Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 21. | vasárnap | Ágnes nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 6 - Burgess Benji: Kiss (Prince)
Megasztár 6 - Farkas Jenser Balázs - Talán Attila: More Than Words
Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont - Burgess Benji: Relight My Fire (Take That)
Megasztár 6 - Szakos Andi: Born This Way (Lady Gaga) 
Megasztár 6 - Radics Gigi: And I Am Telling You (Jennifer Hudson)
Megasztár 6 - Talán Attila: Alone (Heart)
Megasztár 6 - Radics Gigi - Szakos Andrea: Respect (Aretha Franklin)
Megasztár 6 - Farkas-Jenser Balázs: One (U2)
Megasztár 6 - Nagy Kristóf "Bozont": Runaway Train (Soul Asylum)
Kapcsolatok
Burgess Benjamin
Farkas-Jenser Balázs
Megasztár 6
Nagy Bozont Kristóf
Radics Gigi
Szakos Andrea
Talán Attila

Megasztár 6 döntő: Radics Gigi ismét remekelt, Nagy Kristóf Bozont befejezte

Kimondani is döbbenet, de már csak hat versenyző van a Megasztárban! Pedig alig másfél hónapja indult a megmérettetés, válogatók hosszú óráin ment át énekes és zsűritag egyaránt, hogy mára tényleg csak a legjobbak álljanak színpadra.  

A legjobbak, hiszen a döntős 12-ből éppen hatan maradtak. A kezdő csapat fele. De tény, hogy itt már bárki bármilyen helyezést érjen el, igazi győztesnek vallhatja magát. Az ő nevére már emlékezni fognak az emberek, és a karrierje is beindul. Ezért küzdenek mindannyian - ma este a kedvenc dalaikkal. Megasztárok akarnak lenni.

Ennek eléréséhez először kedvenc dalukat adják elő, majd egyik énekestársukkal duót alkotva küzdenek a továbbjutásért. Ez a kihívás mindig érdekes, hiszen egyszerre kell önmagukért küzdeni, és társukat segíteni a duett során.

Először Szakos Andrea állt színpadra, az a tiszavasvári lány, akinek ugye a magánéleti válságai megkeseríthetnék a versenyét. Mégsem ez történik, mert Andi nem engedi. Eldöntötte, hogy gondjai csak akkor oldódhatnak meg, ha hazamegy, és átbeszéli a dolgokat szeretteivel. A Megasztárban viszont az a dolga, hogy énekeljen, és a lehető legjobb formáját mutassa. Ehhez ezen a héten Mester Tamás nyújtott segítséget a „hetes” szerepében.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Andi kedvenc dala Lady Gaga és a Born This Way volt, de valamiért most először nem győzött meg az egyébként hatalmas hangú és energiájú énekes… Persze amint ezt leírtam, máris akkorára eresztette a hangját, hogy csak néztem, de a versék valóban elég laposak voltak. Az improvizációja viszont most is verhetetlen volt, mint mindig.

Bochkor Gábor azt várta a produkciótól, hogy ne emlékeztesse az eredeti előadásra, és elégedetten konstatálta, hogy sikerült neki. Falusi Mariannak az az előrelépés tetszett, ahogy a kezdetek óta fejlődik Andi. Mester Tamás szerint Andi jobban megcsinálta a dal végét, mint azt előre megbeszélték, és Bereczki Zoltánnak is nagyon tetszett az előadás.

Nagy Kristóf Bozont nehéz héten van túl, hiszen múlt hétvégén nem csak azzal kellett megküzdenie, hogy neki kellett a zsűri döntésére várva utolsóként a színpadon állnia, de pont Nagy Adrival kellett kint állnia, akivel épp előtte jelentették be, hogy nagyon közel kerültek egymáshoz. Adri búcsúzása jobban megviselte Bozontot, mint amire számított, most döbbent rá igazán, hogy amit érez több, mint barátság. Bozont most a Soul Asylum klasszikusát, a Runaway Train-t hozta el, mint kedvenc dalát.

