2020. június 6. | szombat | Norbert, Cintia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy belépő áráért 4 nap fesztivál: Szfeszt 2013, Győrben
Nyakunkon az SZfeszt, játssz velünk a páros belépőért!
Új helyszínen, továbbra is magas színvonallal jön az Szfeszt
Vastag Csaba újra bevállalta 
Képgalériák
Neoton Família Sztárjai - Szfeszt2013
Szfeszt2013
Kapcsolatok
Neoton Família Sztárjai
Szfeszt 2013
The Carbonfools
Vastag Csaba

Tarolt a Neoton az Szfeszt utolsó napján

Elköltözött idén az Szfeszt Győrszentivánról, hogy az ETO Parkban várja a közönséget. 4 napon keresztül szórakoztak kicsik és nagyok az új helyszínen, jobbnál-jobb koncerteket tekinthettek meg. A zene.hu az utolsó, záró napra látogatott ki. Mindenképpen megérte…

Tetszetős az új helyszín, már eleve a tágas parkoló is csalogató. A bejáratnál igencsak kellemes meglepetés volt a személyzet kedvessége és mosolygása. Nem mindenhol tapasztalhatjuk ezt, kezdésnek mindenestre nagyon jó jel volt. A zenei programoktól független szórakozási lehetőségeket a bejárattól balra találhatták az érdeklődők, elsősorban a családok lelhették meg itt a számításaikat. Egyszerűen fogalmazva: színvonalas búcsú képét adta vissza a forgatag. Csak sajnos elég kevés emberrel találkoztunk így 18 óra magasságában…

Tovább haladva számos gasztronómiai csemegét kínáló stand csábított mindenkit, akik egy kicsit hódolni szerettek volna a földi javaknak. Volt itt tényleg minden, az édességtől a gyrosig bezárólag sok-sok finomság. Ráadásul igényesen tálalva, mind „pultilag”, mint személyzetileg és minőségileg is. Rossz szava nem lehetett annak, aki kihasználta a lehetőségeket.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat. 


Ami a színpadokat illeti: a kisszínpad körülbelül a terület közepén helyezkedett el, s ahogy hallani lehetett: minden megfelelő volt a „kisebb” zenekarok számára. A nagyszínpad fekvése tökéletesnek bizonyult, amely nekünk csak a Neoton Família koncertjén derült ki. Vastag Csabáról lemaradtunk, de ahogy mesélték: jó bulit nyomott az egykori X-Faktor győztes.

A The Carbonfools-t meglepő módon nem fogadta akkora közönség, mint gondoltuk volna, még ma is értetlenül állunk ez előtt. Hiszen a zenekar a 2001-es bemutatkozása óta elég sok mindent letett már az asztalra. A DJ Titusz, Fehér Balázs, Keleti Tamás, Fekete István és Miklós Milán nevével fémjelzett zenekar az elektronikus zenét ötvözi az élő muzsikával, így alkotva különleges egyveleget és igencsak egyedi stílust. Vevők rá az emberek szó se róla… Ezt támasztja alá az is, hogy akik részt vettek a koncerten, élvezték, buliztak és átvették a hangulatot. A fiúk pedig hozták a legnagyobb dalaikat, pörögtek a színpadon, pedig még teljes erejéből tűzte őket a Nap. Úgyhogy az ötöst mindenképp megérdemlik a Nagyszínpadi produkcióért. A The Carbonfools-t egyébként még számos más fesztiválon is láthatja a közönség, de akik a győri koncertet kihagyták, tényleg bánhatják.

Ahogy közeledett a Neoton Família Sztárjainak 20.45-re meghirdetett koncertje, a tömeg is úgy kezdett növekedni. Egyre többen merészkedtek a színpad elé, amihez valljuk be erősen hozzájárult, hogy a Nap végleg elköszönt az idei Szfeszttől. A kellemes hűvösben azért némi türelmetlenség felütötte a fejét, míg a színpadot átrendezték. Ez van, az élő zene varázsához a beállás is hozzátartozik.

Nincs semmi baj! Nem is lehetett volna jobb nótát választani kezdésnek! Lelket melengető szövegvilág, amely amúgy is jellemző a Neoton jó néhány dalára. Az 1989-es dalt imádja a közönség, fújták is teli torokból. Ekkora már tömött sorokban buliztak fiatalok és idősebbek is, na meg a „Neoton-keménymag” néhány tagja is képviseltette magát. A biztonsági személyzet előtt ismételten le a kalappal: óvó figyelemmel kísérték a gyerekeket, majd segítették át őket a kordonon belülre, ahol biztonságban élvezhették végig a koncertet. Emberi és aranyos jelenet volt, köszönet érte innen is!

