Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 22. | hétfő | Vince, Artúr nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Csík Zenekar

A Műpában lép fel a 25 éves Csík zenekar - jegyek itt

A Csík Zenekar 25 éves jubileumi koncertje 2013-ban a Művészetek Palotájában.

Negyedszázada annak, hogy a Csík Zenekar megalakult Kecskeméten. Jó tíz éven át kimondottan régi vágású paraszti muzsikát játszottak, csupa-csupa tiszta forrásból. A kezdetben főleg táncházi körökben ismert együttes az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i olimpia megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa volt.

Ugyancsak erre az időre esett egy másféle "utazás" kezdete is. A 2001-ben megjelent, A kor falára album címadó számában egy magyarpalatkai dallamot úsztattak át szvingbe, azt kutatva, miként "boldogulna" egy régi magyar dallam az "Újvilágban".

Lájk, ha szeretsz koncertre járni


A 2005-ös Senki nem ért semmit című albummal megint csak továbbléptek. A felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett ugyanis három Kispál és a Borz-számot, valamint Lovasi András szövegével és énekével egy amerikai bluest is eljátszottak. Nem is akárhogy. Azok éppúgy belesimultak a magyar népzenébe, mint a Csík Zenekar hangvételébe.

A magyar nép- és rockzene kapcsolatában ezzel megszületett a "tradicionális rocketno", amelyben immár "a népzene kebelezte be a rockzenét". Ez az új stílus 2008-ban újabb átiratokkal gyarapodott, sőt. Az Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen… albumon szereplő Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozásból valamiféle himnusz kerekedett, amely immár több mint négymillió rákattintást jegyez a YouTube-on, olyan népszerűvé téve a Csík Zenekart, amire addig a folkzenekarok körében nem volt példa.

Aztán jött a SzívestÖRÖMest CD/DVD, ami hangban és képben örökítette meg a zenekar 2009-es óévbúcsúztató koncertjét Presser Gábor, Kiss Tibor és a Dresch Quartet közreműködésével.

A 2012-es Müpa-koncerten pedig nagy sikerrel mutatták be legutóbbi, Lélekképek című albumukat, amelyen Presser Gábor és Lovasi András működött közre.

Jegyek ITT

2013. Május 17. Péntek, 19:30 - 
Jegyvásárlás

[2013.03.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még