Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 23. | vasárnap | Alfréd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Echoscope 3 - Fluxion live az Akváriumban 
Foreign Beggars a Dürlinben - jegyek itt!
The Poster Boy a Gozsdu Manó Klubban 
Új Renaissance mixalbum Hernan Cattaneo-tól 
Kapcsolatok
Belleruche
Kapcsolódó események
Belleruche (UK), Random Trip Special
[2012. október 18.
csütörtök 20:00]

Belleruche az A38 Hajón 

Budapest egyik legmenőbb, rendszeresen jelentkező élőzenei klubestje, a Random Trip havonta egyszer illusztris vendégsereggel tart különkiadást az A38 Hajón. Nem lesz ez most sem másképp, hiszen a hazai vendégművészek mellett a brit szving-soul-elektró trió, a legújabb lemezét bemutató Belleruche is emeli az októberi Random Trip Special hangulatát.

A 2005-ben alakult Belleruche a kortárs elektro-pop egyik legüdébb, kifejezetten egyéni hangú képviselője, ami magától értetődő bájjal és eleganciával ötvözi a szvinges fílinget a lüktető elektróval, az akusztikus megszólalást a gépészkedéssel, és mindezek fölött-előtt pedig ott az énekesnő, Kathrin DeBoer elbűvölő egyénisége és hol Edith Piafra, hol Billie Holidayre emlékeztető orgánuma.

A trió három eddig megjelent lemeze nagyon hasonló hangulatot közvetít: egyfajta modernizált nosztalgia jellemzi mindegyiket, intenzív elvágyódás a szvingkorszak füstös-flitteres világába. Persze nem egyszerűen múltba nézésről van szó, a két zenész srác gyökerei (egyikük hardrock- és metálzenekarokban gitározott, másikuk pedig hiphop Dj-ként tengette életét) egy csomó modern elemet csempésznek a muzsikába. Az szövegíró-énekesnő pedig az érzelmes soult hozza az összképbe, ami teljesen egyedi és összetéveszthetetlen. Bebizonyosodott ez már egy évvel ezelőtt, a Belleruche A38 Hajón adott teltházas koncertjén, és a trió most az új lemez, a 2012 nyarán megjelent Rollerchain anyagával érkezik – bizonyosan nem okozva csalódást.

A Random Trip Budapest legmenőbb, hétről-hétre jelentkező improvizatív zenei klubestje – aminek különkiadása havi rendszerességgel különleges felállásokkal, külföldi vendégekkel jelentkezik az A38 Hajón.

(Az estre koncert+vacsorajegy is váltható, amelynek ára magában foglalja a koncertet, illetve az azt megelőző éttermi gyorsvacsorát: az A38 híres XL-szendvicsét, illetve a hozzá tartozó koktélt. )

A Random Trip 2008-2009 fordulóján született a Turbo-dobos Delov Jávor vezetésével. Freestyle hiphop, klasszikus funk és soul, jazzes rögtönzések keverednek elegánsan, az előadók pedig Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészei, énekesei, MC-i és DJ-i. Itt tényleg a színpadon születnek a számok, 100% improvizálás keretein belül. Minden egyes klubest egyszeri és megismételhetetlen élmény zenésznek, közönségnek egyaránt.

úl a jól ismert zenei stílusok (funk, soul, disco, hip-hop, drum'n'bass, stb) elegyítésén, a klub feltett szándéka a mai magyar under/overground előadók (Akkezdet Phiai, Carbonfools, Irie Maffia, United, Qualitons, Zuboly, Turbo, stb) összehozása, hogy ne csak a slágerlistákon, fesztiválokon találkozzanak, hanem ezen különleges alkalmakkor is. Az estek külön érdekességei még a koncertek előtt és után hallható, Magyarországon egyedülálló, eredeti amerikai old-school disco-funk, soul szettek, DJ Q-Cee tolmácsolásában. 

[2012.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még