Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. május 28. | hétfő | Emil, Csanád nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Másfél év alatt a Föld körül - Bon Jovi turné összefoglaló - képekkel
Bon Jovi Európában turnézik - exkluzív képek a zágrábi koncertről
A Bon Jovi Bécsben lép fel - jegyek és utazásicsomag itt
Bon Jovi - Because We can: az új dal már debütált
Bon Jovi - új videó, új turné, új album
Kapcsolódó Kiadványok
Bon Jovi: Greatest Hits CD1
Bon Jovi: Have a Nice Day
Bon Jovi: Lost Highway
Bon Jovi: The Circle
Kapcsolatok
Bon Jovi

A Bon Jovi sokkolja rajongóit

Az elmúlt héten a nemzetközi sajtó Richie Sambora és Jon Bon Jovi állítólagos összeveszésétől volt hangos, ugyanis a Bon Jovi gitárosa április 2-án nem jelent meg a Because We Can turné második felvonásának első helyszínén, Calgaryban.

A turnén a 30 éves banda legújabb albumát, a What About Now-t népszerűsíti. A zenekar egy igen ritka módját választotta a lemezbemutató turnénak, hiszen az már februárban elindult, míg a lemez csak márciusban jelent meg világszerte.Már a turnékezdés sem sikerült zökkenőmentesen, mivel február 2-án Uncasville-ben a rendkívüli időjárás havazta el majdnem a teljes turnényitó koncertet. Kijárási tilalmat rendeltek el az Egyesült Államok érintett területein, leállt a közlekedés, töröltek minden kulturális eseményt, ezért akik nem indultak időben útnak nem jutottak el a koncert helyszínére.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


A zenekar részéről nagy volt a dilemma, hogy legyen-e koncert, vagy sem, hiszen a rajongók egy része már a helyszínen volt. Végül egy szokatlan megoldást választottak. A jelenlévőknek megtartották a koncertet egy délutáni matiné előadás keretében és bejelentették, hogy októberben még visszatérnek ugyanide és újra játszani fognak. Erre az előadásra minden korábbi jegy érvényes, így lesz, aki két koncertet is nézhet egy jegy áráért, de az sem marad szórakozás nélkül, aki a havazás miatt nem tudott eljutni Uncasville-be.

 

A meglepetéseknek ezzel azonban nem szakadt vége. Április 2-án Calgaryban a Bon Jovi Richie Sambora nélkül jött ki a színpadra a rajongók nem kis megdöbbenésére. A hírek szerint Jon Bon Jovi Richie távolmaradásáról aznap délután értesült. Richie posztját arra az egy alkalomra Bobby Bandeira, a banda ritmusgitárosa vette át. Jon a másnapi koncerten próbálta megnyugtatni a közönséget, hogy Richivel nincs baj és várják vissza. 

Az amerikai lapok azonban tudni vélik, hogy a Bon Jovi két legnépszerűbb tagja vitába keveredett – egyesek szerint anyagi okok miatt - és ez az ellentét fajult odáig, hogy a gitáros nem jelent meg a koncerten.

A hivatalos, de szűkszavú sajtóközlemény a zenekar részéről hamar megjelent, eszerint Richie személyes okok miatt volt kényszerű kiszállni a turné ezen részéből, valószínűsíthetően nagyjából egy hónapig. Ezt erősíti és ezzel együtt teljes egészében ellentmond a sajtó által megszellőztetett pletykáknak Matt Bongiovi (Jon Bon Jovi öccse, aki a bandánál biztonsági feladatokat lát el) twitter bejegyzése, miszerint semmi sem áll távolabb az igazságtól, minden rendben van a zenekarban, Richie természetesen továbbra is tag és hamarosan vissza is tér. Richie szintén megosztotta twitteren, hogy jól van, csak muszáj egy személyes ügyben intézkednie és ezért haladéktalanul vissza kellett térnie az otthonába, Los Angelesbe.

Eközben bejelentésre került, hogy a turné szóban forgó szakaszában, azaz a következő egy hónapban PhilX helyettesíti Richiet. PhilX a 2011-es turnén már játszott a zenekarral, akkor Richie alkohol problémái miatt volt erre szükség. A sztár azóta szerencsére jól van, teljesen talpra állt és egy saját albummal is jelentkezett tavaly ősszel Aftermath Of The Lowdown címmel, sőt túl van már egy rövid, de annál sikeresebb amerikai illetve európai turnén is.

Ahogy ez ilyenkor lenni szokott a találgatások tovább folynak, az összeesküvés elméleteknek se szeri se száma. A legelképesztőbb ötletektől kezdve a teljességgel lehetetlen variációkon keresztül az egészen mulatságos okokig mindent lehet olvasni. Például; Jon és Richie összeveszett, amelynek hátterében Dorothea, Jon felesége áll, aki ki akarja túrni Richie-t a zenekarból, mert „rossz hatással van” Jonra, avagy a kutyáját megműtötték, őt gondozza otthon, illetve teljesen váratlanul megnősült, így éppen nászúton van.

A tény, hogy Richie magánügy miatt maradt távol, PhilX jelenleg egy hónapra van leszerződtetve és a show folytatódik tovább. Jon Bon Jovi láthatóan minden energiáját bevetette az utóbbi pár koncerten, hogy a gitáros hiányát valamennyire pótolja a színpadon. Ezt természetesen a rajongók nagyon jó néven veszik és ha lehet, még hangosabb tapssal jutalmazzák a koncertek végén.

Jelenleg nem tehetünk mást, mint a hivatalos oldal bejelentéseinek, illetve a zenekarhoz közel álló emberek közösségi oldalakon közzétett kommunikációjának hiszünk. Ennél több információ, vagy jobb forrás nincs. Mindemellett szívből reméljük, hogy Richie problémája hamar megoldódik, és a május 14-én Európába érkező zenekart már teljes létszámban köszönthetjük. A hozzánk legközelebb eső állomás Bécs lesz, ahol május 17-én játszanak és várhatóan újra egy felejthetetlen bulit rendeznek.

Audrey & H. Zsuzsi 

[2013.04.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
lakodalomba zeneszolgaltatas zenész [2018.05.24.]
Billentyűst zenekar [2018.05.21.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Szomorú vasárnap a Madách Színházban - képek 
Mutatjuk az előadáson készült képeket.

Így köszöntötték Felföldi Anikót - képekben
Felföldi Anikó áprilisban töltötte be 80....

Szívmelengető volt a Korál jubileumi nagykoncertje
Roger Waters egyedülálló koncertet adott Budapesten - képekben
Pécsi Egyetemi Napok 2018 - retrospektív: sok-sok képpel készültünk
Kensington a Barba Negra fedélzetén  - képekben
Jól átgondolt koncertet adott a Barabás Lőrinc Quartet
beszámolók még