2022. január 19. | szerda | Sára, Márió nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
József Attila Színház

Bravó! A Csodalámpa Alapítvány és a József Attila Színház közösen segített

Nemcsák Károly köszöntötte a születésnapját ünneplő, csontdaganattal műtött tinédzsert. 

Azt tervezi, hogy regényt ír megpróbáltatásairól a tavaly csontvelő átültetésen átesett Boglárka, aki a József Attila Színháznak és a Csodalámpa Alapítványnak köszönhetően július 10-én rendhagyó módon ünnepelhette 13. születésnapját.

Az ugyanis nem gyakori egy tinédzser életében, hogy egy színház igazgatója, valamint újságírók és fotósok köszöntik fel szülinapján, s mindezt megkoronázva megkapja a hőn áhított laptopot, amit hónapokkal ezelőtt kért a súlyosan beteg gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványtól.

Boglárkával márpedig megtörtént mindez. A jeles napon Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Felkai Márta a Csodalámpa Alapítvány képviselője adta át neki a 3 gigás laptopot.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


A 13 éves kislány felnőtteket is zavarba ejtő optimizmussal beszélt betegségről, műtétről, fájdalmas kezelésekről és persze a gyógyulásról, amiben mindvégig rendületlenül hitt és hisz. A tavalyi műtétre már csak a gondosan megkötött fejkendő emlékezteti, amúgy tele van tervekkel és a jövőjét úgy képzeli el, hogy egyetemre megy majd és építészetet vagy művészettörténete tanul.

Bár még nagyon sovány és a bal kezét a műtét következtében egyelőre nem tudja felemelni, ősszel már szeretne visszatérni abba a néptánccsoportba, ami a mozgás és a társaság örömét is megadja neki. Amúgy a kórházban töltött hetekről nem csak a betegség jut eszébe, van pozitív emléke is, hiszen a kezelések alatt a gyerekek életre szóló barátságokat kötnek, figyelik egymás sorsának alakulását, és törődnek egymással akkor is, ha már elhagyták a kórtermet. 

- Nem is volt kérdés, hogy a József Attila Színház segítséget nyújt egy segélykoncert létrejöttéhez - mondja Nemcsák Károly, a színház igazgatója a Csodalámpa Alapítvánnyal való kapcsolatukról.

- Gesztesi Károllyal közösen nyolc éve létrehoztunk egy alapítványt a színészárvák javára, mivel tenni akartunk valamit fiatalon elhunyt kollégáink családjaiért. Természetes volt, hogy most is segítünk, és bár rövid idő alatt kellett összehoznunk az előadást, a kollégák (Fehér Adrienn, Földes Tamás, Gesztesi Károly, Jónás Andrea, Keresztes Ildikó, Molnár Szilvia, Papadimitriu Athina, Puskás Péter, Töreki Andrea, Varga Miklós, Zöld Csaba) szívesen vettek részt a megvalósításban. A Csodalámpa Alapítványban jó partnerre találtunk, az ő átlátható tevékenységük biztosíték volt arra, hogy a színházunk jó ügy mellé áll, amikor a számunkra kiemelten fontos korosztály, vagyis a gyermekek életébe hoz örömöt.

 

[2012.07.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még