2024. június 22. | szombat | Paulina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Apocalyptica a Campus Fesztiválon
N.O.H.A. és The Real McKenzies a Campus Fesztiválon 
Elkészült MC Pita Ramos új videoklipje
Kapcsolatok
Apocalyptica
Kapcsolódó események
Campus Fesztivál 2012
[2012. július 25. - 29. ]

Biogazda csellisták Debrecenben 

Finn rocker-csellisták és magyar legendák – többek közt ezt kínálja idén a július 25-én kezdődő Campus Fesztivál, amelyet ezúttal is a debreceni Nagyerdő szívében rendeznek. Évről évre többen látogatnak ki Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára, tavaly közel ötvenezren voltak négy nap alatt.  

Több mint 200 fellépő: zene, humor, mozi, megannyi színes program és érdekesség. Ott lesz a finn világsztár Apocalyptica, a Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált formáció a N.O.H.A., a Vancouverből érkező The Real McKenzies, de olyan magyar ikonok is, mint a Tankcsapda, a Republic, a Magna Cum Laude, a Quimby, meg persze a teljes magyar pop-rock elit.

A Víztorony Pódiumon a Dumaszínház humoristái nyomják a poénokat, gyermekkori emlékeket idéz majd a szabadtéri mozi, az Európai Nyelvek Utcáján pedig idén először sétálhatunk. A szervezők a komfortról is gondoskodtak. A gyönyörű természeti adottságok mellett igényesen kiépített infrastruktúra, jól felszerelt kemping, meleg vizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltő-állomás, kerékpár-megőrző, internetkamion, és az eddigi évek tapasztalatai alapján még több vendéglátóhely várja a 0. naptól sátrazókat.

A fesztivál a kiemelt biztonságra is törekszik, a természetvédelmi terület épségére önkéntesek, a fesztivál látogatóira pedig kiemelt biztonsági szolgálat vigyáz. A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói pedig a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vigyázzák majd a fesztivál és a környék nyugalmát.

A ‘90-es évek elején felbukkant finn Apocalyptica már a kezdetektől egy teljesen új stílust honosított meg a világ zenei palettáján, műfajukban koronázatlan királyok, egyediek mind a mai napig. A helsinki Sibelius Akadémia csellózenekarának diákjaiként, Bach-tól Hendrixig mindenkitől játszottak feldolgozásokat, de az igazi áttörést a klasszikus zenére egyedien átírt Metallica, Slayer és más metállegendák számai hozták meg számukra. A pletykák szerint az Apocalyptica tagjai nem csak zenében különcök –legutóbbi lemezfelvételük során volt, hogy teljesen meztelenre vetkőzve dolgoztak a stúdióban-, a magánéletben sem éppen tipikus zenészek. Míg mások hangszergyűjteményt halmoznak fel, vagy épp dögös kocsikról, motorokról álmodnak addig a csapat egyik csellistája Paavo síléceket gyűjt, a dobos Mikko pedig bio éttermet nyitna Finnországban.

Nem vagyok tipikus gyűjtő, de van legalább 15 pár síléc a garázsomban.” – mondja Paavo. „De vonzanak a szörfös dolgok is, például a vitorlák.
Egy kis bio éttermet szeretnék, elégedett vendégekkel.” – álmodozik Mikko. „Bár nem vagyok nagy szakács, de bemutatnám a jó skandináv konyhát.
A csellisták jelenleg is nyári fesztivál turnén vannak. Pihenésre tehát semmi esély, csak a régi nyári emlékeken ábrándozhatnak a turnébuszon. Eicca Toppinen a zenekar alapítója így gondolkodik erről: „Legjobb nyári emlékem, amikor a nagyszülői házban a Juojärvi-tó közelében nyaraltunk. Minden évben itt töltöttem a nyári szünetet, akkor még álmodni sem mertünk külföldi utakról, főleg úgy, hogy öt testvérem van a családban. De szívesen emlékszem vissza a zenei táborokra is…

A finn világsztárok a debreceni Campus Fesztiválon lépnek fel július 28-án, a Nagyerdőn.
 

[2012.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még