2022. május 17. | kedd | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ)

Szenzációs! 2016-ig megtelt a magyar zenekar fellépésnaptára

Két szabadtéri és egy kastélykoncert került a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) júniusi programjába. Vasárnap a felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban játszanak, a Múzeumok éjszakáját bevezetve (június 16-án délután) a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén adnak "villámcsődületnek" is beillő negyedórás koncertet. A hagyományos Hősök-terei koncertet június 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra szervezett program váltja fel. 

A szigetre annak is érdemes kimenni, aki nem fér be a hatalmas, mintegy 3 ezer személyes Margitsziget Szabadtéri Színpad nézőterére, mert kint óriás kivetítőkön létható és hallható a műsor. Takács-Nagy Gábor vezényletével Rossini Bruschino úr című operájának nyitányát, Kodálytól a Galántai táncokat és Mendelssohn Olasz szimfóniáját szólaltatja meg a zenekar. Az ingyenes eseményre érdemes a jegyirodákban belépőjegyet foglalni - hangzott el a keddi sajtóbeszélgetésen.

A tavaly indított Kastélykoncertek sorozatban vasárnap már délután hatkor várják az érdeklődőket Fehérvárcsugóra, ahol a hangverseny előtt vezetésen vehet részt a közönség, bemutatják a felújított épületegyüttest. Az est vendége a világhírű fiatal magyar hegedűművész, Baráti Kristóf, aki Mendelssohn első hegedűversenyét játssza. A sorozat koncertmestere Szefcsik Zsolt. Mendelssohn D-dúr vonósszimfóniája, Mozart D-dúr divertimentója és Josef Myslivecek C-dúr szimfóniája is felcsendül a műsorban - mondta el Erdődy Orsolya igazgatóhelyettes.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


A Múzeumok éjszakája programjában Muszorgszkij Egy kiállítás képei című szimfonikus alkotásának két utolsó tételét játssza a BFZ a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén. A negyedórás programot Fischer Iván vezényli, érdekessége, hogy egy különleges lencséjű fényképezőgéppel panoráma fotó készül a hallgatóságról, amely majd fölkerül a zenekar honlapjára és egy játék is kapcsolódik hozzá.

Stefan Englert igazgató kitért rá, hogy a BFZ éves költségvetése 2,2 millió forint, amelynek Budapest főváros és a szaktárca támogatásából és a saját bevételekből kellene összeállnia. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma (Emmi) 500 millió forint rész vállal, a főváros a tavalyinál kevesebbet, 270 milliót vállalt, a támogatásokból összesen mintegy 130 millió forint hiányzik. Az Emmi szakállamtitkárságától ígéretük van ennek az összegnek a pótlására.

Az igazgató megjegyezte, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar naptára csaknem 2016-ig megtelt, ezért nem sikerült megfelelő időpontot találni a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztiválon való fellépésre.

 

[2012.06.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Hihetetlen...

Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Április...

Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
Ilyenek a rettenetes szülők? Remek kikapcsolódás vár a nézőkre!
Tíz szerep, öt színész, Hello Again
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával