehategodra és a Crowbarra gyakorolta a zenekar. Mindezt azért fontos hangsúlyozni, mert a kilencvenes évek hullámvölgyét követően (ahol a banda Christian Linderssonnal és az eredeti énekessel, Scott Reagersszel is megpróbálta pótolni Winót) 2003-ban úgy alakult újjá a zenekar, hogy ismét Winót nyerte meg énekesnek, áprilisban pedig vele jelenik meg a banda rég várt visszatérő nagylemeze is.

A koncerten így feltehetően már új dalok is felcsendülnek majd, de akinek nem lenne elég az ereje teljében levő legenda jelenléte, a műfaj hazai krémje, a Magma Rise, a Sunday Fury és a Wall of Sleep is biztosítják majd az alaphangulatot, hogy tényleg ez lehessen a nyár legemlékezetesebb klubkoncertje. 

[2012.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még
Otthoni játékok