Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 22. | vasárnap | Előd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor 2012: 16 érdekesség Danics Dóráról
Kapcsolatok
Danics Dóra

X-Faktor: kialakult a teljes mezőny! Íme valamennyi továbbjutó

Negyedik, egyben utolsó válogatójához érkezett Magyarország jelenleg egyetlen futó tehetségkutatója, az X-Faktor. Negyvennyolcan már biztosan ott lesznek a Táborban, ahonnan viszont már csak kevesek kerülhetnek be a Mentorok Házába. Lássuk tehát, hogyan alakul az utolsó válogatás, ki fogja megnevettetni, ki megríkatni, és ki igazán elhallgattatni tehetségével a zsűrit, és persze a nézőket!

És a nagy kérdés természetesen ezúttal is az, kiben van meg az a bizonyos x-faktor, az a bizonyos plusz képesség, ami valakit sztárrá tesz azokkal szemben, akik ugyanezzel a plusszal nem rendelkeznek. Az x-faktor nem tanulható… vagy van, vagy nincs. Ez különbözteti meg a jókat a kevésbé jóktól. Kevés, ha valaki tud énekelni. Ha megijed a színpadtól, nem bírja a nyomást, nem színpadra termett, semmit sem ér a tehetsége.

És persze ott van a másik oldal, aki úgy érzi, színpadra termett, csak épp egyvalami hiányzik belőle: a tehetség.

Mint például Sárközi József (42) esetében, aki két éve énekel, a kérdésekre pedig nyilvánvalóan nem figyel. Ez még hagyján, de ha kinyitja a száját, a közönség kacagásban tör ki. Hogy miért? Mert nem tud énekelni, de még az angol kiejtése is röhejes!

Marianna 50 éves biológus, termékmenedzser, legtöbbször autóban utazva énekel. Magát vagánynak és dögösnek tartja. Nem szerénykedik. Álma, hogy egyszer valaki írjon neki egy dalt, amit először ő énekelhet el. Ehhez az első lépés lehet az X-Faktor, ahova egy Bon Jovi dallal érkezett. Tény, hogy Marianna vagány volt és dögös, élvezte, amit csinált, de nyilvánvalóan ez a szint inkább a karaoke bárok színpadára elég, semmint egy színvonalas tehetségkutató mezőnyébe. Az elismerés ennek ellenére jár neki, mert hasonlít Geszti Péter anyósára, Keresztes Ildikó pedig bulizna vele szívesen, és mert bebizonyította, hogy a kor nem számít, csak az érzés a lényeg! Olyannyira bejött ez a fiatalos „dög”, hogy Malek Miklós kivételével minden zsűritagtól megkapta az igent, Marianna bent van a Táborban!

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

 

A négyedik X-Faktor válogatójának idei kedvence a nyolcszoros Grammy-díjas énekes-dalszerző Adele volt, aki természetesen nem a zsűri kegyeit kereste, hanem az ő dalaival próbálkozott a legtöbb magát énekesnek tartó versenyzőjelölt. A dalt persze már az is kívülről fújta a stúdióban, aki még soha korábban nem hallotta, ez persze nem azt jelenti, hogy bárkinek is sikere lett volna vele. Hogy miért gondolta úgy az a rengeteg fiatal, hogy a világ egyik legsikeresebb, legtehetségesebb, legfantasztikusabb hangú énekesnőjének a dalát kell választani, örök kérdés marad… A jövőre nézve viszont tanulságos lehet az énekestanoncoknak.

A 22 éves Borbély Richárd (Tiszalúc/Budapest) szerencsére nem a jelenleg várandós Adele egyik slágerével próbálkozott. De talán még az is jól állt volna neki. Mindenesetre a magát sokarcú színész-énekesnek tartó 22 éves szépfiú biztosra ment Michael Jackson Billie Jean-jének egy dögös feldolgozásával. Kiderült: nem csak hangja van a srácnak, de még stílusa is. A göndör fürtjei pedig nagy valószínűséggel a fiatal női nézők kedvencévé teszik majd. Tuti befutó. A Táborba legalábbis egyenes az útja, az állva taps ugyanis oda vezet. Ott azonban neki is újra bizonyítani kell majd. Az első lépést azonban megtette: Feró, Keresztes és Geszti el volt ájulva a produkciójától. Malek ugyan száz százalékig nem értett egyet zsűritársaival, de azt elismerte, a srácban van az x-faktor. Richárd négy igennel várhatja a Tábort.

