15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 27. | szerda | Angelika nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bővebb információ
Kapcsolódó cikkek
Requiem a Bazilikában - Gyűjtést szervez a Győri Filharmonikus Zenekar
Koncertfilmet forgatnak a Győri Filharmonikus Zenekarról
Képernyőn a Győri Filharmonikus Zenekar
Az Első Emelet és Dj. Dominique nyitja a nyarat
Évadzáró társulati ülést tartott a Győri Filharmonikus Zenekar
Verdi Requiem-je a Müpában is - A GYFZ buszjáratot indít a hangversenyre
Májusban jön a StarDust: A Musical Show! Jegyek itt!
Őrületes hajrá - finisben a StarDust a Musical show
Kapcsolatok
Győri Filharmonikus Zenekar
Rost Andrea
Szulák Andrea
Kocsis Zoltán
Ránki Dezső
Ligeti András
Vukán György
Gilbert Varga
Wiedemann Bernadett
Sümegi Eszter

A komolyzene csillagai megint Győrbe jönnek

Elkészült a Győri Filharmonikus Zenekar 2012/2013-as műsora. Az elmúlt évekhez képest jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a következő évadban - az eddigi négy helyett - már öt bérletsorozattal várja az érdeklődőket. Emellett nem meglepő, hogy a következő évadban is a komolyzene nagy csillagai teszik tiszteletüket a kisalföldi megyeszékhelyen.

A bérletkínálat növelését a bérletvásárlók számának folyamatos emelkedése tette szükségessé. Az új bérletsorozat az együttes két éve elhunyt alapító karnagyának, Sándor Jánosnak a nevét visel. Sándor János 14 éven át irányította a társulatot, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma hazánk magasan jegyzett együttesei között említik a győri zenekart. A sorozatban négy hangverseny szerepel, melyek közül egy-egy felcsendül még a Richter és a Varga bérletsorozatban is. A Sándor-bérlet vendége lesz a Török Köztársasági Elnöki Szimfonikus Zenekar és a világhírű hegedűművész Lendvay József is.

Csakúgy, mint az elmúlt években, a következő szezonban is a komolyzene csillagai lépnek fel Győrben. Ismét világhírű karmestereket és szólistákat hívott meg a zenekar vezetősége, többek között hat Kossuth-díjas művész bólintott rá a felkérésre: Rost Andrea, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Ligeti András, Vukán György és Kovács János.

A bérletek ”zászlóshajója” továbbra is a Nikisch Artur sorozat, melyben hét hangverseny kapott helyet, és amelyben olyan nagyságok szerepelnek, mint Gilbert Varga, a Wiener Sängerknaben, vagy a már említett Kocsis Zoltán, Ránki Dezső és Rost Andrea.

A Richter-bérlet továbbra is a ”hagyományos” komolyzenei hangversenyek közönségét célozza meg. Neves zenészek és karmesterek mellett itt mutatkoznak be szólistaként a győri zenekar művészei egy-egy koncert erejéig, valamint egy opera koncertszerű előadása – ezúttal Bellini Normája - színesíti a műsort. Ebben a sorozatban üdvözölhetik az operaház magánénekeseit, Sümegi Esztert és Wiedemann Bernadettet, a kitűnő operakarmestert, Kovács Jánost és vendég lesz a kiváló orosz karmester Alexei Kornienko is, aki orosz műsorral készül a győri fellépésére.

A Varga Tibor bérlet továbbra is azokat szeretné hangversenyre csábítani, akik még csak ismerkednek a komolyzenével. Ezúttal is különböző zenei műfajok izgalmas keresztezését ígérik ebben a sorozatban. Itt lép fel többek között Vukán György, Szulák Andrea, Nyári Károly, de népszerű filmzenék is felcsendülnek a bérlet zárásaként.

A Flesch Károly bérletsorozat kamarahangversenyein minden alkalommal felcsendül egy klasszikus darab és egy huszadik századi magyar komponista műve a zenekar művészeinek tolmácsolásában. Ezeknek a koncerteknek vasárnap délutánonként továbbra is az Egyetemi Hangversenyterem, a volt zsinagóga ad otthont.

A régi bérlettulajdonosok június 1-ig újíthatják meg bérleteiket. Az új bérleteket június 4-től július 13-ig, illetve augusztus 27-től árusítják. A bérletárusítás július 16-től augusztus 24-ig szünetel.

A jövő évadra is érvényes akció, hogy 30 százalékos kedvezménnyel vehet új bérletet az, aki egy új bérletvásárlót hoz magával.

A Győri Filharmonikus Zenekar legközelebb június 27-én ad koncertet a hagyományos Szent László-napi ünnepség keretében a Bazilikában, majd július 11-én Szekeres Adriennel lép fel a Víziszínpadon.

- GYFZ -

[2012.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még