Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 23. | kedd | Zelma, Rajmund nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
ByeAlex kiakadt! Már családját is zaklatják!
ByeAlex meglepő kijelentése: "Remélem, hogy nekem nincsenek rajongóim"
Eurovízió 2013 - Gundel Takács Gábor: "Számukra ez a dal kedves"
Eurovízió 2013 - Rákay Philip: "Ez egy nagy közös csapatjáték" 
Eurovízió 2013: könnyed pop-rock dalban bízik Spanyolország
Eurovízió 2013 - Byealex tiltakozott, de kiadója végül benevezte
Jót nevettünk! ByeAlex dalának vicces feldolgozása látott napvilágot
Nyolc vélemény ByeAlex Eurovíziós győzelméről
Kapcsolatok
Márta Alex (ByeAlex)

Kiderült, ki is az a ByeAlex!

Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának győztese ByeAlex sajtótájékoztatón mutatkozott be a sajtó képviselőinek. Márta Alexről kiderült többek között, hogy újságíró, aki filozófia szakon végzett, van néhány tetoválása, fricskából vette fel A DAL döntőjében a kockás zoknit, illetve az is: magyarul szeretné elénekelni dalát a nemzetközi versenyen.

Márta Alex a legkevésbé ismert résztvevője a döntős mezőnynek, legtöbben A Dal kapcsán hallottak róla először. A civil foglalkozását tekintve újságíró fiatalember előzetes várakozások nélkül vágott bele a megmérettetésbe, egészen a döntőig a nézők szavazataival jutott tovább, majd a döntőben a legjobb négy közé a zsűri juttatta.

A nézők a döntőben is ByeAlexet támogatták, közel 20%-kal többen szavaztak a Kedvesem című dal szerzőjére és előadójára, mint az őt követő előadóra, megelőzve ezzel a szintén finalista Radics Gigit, Kállay Saunders Andrást, és Vastag Tamást, így 2013. május 16-án, Malmőben ByeAlex és a Kedvesem című dal képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

"-Kisvárdára jártam gimibe, a Miskolci Egyetem filozófia szakán végeztem - kezdte válaszát ByeAlex. - Tudom, hogy nem egy piacképes szakma, de engem már suliban is a humán tárgyak vonzottak, a filozófia pedig úgy érzem, hogy a gondolkodás alappillére, ami az emberekkel kapcsolatos alapvető kérdésekre keresi a választ. Nem azért mentem el filozófiát tanulni, mert úgy gondoltam, hogy ebből gazdag leszek, hanem egyszerűen ezt szerettem volna tanulni. 

A kockás zokni egy fricska volt

Az öltözködésemmel kapcsolatban sok jelzőt rám aggatnak, de soha nem gondolkodtam azon, hogy milyen stílust képviselek azzal, amit felveszek. Három éve Miskolcon például ugyanolyan ruhában léptem fel, mint A Dalban. Ezek a dolgok nem igazán érdekelnek. A döntőben viselt kockás zokni pedig csak egy fricska volt, sosem vennék fel ilyet komolyan - teszi hozzá mosolyogva.

Kiskoromban is írtam már dalokat, nemrég találtam is egyet... rettenetesen ciki volt. Egy kaszinóról szólt, ahol én nagyon sok pénzt fogok nyerni, de annyira ciki volt a rím, hogy önmagam előtt égtem folyamatosan, amikor olvastam.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

A Kedvesem című dalomat Malmőben mindenképpen magyarul szeretném elénekelni, mert ez a dal így lett sikeres, a közönség is ezért szavazott rám szerintem. A refrént viszont szívesen elénekelném svédül, szerencsére Kővágó Dani, a gitárosom jól beszéli a nyelvet. Én is szeretem a nyelveket, japánul például két évig tanultam az egyetem alatt, puszta érdeklődésből. Az angolt nagyon jól értem, több könyvet is fordítottam angolról magyarra. A beszédben viszont nincs akkora rutinom, ezen még van mit javítanom.

A DAL című műsorban a hátam mögötti ledfalon látható kis figurákat a külföldön élő húgom készítette. Ő egy kis rajzos arc. Amióta elkezdtem ezt a projektet, ő rajzol nekem borítókat, hangulatképeket a zenékhez. A szüleim átlagos emberek, semmi különös nincs bennük. A családomban nem foglalkozik senki zenével, én vagyok az egyetlen. Semmi extrát nem tervezek, élek ugyanúgy, ahogy eddig. Dolgozom, írom a dalaimat és nagy erőkkel készülök a malmői megmérettetésre.

A negatív internetes hozzászólásokkal kapcsolatban... láttam, hogy oltanak, talán meg is érdemlem egy kicsit. Hiszem, hogy ha megismernek az emberek, akkor nem fognak utálni, mert rájönnek, hogy jóindulatú vagyok és nem ártok senkinek. Nekem az a fontos, hogy jó dalokat írjak, és azt hiszem, hogy ez sikerült, erre fogok a továbbiakban is koncentrálni." 

[2013.03.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Eurovízió 2013 - Gundel Takács Gábor: "Számukra ez a dal kedves"
Eurovízió 2013 - Gundel Takács Gábor: "Számukra ez a dal kedves"

"Alex a legkülönlegesebb egyéniség...

Eurovízió 2013 - Rákay Philip: "Ez egy nagy közös csapatjáték" 
Eurovízió 2013 - Rákay Philip: "Ez egy nagy közös csapatjáték" 

A Dal egyik zsűrijével a döntő...

Eurovízió 2013: könnyed pop-rock dalban bízik Spanyolország
Eurovízió 2013: könnyed pop-rock dalban bízik Spanyolország

Hogy jön össze az Eurovíziós Dalverseny...

Nyolc vélemény ByeAlex Eurovíziós győzelméről
Nyolc vélemény ByeAlex Eurovíziós győzelméről

Bagi Iván, Csiszár Jenő, Wolf Kati, Rakonczai Viktor,...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még