Kiesők is kellenek a Táborba…

Barna Lajos és ikertestvére, Béla (58) a színpadot a soruknak tartják, stílusukat az olasz és spanyol zenék, operák és musicalek köré határolták. Magánúton tanulnak énekelni, az X-Faktorba azért jöttek, mert egy jós valamikor azt jövendölte nekik, idős korukra fognak a köztudatba robbanni. Azt nyilván nem vetítette előre az a bizonyos jós, hogy pozitív, vagy negatív hősei lesznek-e a világot jelentő deszkáknak… Malek Miklós szerint produkciójuk elég volt arra, hogy a következő fordulóba jussanak, Nagy Feró pedig azt mondta a jókedélyű fickóknak: a világnak szüksége van ilyen bolondokra. Négy igennel mennek a Táborba (…hogy aztán onnan eshessenek ki!).

Wéber Dániel és társa jin és jang formájában, rap és ének párosításával érkezett a tehetségkutató válogatására. Bár a rapper srácnak az arca kellően nagy volt a színpadhoz – a Csillag Születik sztárját, Plazmát tehetségtelennek és fejlődésre szorulónak titulálta -, a továbbjutáshoz kevés volt a produkciójuk.

Tóth Andrea Pécsről érkezett a show-ba, magát karakteresnek tartja, aki magabiztos, alkalmazkodó és tanulékony. A produkciójából persze csak egyvalami hiányzott: a hang. Vannak ugyanis helyzetek, amikor az önbizalom nem helyettesíti a tehetséget. Bár Andrea nem átallta magát a tavalyi második helyezetthez, Muri Enikőhöz hasonlítani, próbálkozása annyira gyenge volt, hogy Malek Miklós egyenesen eltanácsolta a színpadtól.

Gerencsér Irén (47) saját bevallása szerint egykor a Hungáriával énekelt, majd gyerekeket vállalt, így 20 év színpad kimaradt az életéből, amit most szeretne behozni. Nem fog. Azt hiszem, ez a csikó már elszaladt…

A 28 éves Kovács Adél meglepő avagy sem, Adele-lel érkezett… személyesen Nagy Ferónak. Aki természetesen belement a játékba, még énekelt is a csinos hölggyel. Az igent is megadta neki, mert ugyan nem volt olyan rossz, mint a többi Adele-specialista, de mondjuk ki: a jó sem épp ilyen. Bár Nagy Feró még a közös értékelésbe is belement, Keresztes Ildikó és Malek Miklós is nemet mondott Feró legnagyobb bánatára. Aki annyira csalódott lett, hogy bánatának dalban adott hangot a közönség és a zsűri legnagyobb örömére. 

„Dobd el a gereblyét!”

Oláh Gergő Salgótarjánból a tánccal vette le lábáról feleségét, az X-Faktorba azonban énekelni jött. Malek egy hatalmas ásítással fogadta a sztárjelöltet, aki 23 éves, és jelenleg közfoglalkoztatásból próbálja eltartani családját. Ezen nyilvánvalóan nagyot lendíthet, ha bejut a Táborba, és onnan talán az élő adásba is a Mentorok Házán keresztül. És erre igen jó esélye van, hiszen Stevie Wonder Part Time Lover-jének előadásával ezúttal Keresztes Ildikót és mentortársait vette le lábáról. „Dobd el a gereblyét és énekelj!” – javasolta neki Geszti Péter, aki szerint idén Gergő a legnagyobb és legkellemesebb meglepetés. Nagy Feró imádta a srácot, és Malek szerint is nagyszerű volt. Oláh Gergő is ott van a Táborban!

Balla Réka, Szolga Józsi - két fonogram díjas zenekara van -, Horváth Sándor produkciójára várni kellett a zsűri tagjainak, de megérte. Ott vannak a Táborban! Danics Dóra Tóth Gabi Elég Volt-jával próbálkozott, nem hiába!

Ekanem Bálint Emota olyat mutatott, amit talán még sosem látott az X-Faktor színpada. A nigériai-magyar származású 22 éves fiatalember jelenleg konzervatóriumban tanul klasszikus éneket, operát, amiből – második körben – ízelítőt is adott. Négy igennel versenyezhet tovább.

Kelemen Örs meg szeretné nyerni az X-Faktort, ezért indult el Michael Bublé slágerével. Pimasz volt, pofátlan, de Gesztinek tetszett. Keresztes persze máris szárnyai alá vette – volna -, mert a srác nem figyelt az instrukciókra. Ennek ellenére megkapta a négy igent a benne sejthető tehetség miatt. Amit azonban egyelőre nem volt hajlandó megmutatni, és félő, hogy ha ez nem változik, a későbbiekben nem lesznek ilyen elnézőek vele…

„Végre”!

Rácz Viktória katasztrofális Adele-előadását feledtette az egykori X-es tehetség, Gubik Petra – aki tavaly a Mentorok Házáig jutott, mert Feró onnan már nem vitte magával az élő show-ba - és barátnőinek produkciója. A lányok érdekesen építették fel a dolgot, hiszen Molnár Szulita – szintén egykori X-es versenyző - kezdte a Someone Like You-t – hatalmas sikerrel -, majd a háttérből becsatlakoztak a többiek is. Utoljára lépett be Petra, aki egy az egyben megkoronázta a produkciót. Természetesen a zsűri is állva tapsolt a lányoknak, és Geszti Péter szájából elhangzott az egyik legnépszerűbb mondat: „Végre!” Ezzel ők is a tábor résztvevői között foglalhatják el jogosan megérdemelt helyüket.

