2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Crystal Castles jön az A38 Hajóra! 
A De La Soul egyik tagja zenél az Akváriumban 
Mick Harvey az A38-on 
Shearwater az Akváriumban 
Kapcsolódó Kiadványok
NKS (nemközöltsáv): *****
Kapcsolatok
NKS (nemközöltsáv)
Kapcsolódó események
NKS lemezbemutató
[2012. november 3.
szombat 23:00]

NKS lemezbemutató az A38-on

Magyarország egyik legrégebbi és legsikeresebb rapcsapata, a gödöllői szupagruppa, az NKS jelentkezik új albummal. A visszaszámlálás egy hónapja véget ért, így egy hatalmas összegző és felpörgető bulit várhatunk sok neves közreműködővel (Killakikit, Bankos, Norba, Barbár Fivérek, stb.), hol a közönség már együtt énekelheti kedvenc sorait és refrénjeit a bandával. Mindezt November 3-án az A38 Hajón.

Az NKS crew (Zenk és Nos’chez ) 1996 óta rendszeresen tűnik fel Közép- és Kelet-Európa underground pódiumain. A két mc-t a hazai hiphop úttörői között tartják számon: ők honosították meg Magyarországon a „battlerap” (harcias versmodor) műfaját.

Stílusukat energikus, szókimondó szövegek, elmés szójátékok és őszinte, átütő előadásmód jellemzi, melynek köszönhetően bármelyik rap előadóval bátran felvehetik a kesztyűt. Az NKS oszlopos tagja a mára legendává vált Idő Urai legénységének, akik eredeti, olykor ellentmondást nem tűrő, maróan rendszerkritikus számaikkal felforgatták az egész országot.

A csapat olyan korszakalkotó hazai hiphop-lemezeken közreműködött, mint például a méltán híres Bankos: Rapmotel vagy Dj Kool Kasko mixtape-jei, de szerepeltek mindkét Fila Rapjam cd-n is (2 számmal is mindkettőn), és később a Fila Rapjam rendezvényein zsűritagokként is részt vettek. Megtalálhatóak továbbá az Animal Cannibals neve által fémjelzett Mindenki c. klipszámban, a Tibbah Nation II-n és több East Side Unia lemezen is, ami Csehország legnagyobb underground válogatáslemezeként bejárta egész Európát. (Magyarországról kizárólag Az Idő Urai kapott rajta helyet).

Nem meglepő tehát, hogy az együttes első, komplett stúdióalbumát, az ***** -ot (5 csillag), mely a Kriminal Beats gondozásában, 2007-ben jelent meg, a magyar underground közönség már kiéhezve várta. Az album megjelenésének évében a közönség internetes szavazatai alapján az év magyarországi rap csapatának, az albumot az év albumának, és a lemezen szereplő dalok egyikét az év dalának választotta.

Napjainkra elérkezetté vált az idő az új album megjelenésére. 2012 szeptemberében a DDK Records és a Sprite támogatásával megjelent az NKS-TDI (Turbo Dízel) CD.

Egy kis ízelítő:

[2012.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még