Medvés gumicukrot és magyar pálinkát kért a Sepultura
Még közel másfél hónapot kell várni a FEZEN-re, de a székesfehérváriak már most augusztus első négy napjára készülnek: a Sepulturát helyi ínyenc pálinkával, a Machine Head tagjait bio vacsorával várják, a Tito&Tarantula Margarita koktélreceptjéhez pedig már készítik elő a hozzávalókat, hogy Robert Rodriguez házizenekara összedobhassa kedvenc koktélját.
A Sao Paolo-i Sepultura augusztus 4-én a magyar közönség circle pit-jének centrifugális ereje mellett a helyi gasztronómiai csodákat is tesztelheti. A banda házilag készített húslevessel, vegetáriánus ételekkel, köztük szója sajttal és friss salátával készül a FEZEN-es zúzásra. Hogy ki készíti a Sepultura húslevesét? Ez egyelőre maradjon titok. A koncert után medvés gumicukorral, mogyoró krémmel és tejcsokival lazít a csapat, hogy aztán mindezt jó magyar pálinkával öblíthesse le. A FEZEN-en idén amellett, hogy milyen thrash-őrületre képesek élőben Fehérváron, az is kiderül, hogy melyik színű gumicukrot kedvelik leginkább a zenekar tagjai. „Úgy tudjuk, a sepulturás srácok odavannak a magyar pálinkáért is, úgyhogy a megye legjobb pálinkáiból már beszereztünk néhány üveggel. Reméljük, felejthetetlen bulira koccintunk majd a FEZEN-en a koncert után” - mondja Kovács Antal, a FEZEN főszervezője.
A mexikói Tito Larriva vezette Tito&Tarantula semmit sem bíz a véletlenre, a fehérvári koncert előtt saját a zenekar tagjai maguk készítik el kedvenc Margarita koktéljukat. A banda azonban nem tartozik azok közé, akik túlzásba viszik a dőzsölést, a koktélkellékeken kívül csupán annyit kértek még székesfehérvári vendéglátóiktól, hogy a mogyorót hagyják ki a menüből, ha csak nem akarják, hogy allergiarohamok közepette játsszák el az After dark-ot. Viszont a plusz üveg tequilákra nem mondtak nemet. Cserébe a tüzes italhoz passzoló fülledt, energikus rockot ígérnek, ami remélhetőleg alkonyattól pirkadatig tart majd.
A Machine Head tagjainak ízlése mit sem változott a 2009-es tokaji buli óta. A fesztivál menü továbbra is kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó szárnyas húsból, sajtokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll most is. Persze, a lokálpatrióta értékeket fontosnak tartó FEZEN-re helyi szárnyasból és a megyében termett alapanyagokból készül majd a Machine Head vacsora, így a zenekar nem csupán a FEZEN közönséget ismeri majd meg augusztus 2-án, de a Fejér megyei gasztroélménybe is belekóstolhat. A kaliforniai thrash metál banda tagjai hatalmas stábbal, egy kamionnal és két turnébusszal veszik be Székesfehérvárt, hogy leteszteljék, a FEZEN közönségét mennyire pörgeti fel az ősszel megjelent Unto The Locust album anyaga. A Grammy-díjas zenekar frontembere, Robb Flynn így nyilatkozott a FEZEN-t is útba ejtő turnéról: „Kétségkívül az év legsúlyosabb show-jának lehetnek tanúi, akik eljönnek a koncertre. Az új anyag találkozása a legmenőbb helyszíneken a legelszántabb rajongóinkkal… alig várom!”
Már csak a felsorolt koncertekért is érdemes ellátogatni augusztus első hetében Székesfehérvárra, de természetesen a legütősebb magyar zenekarok sem hagyják ki a FEZEN-t, több mint 100 magyar fellépő érkezik az augusztusi fesztre. Még nem késő megvenni a jegyeket a négy napos bulira, ráadásul június 30-ig közel 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a bérletek és napijegyek.
A FEZEN-en hagyománnyá vált koncertek előtti dedikálással egybekötött pacsizás a zenekarokkal idén sem marad el, így a legszerencsésebb FEZEN-esek már egy dedikált karszalaggal vagy más ereklyével menőzhetnek a fehérvári buli után.
[2012.06.13.]