Bereczki Zoltán vegyes érzelmekkel fogadta az előadást. Hamiskásnak nevezte a produkciót, és azt emelte ki, hogy amint a színpadra jöttek a gyerekek, megszűnt az az intimitás, amit addig ragyogóan hozott Bozont. Ezt erősítette meg Bochkor is, és Falusi Mariann is, aki egyébként megvédte a srácot. Azt mondta, csakis azért csúszott félre a hangja, mert érzelmileg túlfűtötten adta elő. És ezért ő megbocsátott neki.

Balázs U2-val érkezett

Farkas-Jenser Balázs
múlt heti Ákos-produkciójával még az általában szőrös szívű Bereczkit is levette a lábáról. Most Balázst vette le valaki a lábáról, méghozzá Rúzsa Magdi, aki 2006-ban lett a Megasztár győztese. Mint kiderült, Balázs jelenlegi zenekarának dobosa anno Rúzsa Magdi háta mögött püfölte a bőröket… Balázst mindenesetre sikerült meglepnie Magdinak, hiszen ő az egyik kedvenc énekesnője.

Balázs egyébként – csak hogy visszakanyarodjunk kicsit a versenyhez is – a U2 One című dalát adta elő, és végre újra elővette azt a Balázsos rekesztést, amit utoljára talán a válogató során hallhattunk tőle. A rekesztést, melytől a hideg futkározik az ember tarkóján.

Falusi Mariann annyit mondott, el akar menni egy Farkas-Jenser Balázs koncertre. Mester Tamás szerint koncerthangulat volt, bár arra figyelmeztette, hogy ha túl hangosan énekel, „leesik a zenéről”. Bochkor Gábor szíve szerint senkinek nem adott volna Bono dalt, de mint mondta: Balázs megoldotta a feladatot.

Burgess Benjit legutóbb nem dicsérték agyon, és igaza volt a zsűrinek. Nem érdemelte meg, nem teljesített túl jól. Ennek ellenére a közönség megmentette és tovább juttatta őt. Benji most ünnepelte a 17. születésnapját, és talán ezért, vagy talán a negatív kritikák miatt, Mester Tamással egy új hangot találtak neki. Egy olyat, ami eddig is ott volt Benji torkában, csak nem használta. Kivétel, amikor Farkas-Jenser Balázst parodizálta. A lényeg, hogy Benji most mindenkit meglepett férfias, szexi előadásával… Prince-től adta elő a Kiss-t.

Bochkor szerint most lett férfi Benji, és Bereczki szerint is történt valami azon a szülinapon, mintha elvesztette volna a szüzességét… Nem is nagyon van mit ragozni ezen. Benji énekelt, és jó volt!

Talán Attila úgy érezte, egy kis időre el kell vonulni, ezért kiment a természetbe. Mint mondta, a sok stressz után muszáj éreznie, hogy él. Attila kedvenc dalának ennek megfelelően a Celine Dion által is előadott Alone című dalt választotta. De nem tudom miért. Lehet hogy kedveli, de egy tiszta és helyén lévő hangot sem hallottam tőle most. Hamis volt – szinte folyamatosan.

Mester Tamás szerint ezt a dalt nagyon nehéz végigénekelni „határhangon”, a férfi és női hang között, és ez elismerésre méltó. Bereczki Zoltán viszont rámutatott a hamisságra, ami azonban szerinte kezelhető. Falusi Mariann inkább az érzelmekre figyelt, és ő örült a lírai rocker style-nak.

Utolsó szóló produkcióként az a salgótarjáni lány lépett színpadra, aki végre szeretné már érezni a csók ízét… legalábbis a bulvárhírek szerint. Talán a Megasztár nem csak az énekesi karriert, de a szerelmet is elhozza neki… Giginek egyébként az éneklés során – bár mindig tökéletesek az előadásai – az a legnagyobb problémája, hogy nem tudja megmutatni önmagát a világsztárok „maszkjai” mögött. Többé nem. Itt van. Megérkezett közénk. A maszk elszállt.

