2024. július 19. | péntek | Emília nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szombaton jubileumi koncertet ad a Lord - jegyek itt
Flower Kings: Budapesten a svéd progresszív zenekar 
VHK a Fekete Zajon: Interjú Grandpierre Atillával 
Az Ascension 46-család az A38 Hajón
Kapcsolatok
Terror
Kapcsolódó események
Terror, Naysayer, Brutality Will Prevail
[2012. augusztus 20.
hétfő 20:00]

Last-minute hardcore buli: ismét Budapesten a Terror 

Augusztus 20-án ismét Budapestre látogat Scott Vogel hardcore-zenekara, a Terror. A jelenleg épp egy retrospektív Európa-turnén lévő zenekar (akit a Naysayer és a brit Brutality Will Prevail kísér) azért juthat el hosszú várakozást és két lemondott fellépést követően a Dürer Kertbe, mert a zenekar így kívánt felszólalni az azóta szabadon engedett Randy Blythe védelmében.  

Az idei nyár jobbára Randy Blythe előzetes letartóztatásától hangos, mivel a Lamb of God augusztus 4-én kiengedett frontemberét a cseh állam halált okozó testi sértés vádjával tartotta fogva egy hónapon keresztül. A vitatott ügy végső ítélete némiképp csitította a kedélyeket, ám a folyamat, valamint a vádemelés, amely egy két évvel ezelőtti színpadi balesetből kerekedett ki, nem hagyta nyugodni a tengerentúli zenei életet. Így amíg egyes magazinok újabb és újabb videókat tártak fel az esetről, valamint a webkettő is elárasztódott a #freerandyblythe címkétől, a Terror inkább úgy áll ki az énekes mellett, hogy lemondta aktuális Európa-turnéjának cseh dátumát. Ennek pedig a hazai közönség örülhet, hiszen így tényleg bepótlásra kerül a tavasszal lemondott fellépés.

Nagyon szeretjük a cseh rajongóinkat, és jó bulijaink voltak itt, de muszáj szigorúan ragaszkodnunk (“Stick Tight”, mint a daluk címe) Randy Blythe-hoz, ezért úgy döntöttünk, hogy lemondjuk a koncertet. Zenekarként könnyen kerülhet bárki ilyen helyzetbe egy koncert során, és nem érezzük úgy, hogy a fellépés alatt működne, ha azt tettetjük, hogy mindez rendben van – hiszen nincs így. Ez nagyobb, mint egy címke, vagy egy okosan kitalált póló: közösségként kell tennünk valamit, és felszólalnunk. Szabaduljon Randy Blythe.” – ezekkel a sorokkal indokolta döntését a Terror frontembere, a Refused újjáalakulását sem kímélő Scott Vogel, aki így a Naysayer és a januárban már Budapesten is bemutatkozó Brutality Will Prevail oldalán érkezik majd a Dürer Kertbe.

Ennek szellemében pedig a nyár utolsó, és valójában egyetlen igazán nagy hardcore-buliján vehetnek részt az érdeklődők, hiszen a Terror jelenleg a Bridge Nine-érára összpontosító retrospektív kiadványát, a No Regrets, No Shame-et hirdeti kontinensünkön, így a Lowest of the Low felé nyúló múltidézés éppoly garantált, mint a faltól falig tartó moshpit és a szabad mikrofon-elvételi lehetőség. Vendégük, a richmondi Naysayer tavasszal az Agnostic Front oldalán járta Nyugat-Európa klubjait, a Reaper Records üdvöskéje pedig a következő nemzedék egyik nagy dobása lehet.

Csakúgy, mint a brit hardcore-színtér egyik leginkább központi alakja, a Purgatory Recordsot felvirágoztató Brutality Will Prevail, amely középtempós, mélyre hangolt dalaival kellően befűti majd augusztus feltehetően legizzasztóbb és leghangosabb napját. 

A The Last Charge is fellép a Terror előtt!

A The Last Charge korántsem ismeretlen a műfaj itthoni szerelmeseinek, fellépésüket pedig az emeli valódi eseménnyé, hogy szeptember 14-én végre megjelenik a német Beatdown Hardwear gondozásában a srácok második nagylemeze, a Straight Outta Nowhere. A múlt hét során az Ascension 46 kötelékébe lépett hardcore banda új albuma a jelenkori problémák felett kíván számot vetni, így a társadalomkritika és a kérlelhetetlen tartás alapjaiban fogja meghatározni a friss hangzóanyagot. Erről természetesen jó pár friss szerzemény is előkerül majd augusztus 20-án, így biztosak lehetünk abban, hogy a Naysayernek és a Brutality Will Prevailnek is lesz némi segítsége az alaphangulat megteremtésében.
 

[2012.08.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még