A zenekar pedig hozta a legnagyobb slágereket és számos dalt, amelyet szintén sokan ismernek és szeretnek. Csepregi Éva végig uralta a színpadot, igazi dívaként varázsolta a közönséget. Ádám, Öcsi, Laci, Andi és Dávid pedig a hangszereiket. Egytől-egytől kiváló és sokat tapasztalt zenészek, összeszokott csapat a Neoton, vagy sokkal inkább család? Van benne valami. Ugyanis Lukács László és Lukács Andrea házaspár, Heatlie Dávid pedig Éva fia… Família…

Caligula, Robinson, Lobo az idegen mind-mind olyan dalok, amelyek bár nincsenek rajta a kifejezett slágerek listáján, de a közönség ismeri és imádja őket. Egyébként is elismerő hangokat lehetett hallani, hogy a Neoton folyton megújítja a repertoárját, mindig újabb és újabb nótákat vonnak be a műsorba. Ráadásul a Lobot egy felmérés alapján kifejezetten a rajongók szerették volna hallani. Teljesül a vágyuk, együtt énekelhették Éváékkal. Egyre nagyobb volt a tapsolás, táncolás, a tömeg, tényleg hatalmas buli kezdett kialakulni, ahogy haladt előre a műsor.

További képekért kattints! 

Végvári Ádám fergeteges gitárszólója hatására az első sor mintha megőrült volna. Sokan tudták már hogy jön a Valaki gyűjti a jó pontokat. Többen nem ismerték a nótát, de jótékony vadsága, igazi vokális hangzása tartolt. Ahogy Baracs Öcsi Hegyirablója is, minden egyes koncerten. Öcsit egyszerűen csak imádni lehet. Olyan hangot ad a Neotonnak, amely olyan pluszt ad, amit lehetetlen pótolni. A későbbi Santa Mariaban is hallatta jellegzetes orgánumát, mutatta sajátos humorát.

Míg a zenekar nagy része szusszant egy cseppnyit, Dávid a dobok mögött varázsolt. Kiváló dobos, ezt bizonyítja minden egyes fellépésen, ráadásul már saját zenekarával is bontogatja szárnyait, énekesként is. Dobszólóját imádja a közönség, humorával még nagyobbat dob az amúgy is emelkedett hangulaton. Remekül előkészítette a terepet az Egy kis nyugalmat kívánok című „gigamega” slágernek, amelyet mindenki ismer és kívülről fúj. Nem véletlen: szövege igencsak találó, dallama fülbemászó: tökéletes fesztiválnóta. Nem véletlenül nyerte meg az eredetije – Nicole: Ein bisschen Frienden - 1982-ben az Eurovíziós dalfesztivált. Ám van „nekünk” is fesztivál győztes dalunk: a rangos Yamaha Fesztivált 1983-ben a mi Neoton Familiánk nyerte meg a Holnap hajnalig című szerzeményükkel. Csoda, ha ezek után ezt a dalt szereti legjobban a zenekar?! A közönség meg egyszerűen megőrül a Don Quijoteért, kihagyhatatlan. Teli torokból zengett a refrén, zúgott a taps… Csakúgy ahogy a Nyár van alatt is, amely örökzöld és megunhatatlan.

Ahogy a Neoton is. Éva hangja, személyisége, bája magával ragad mindenkit, nem lehet nem szeretni. Nem véletlenül az egyik vezető magyar énekesnő és roppant nehéz leengedni őt és a zenekart a színpadról. Nem is tűrt ellentmondás a közönség, addig tapsoltak, sikoltoztak és „visszáztak”, míg ismét benépesült a színpad a Kell hogy várj erejéig. Leírni lehetetlen a hatását, át kellett érezni… Neoton varázs, nincs rá jobb szó. Elfogultság? Lehet. De aki nem elfogult a Neotonnal kapcsolatban, az el sem megy a koncertjére… Köszönjük Éva, Ádám, Öcsi, Andi, Laci és Dávid!

Na meg köszönjük Szfeszt, remek volt minden! Reméljük jövőre ismét veletek, ugyanitt, hasonlóan színvonalas fesztiválon. Talán egy kicsivel több látogatót kívánunk, mert megérdemlitek...

- Havassy Anna Katalin -

[2013.06.26.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
imi60 2013.07.09. 22:26 • [1]
Na most Neoton vagy Neoton és a Kócbabák vagy Neoton Familia vagy Éva-Neoton vagy A Neoton Familia sztárjai? a jelenlegi felállásnak, még Évának sem-köze nincs a Kell hogy várj című 1968-as Neoton számhoz.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még