Gigi előadása közben Bereczkinek leesett az álla, majd a végén állva tapsolt neki. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam, vissza kell keresni a videót, meg kell nézni újra, és újra, és újra, és várni, hogy újra megtörténjen a csoda. Mert ez a lány maga a csoda, 15 éves és máris díva. Ilyet még nem látott a magyar tehetségkutatók történelme. Fiatal, gyönyörű, erős, határozott és egyéniség! Kiforrott személyiség, aki tudja mihez kezdjen magával, a hangjával, a testével és a képességével, hogy mindenkit lenyűgözzön. Ez igen, Gigi!

Duettekkel folytatódik a verseny

Ahogy korábban jeleztük, ma estére már két produkcióval kellett készülniük a megás énekeseknek, a kedvenc daluk után duóban kell bizonyítaniuk.

Először a két poéngyáros, Nagy Kristóf Bozont és Burgess Benji léptek színpadra a Take That egykori slágerével, a Relight My Fire-rel. Jól állt a srácoknak, mondhatnám azt is, jól álltak egymásnak. Falusi Mariann azonban nehézkesnek találta, Bereczki pedig örömmel konstatálta, hogy a fiúzenekarok ideje lejárt. Abban a zsűri egésze egyetértett, hogy a srácok ügyesek voltak, de ez nem az ő daluk volt.

Talán Attila és Farkas-Jenser Balázs érdekes párosítás. Ahogy Mester Tamás fogalmazott: az egyikből a tudatosság, a másikból az ösztönösség hiányzik. Ennek okán remekül kiegészíthetik egymást, az Extrem zenekar More Than Words című klasszikusa pedig igazi csemege – lehetett volna – számukra. A fiúk sármosak, helyesek és énekelni is tudnak, de ez most valahogy laposra sikeredett. Hiányzott a szenvedély, és valahogy mintha elénekeltek volna egymás mellett. A párbaj határozatlansága jutott róla eszembe…

Bár Falusi Mariann szerint jót tettek egymásnak a srácok, ő szerette ezt. Bereczki nem értett vele egymást. Szerinte Attila elsiette a dalt, és Balázs hiba próbált kapaszkodni, Attila nem figyelt rá. „Szét lett rángatva” – mondta. Mester Tamás megerősítette: Balázs jobb volt most, bár ő azt mondta, csak egy kis idő kellett volna még nekik.

Utolsó duettként a verseny két legjobb, még versenyben lévő énekesnője állt színpadra. Szakos Andrea és Radics Gigi között nehéz különbséget tenni, gyakorlatilag összehasonlítani sem érdemes őket. Mindketten mások, mindketten másban jók. De mindketten dívák a maguk nemében. Az ő legnagyobb kihívásuk most az volt, hogy ne énekeljék túl egymást, ne riválisként, hanem partnerként tekintsenek a másikra. Sikerült nekik! A legjobbakat láttuk kérem szépen, a színpadon. Valamelyiküknek kell megnyerni a versenyt, vagy nincs igazság a Földön. Mester Tamás szerint a valaha hallott legjobb Megasztáros duett volt ez. Az volt!

Jön a döntés

Ezzel a műsor versenyzős rész véget ér, most már csakis a szavazatok aránya számít. A szavazatoké, amit a nézők küldenek kedvenceikre. És persze majd a zsűri szavai, és a legfontosabb: Mester Tamás döntése.

Ahogy mindig, most is a veszélyzónába kerülő három énekesre újra lehet szavazni. Aki közülük a legtöbb voksot kapja, tovább mehet döntős társai mellé. A két legkevesebb szavazatot kapó énekes sorsáról a „hetes” szerepében ma este Mester Tamás dönt.

