Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 20. | szerda | Aladár, Álmos nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zene.hu 13 kérdés: Szolnoki Péter
Kapcsolatok
Kiss Gina

Zene.hu 13 kérdés: Kiss Gina

Zeneszerető, szabadságmániás, rendszerető, állatbarát és társaságkedvelő. Ő Kiss Gina. aki úgy éli az életét, hogy valóra váltsa az álmait.

1. Melyik a kedvenc évszakod? Mikor vagy a legproduktívabb?
A tavasz és a nyár. Ekkor annyira szabadnak érzem magam, nem köt meg a sok ruha, nem vágyom egész nap egy fűtött helyiségbe, takaróba bugyolálva. A nyáron belül is az estéket, éjszakákat szeretem, akkor jönnek a legkreatívabb ötleteim, amiket azonnal véghez is akarok vinni.

2. Cukor vagy édesítőszer? Miért?
Cukor... csoki... süti... Azért mert az életben minden földi jót élvezni szeretnék, de igyekszem mértéket is tartani. Néha sikerül.

3 Melyik életed legemlékezetesebb fellépése/munkája?
Az első fellépés mindig emlékezetes marad. A barátaim tuszkoltak fel a színpadra, remegett kezem-lában, annyira lámpalázas voltam. De amint megszólalt a zene, ez a félelem átalakult egy nagyon inspiráló pozitív energiává. Ma is így működöm.

4. Milyen beteljesületlen álmod van? 
Úgy élem az életemet, hogy valóra váltsam az álmaimat, szépen egymás után. Hiszek abban, hogy ez legnagyobb részben rajtunk múlik, nem a külső tényezőkön, vagy a szerencsén. Rengeteget szeretnék utazni, messzi egzotikus tájakra is. Egyelőre nem engedhetem meg magamnak, így közelebbi célpontokat tűzök ki, de dolgozom azért, hogy mindenhova eljussak, ahova vágyom. A zenéléssel kapcsolatban úgy érzem, minden a maga útján halad, nem akarom siettetni, mindent elérek majd, ami nekem meg van írva.

5. Mi a tartós (színpadi) siker titka?
A tartós színpadi siker titka az, hogy elkötelezett légy, hiteles, önmagadat add, meg tudj újulni és ne a pénzért csináld. Fogadd az építő kritikát és vissza ne tartson a negatív vélemény.

6. Mi az, ami átzökkent a nehéz pillanatokon?
Azt élem meg kudarcnak, ha magammal nem vagyok elégedett, ha úgy érzem, ennél én többet is nyújthattam volna. Ezen pedig úgy jutok túl, ha megpróbálom felmérni, hogy hogyan fejlődhetek, hogy lehetek jobb. (Ezeken kívül természetesen-csajosan, csokival, zenével, filmnézéssel, pihenéssel, öleléssel, beszélgetésekkel vidítom fel magam.)

7. Mire vagy a legbüszkébb?
Büszke vagyok arra, hogy az utóbbi időben több alkalommal is kiderült, hogy vannak olyan emberek, ismerőseim, barátaim, szeretteim, akikre számíthatok. Csodálatos érzés, hogy bíznak bennem, segítenek nekem, mert érzik, tudják, hogy én is ezt teszem, ha Ők szorulnak segítségre.

8. Ha adnánk neked 10 ezer forintot, mire költenéd?
Meghívnám a barátaimat egy jó forrócsokizásra. Ez nálunk "hagyomány".

9. Szoktál dúdolni zuhanyzás közben?
Én a buszon ülve is dúdolok, nagyon sokszor csak úgy van lehetőségem gyakorolni, hogy a munkahelyemre való ingázás közben teszem. Az Eurovíziós dalfesztivál előtti felkészülésem is így telt. A fürdőszobában pedig általában szól a rádió ha fürdök, így az aktuális slágereket mindenképp éneklem eközben.

10. Volt olyan pont a karrieredben, amikor úgy voltál vele: feladod?
Megfordult a fejemben, de csak a fáradtság miatt. Túl sok mindent vállaltam akkor egyszerre. Több zenekarom mellett éneket is tanítottam, valamint ott van a polgári foglalkozásom is és úgy éreztem nem bírom egyszerre ezt a sok terhet. De átgondoltam és a lehetőségekhez mértem csökkentettem az elfoglaltságokat, azóta minden rendben van. Arról nem is beszélve, hogy a zene számomra az élet egyik nélkülözhetetlen hozzátartozója, így azt feladni igazán sosem tudnám.

Nyomj egy tetsziket, ha érdekel "13 kérdés" rovatunk következő részei.

11. Van valami olyan a karrieredben, ami valaha is az agyadra ment?
Zenekart vezetni például nehéz. Én érzelmi alapon működöm egy zenekaron belül. Csak úgy tudok valakivel együtt zenélni, ha szeretem. Az együtt-zenélés számomra egy szinte intim kapcsolat, ahol meg kell nyílnunk egymás felé, ki kell tárnunk a lelkünket és ami bennünk van meg kell mutatnunk. Ezt nehéz olyan környezetben tenni, ahol valakivel nem vagyunk egy hullámhosszon. Ezért vagyok mindig teljesen, brutálisan őszinte, hogy a nézeteltéréseket gyorsan kezelni tudjuk. Ha kell, akkor egy hangos és gyors veszekedéssel, amelynek a végén megtalálhatjuk a megoldást.

FIGYELEM! Olvasnál kedvencedről! Írd meg nekünk a bizso@zene.hu címre 13 KÉRDÉS tárggyal azt a zenei kötődésű magyar személyt, akinek szívesen olvasnád a válaszait és mi megkeressük és lehozzuk.

12. Hogyan értékeled a mai magyar könnyűzenei helyzetet? 

Eszembe jutott egy hárombetűs szó ide, ami SZ-el kezdődik és R-rel végződik. Elkeserít a tudat, hogy sok igazán tehetséges zenész nem tud megélni a hivatásából, míg más, értéktelen produkciókat agyonfizetnek. De hiszek a változásban és abban, hogy az emberek az értéket fogják keresni mind a zenében, mind más művészeti ágakban.

13. Mely az a 10 szó, amelyik a leginkább jellemez? 
Zeneszerető, szabadságmániás, rendszerető, állatbarát, társaságkedvelő, kreatív, türelmetlen, önfejű, éhes-álmos-fáradt-fázik.

- zene.hu -  

[2012.04.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még
koncert.lap.hu
cdbolt.lap.hu