Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. március 22. | péntek | Beáta, Izolda nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Billy Joel
Rihanna

Pandorával harcolnak a sztárok - a szerzői jogdíjaik a tét

Billy Joel, Rihanna és Missy Elliot – csak néhány név azok közül, akik aláírták azt a nyílt levelet, amit a Pandora nevű amerikai zenei oldalnak címeztek, hogy megváltoztassák jogdíjaikhoz fűződő szándékaikat.

Az online stream szolgáltató jelenleg az amerikai Kongresszus törvényhozóinál lobbiznak annak érdekében, hogy megváltoztassák a szabályozását az előadók kompenzálásának.

Az Internet Rádió Méltányossági Törvény nevű új jogszabály ellen tiltakozó levelet több mint 120 művész írta alá. A levél azt állítja, az új jogszabály legalább 85 százalékkal csökkenti majd a nekik járó jogdíjakat.

A Billboard nevű amerikai zenei magazin publikálta a levelet, amit a musicFirst - zenészek és üzletemberek tömörülése valamint a SoundExchange, egy jogdíjakat szedő non-profit szervezet is aláírt.

„Miért kéri a cég a Kongresszust még egyszer, hogy avatkozzon közbe és ’belezze ki’ a jogdíjakat, amire zenészek ezrei támaszkodnak? Ez nem fair és ez nem az, ahogy a perterek együtt dolgoznak” – áll az irományban.

 Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


A mód, ahogyan a zenészek megkapják a jogdíjaikat dalaik internetes stream-elése után nem csak az amerikai alapítású Pandora Mediánál, de a világ számos pontján, például a Spotify-nél is kényes kérdés.

2009-ben a svéd Expressen című lapban megjelent írás szerint Lady Gaga Poker Face című slágerének a Spotifity-n való egymilliós játszása után az énekesnő csupán 167 dollárt kapott.

Ugyanakkor a Spotifity szerint a számítási mód elavult, félrevezető és pontatlan.

Egyenlő feltételeket akarnak

A Pandorát több mint egy évtizeddel ezelőtt alapították, és többnyire a hirdetésekből tartja fenn magát, de minél több a látogatója, annál több pénzt kell fizetnie a stream zenék után.

A cég csatlakozott más zenei szolgáltatók által folytatott harchoz, mint például a Clear Channel Communications, hogy támogassa a törvényjavaslatot azzal az indokkal, hogy a különböző szolgáltatók – mint a műholdas és kábelszolgáltatók – különböző mértékben fizetnek.

A Pandora weboldalán közölte: „A jelenlegi törvény bünteti az újfajta médiát és elképesztően igazságtalan az internetes rádióval. Hallgatóink támogatását kérjük, hogy segítsenek az internetes rádiókkal szembeni diszkrimináció ellen folytatott harcban. Itt az idő a Kongresszus számára, hogy gátat szabjon a győztesek kiválasztásának, egyenlő feltételeket szabjon és egy technológia-semleges szabványt alapítson”.

Állításuk szerint a teljes amerikai rádió hallgatottságból a részesedésük 7 százalék volt októberben, ami 3 százalékos emelkedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

-kiko

[2012.11.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dynacord Powermate 600/2 hangosítás/cucc [2019.03.08.]
Jazz-es kreatív dobost keresünk zenész » dobos/ütős [2019.03.04.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Ilyen volt a 2019-es Pilvaker
Telt házas Arénával ünnepelte a márciusi ifjakat a Pilvaker

Ismét szuper volt a Postmodern Jukebox az Arénában!
Szenzációs bulit ígértek és be is...

Tavaszi felfrissülést hozott a Tátrai Band koncertje - Képes beszámoló
Tudtátok, hogy a csendnek színei vannak? Margaret Island koncerten jártunk!
Megnéztük a 68. Musical Plusz előadást - képekkel
beszámolók még