A zsűri egybehangzó véleménye szerint ma este a leggyengébb Nagy Kristóf Bozont volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy automatikusan neki kell mennie. A nézők rendszerint felülírják az ő véleményüket, és ennek tudatában a legjobbak is a kiesés közelébe kerülhetnek.

De a szavazásra nincs több idő. A voksolásnak vége, a nézők döntöttek. Akik azonnal tovább jutnak a következő élő showba – ahol ismét duetteket fognak énekelni, de már nem egymással, hanem mai magyar pop- és rocksztárokkal: Szakos Andrea, Radics Gigi és Farkas Benji!

Nagy Kristóf Bozont, Talán Attila és Farkas-Jenser Balázs az, akik a kiesés szélén újra várják a közönség voksait. Amíg a voksok érkeznek, zenél az Anna and the Barbies. Ez sem tartott örökké… ahogy a voksolás sem. Mert most annak is vége.

Aki a többiekkel tovább versenyezhet: Talán Attila!

A közönség ismét felülbírálta a zsűrit… Farkas-Jenser Balázs és Nagy Kristóf Bozont a kiesés szélén. Bochkor Gábor Balázst várná vissza, ahogy Falusi Mariann is. Bereczki Zoltán szintén Balázst vinné tovább. De Mester Tamás dönt. És ő osztja véleményét zsűritársaival. Farkas-Jenser Balázs versenyzik tovább. Bozontnak szól a Búcsúdal…

Ezzel a döntéssel immár csak öten maradtak a versenyben. Ahogy fentebb említettem, jövő héten duettekkel folytatódik a Megasztár. Várunk titeket akkor is élő beszámolóval, addig pedig keressétek legfrissebb híreinket kedvenceitekről itt, a Zene.hu-n!

-kiko- 

[2012.04.29.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Megasztár 6 - Burgess Benji: Kiss (Prince)
Megasztár 6 - Burgess Benji: Kiss (Prince)

Burgess Benjit legutóbb nem dicsérték agyon, és igaza volt a...

Megasztár 6 - Farkas Jenser Balázs - Talán Attila: More Than Words
Megasztár 6 - Farkas Jenser Balázs - Talán Attila: More Than Words

Talán Attila és Farkas-Jenser Balázs...

Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont - Burgess Benji: Relight My Fire (Take That)
Megasztár 6 - Nagy Kristóf Bozont - Burgess Benji: Relight My Fire (Take That)

Ahogy korábban jeleztük, ma...

Megasztár 6 - Szakos Andi: Born This Way (Lady Gaga) 
Megasztár 6 - Szakos Andi: Born This Way (Lady Gaga) 

Először Szakos Andrea állt színpadra, az a...

Megasztár 6 - Radics Gigi: And I Am Telling You (Jennifer Hudson)
Megasztár 6 - Radics Gigi: And I Am Telling You (Jennifer Hudson)

Utolsó szóló produkcióként az a...

Megasztár 6 - Talán Attila: Alone (Heart)
Megasztár 6 - Talán Attila: Alone (Heart)

Talán Attila úgy érezte, egy kis időre el kell vonulni, ezért...

Megasztár 6 - Radics Gigi - Szakos Andrea: Respect (Aretha Franklin)
Megasztár 6 - Radics Gigi - Szakos Andrea: Respect (Aretha Franklin)

Utolsó duettként a verseny két...

Megasztár 6 - Farkas-Jenser Balázs: One (U2)
Megasztár 6 - Farkas-Jenser Balázs: One (U2)

Farkas-Jenser Balázs múlt heti Ákos-produkciójával még az...

Megasztár 6 - Nagy Kristóf "Bozont": Runaway Train (Soul Asylum)
Megasztár 6 - Nagy Kristóf "Bozont": Runaway Train (Soul Asylum)

Nagy Kristóf Bozont nehéz héten van...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még