2022. július 1. | péntek | Tihamér, Annamária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
606 A BJC-ben
Kapcsolatok
Budapest Jazz Club (BJC)
Kapcsolódó események
Chris Garrick
[2012. október 20.
szombat 19:30]
Damon Brown
[2012. október 18.
csütörtök 19:30]
Dave O'higgins
[2012. október 19.
péntek 19:30]

Az Alerant bemutatja: 606 A BJC-ben

2012-ben negyedik évébe lép a „zenei cserekereskedelem” London egyik legrangosabb jazz klubja, a 606 Club és a Budapest Jazz Club között. A londoni Magyar Kulturális Központ közvetítésével létrejött és egyre szorosabb kapcsolat keretében a két ország legjobb zenészei léptek és lépnek fel a másik fővárosában. Idén a 606 „költözik” a BJC-be, így ez alkalommal a szigetországból invitálunk neves művészeket Budapestre.

A fesztivált október 18-án csütörtökön Balázs József, Mohay András és Pecek Krisztián kíséretében az Európa-szerte közkedvelt, hangszerét különleges tónussal megszólaltató Damon Brown trombitajátéka nyitja. Az est második vendége a trinidadi származású Mark Cherrie.  Hangszere az egzotikus steel drum, mely egy hangolt, fémes, ugyanakkor kellemes hangú hangszer. Kísérője Oláh Tzumo Árpád, Egri János valamint az ütőhangszerek számát és az izgalmakat egyaránt fokozva Dés András lesz.

Október 19-én a programot vérbő szaxofonpárbaj nyitja, ahol a szigetországból érkező Dave O' Higgins,  míg hazai színekben a külföldön is egyre nagyobb elismertségnek örvendő Bolla Gábor méri össze erejét. Természetesen a formáció további tagjai is elsőrangú muzsikusok. Zongorán Szakcsi Lakatos Róbert, nagybőgőn Orbán György, dobon Balázs Elemér játszik. A pénteki nap második vendégeként fellépő Louise Clare Marshall olyan előadókkal énekelt együtt, mint Robbie Williams, vagy Bryan Adams. A pop és rock műfajában is népszerű énekesnőt zongorán Cseke Gábor, bőgőn Oláh Péter, míg dobon a fiatal ám annál tehetségesebb Juhász Márton kíséri.

Az esemény zárónapján, október 20-án szombaton a legismertebb brit sztároké lesz a főszerep. A jazzben – ha nem is ismeretlen – ám kuriózumnak számító hegedűt Chris Garrick Gyárfás István, Orbán György és Gyárfás Attila kíséretében szólaltatja meg, nem is akármilyen szenvedéllyel bizonyítva hangszerének helyét a jazz zene palettáján. Őt követi a világsztár jelzőt minden szerénytelenség nélkül magáénak mondható Gerard Presencer, akit a hazai jazz jelenét reprezentáló Oláh Kálmán Sextet kísér. A háromnapos fesztivált egy könnyed, zenei minőségét tekintve komoly, ám mindenképpen derűs produkció zárja. Az itthon már több ízben viharos sikert aratott Liane Carrol ének és zongorajátékát Horváth „Pluto” József bőgőn és Jeszenszky György dobon kíséri. Az fesztivál főszervezője a Harmónia Jazzműhely.

- zene.hu -

[2012.10.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.]
Show zenekar énekesnőt keres! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2022.06.01.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük
Jonathan Davis ezúttal összeszedettebb...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még