A válogatás első köre ezzel lezárult, a Tábor résztvevői a folytatásban a Mentorok Házába jutásért küzdenek. A Zene.hu természetesen az első sorban „foglal helyet” jövő hétvégén is, amikor az énekesek két estén át küzdenek majd a mentorok kegyeiért. Híreinket keressétek addig is itt, a Zene.hu hasábjain!

-kiko-  

Adásba nem kerültek, de továbbléptek névsora:


- A névsor többször frissül, ugyanis még hátra van 36 továbbjutó felvétele

X-faktor 2012 továbbjutó:  Molnár Szulita, Barnicskó Valéria, Gubik Petra  
X-faktor 2012 továbbjutó: Danics Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Horváth Sándor
X-faktor 2012 továbbjutó: Ekanem Bálint Emota
X-faktor 2012 továbbjutó: Szolga József
X-faktor 2012 továbbjutó: Kelemen Örs
X-faktor 2012 továbbjutó: Oláh Gergő
X-faktor 2012 továbbjutó: Balla Réka
X-faktor 2012 továbbjutó: Barna Lajos és Barna Béla
X-faktor 2012 továbbjutó: Borbély Richárd
X-faktor 2012 továbbjutó: Gurnicz Marianna

 

Nézd vissza az első 3 válogató 48 továbbjutó produkcióját.

X-faktor 2012 továbbjutó: Jáger Kinga
X-faktor 2012 továbbjutó: Lass Bea
X-faktor 2012 továbbjutó:  Ónodi János
X-faktor 2012 továbbjutó: Antal Tímea
X-faktor 2012 továbbjutó: Nagy Szilárd
X-faktor 2012 továbbjutó: Fehér Zoltán
X-faktor 2012 továbbjutó: Mihálka György
X-faktor 2012 továbbjutó: Szabó Dávid
X-faktor 2012 továbbjutó: László Kata és László Attila
X-faktor 2012 továbbjutó: Feng Ya Ou Ferenc
X-faktor 2012 továbbjutó: Lőkös Kinga
X-faktor 2012 továbbjutó: Balogh Gábor
X-faktor 2012 továbbjutó: Fábián Nikolett
X-faktor 2012 továbbjutó: Seyfried Dániel Fred
X-faktor 2012 továbbjutó: Pál Loretta
X-faktor 2012 továbbjutó: Kiss Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Göcsei Gergely István
X-faktor 2012 továbbjutó: Fóris-Ferenczi Gábor
X-faktor 2012 továbbjutó: Fóris-Ferenczi Johanna
X-faktor 2012 továbbjutó: Kovács László Stone
X-faktor 2012 továbbjutó: Katz Zsófia
X-faktor 2012 továbbjutó: Kiss Ernő Zsolt
X-faktor 2012 továbbjutó: Pádár Alexandra Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Galambos Péter
X-faktor 2012 továbbjutó: Soldier Sisters
X-faktor 2012 továbbjutó: Oprea Alex Vilhelm
X-faktor 2012 továbbjutó: Szalma Annamária
X-faktor 2012 továbbjutó: Balogh Fruzsina
X-faktor 2012 továbbjutó: Megyeri Judit
X-faktor 2012 továbbjutó: Horváth Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Szűcs István
X-faktor 2012 továbbjutó: Szmolicza Vivien
X-faktor 2012 továbbjutó: Dankó Laura
X-faktor 2012 továbbjutó: Meggyes Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Kovács Erika Keri
X-faktor 2012 továbbjutó: P.J.Z.
X-faktor 2012 továbbjutó: Kvaka Andrea  
X-faktor 2012 továbbjutó: Csobot Adél
X-faktor 2012 továbbjutó: Haraszti Mátyás
X-faktor 2012 továbbjutó: Nagy Edina
X-faktor 2012 továbbjutó: Feltein Attila
X-faktor 2012 továbbjutó: Toriay Tihamér-László
X-faktor 2012 továbbjutó: Baranyi Katalin
X-faktor 2012 továbbjutó: lllés Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Katona Ervin "Chico"
X-faktor 2012 továbbjutó: Zámbó Krisztián (Bukott diák)
X-faktor 2012 továbbjutó: Szarvas Balázs (Rebel Yell)
X-faktor 2012 továbbjutó: Kátai Arustei (Moves Like Jagger)

 

[2012.09.22.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
dobos zenekart keres zenész [2017.10.22.]
Cort yorktown jazzgitár hangszer [2017.10.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

A Sharwoodi erdő legendája újra életre kel - Robin Hood az Arénákban
Nagyszabású...

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
beszámolók még
koncert.lap.hu