2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tabáni István az Aggteleki barlangban lépett fel - ott jártunk
Tabáni István: "Köszönöm a kedves szavakat"
"Mini WoodStock" - avagy Tabáni István Gyarmatpusztán találkozott rajongóival
Boldog születésnapot Tabáni István - három dallal köszöntjük
Érdekes! Így még nem hallottad a népszerű magyar slágert 
Régi pesti estek az Orfeumban - jegyek itt
Remek előadás! Csepregi Éva együtt énekelt Tabáni Istvánnal
Tabáni István mindkét helyen az élen - íme a 2013. 33. heti romantikus listák
 A nap felvétele! Gyönyörű előadás Tabáni Istvántól
Kapcsolatok
Orfeum, a pesti mulató
Tabáni István

"Nem használok sok kelléket, csak a szívemet." - interjú Tabáni Istvánnal

Az egykori elegáns bárok és mulatók pezsgő forgatagában csakis a zene és a jó hangulat volt a fontos. Ezt a korszakot idézi meg az Orfeumban először fellépő Tabáni István és zenekarának koncertje, amely fergeteges hangulatot és lüktetést, valóságos történelmi és zenei utazást ígér augusztus 28-án.

Közel négy éve, hogy Tabáni István az RTL Klub tehetségkutató műsorában való, fölényes győzelmével újabb csillag született a magyar könnyűzene határtalan egén. Széles rajongótábora azóta is rendületlenül látogatja koncertjeit, ahol az érzelmes, mégis erőteljes hanggal megáldott énekes mindig leveszi lábáról közönségét.

Ennélfogva nagy várakozás előzi meg az augusztus 28-ai koncertjét az Orfeumban, ahol a Régi pesti estek-programsorozat kezdőakkordjaként debütál a magyar könnyűzene előadóművészeinek és külföldi rocklegendák legszebb dalaiból összeállított, Kinőtt a szárnyunk című önálló estjével.

—    A tehetségkutató műsor óta hatalmas változáson mentél keresztül. Rajongóid hűen kitartanak melletted, értékelik és szeretik ezeket a változásokat. Mi játszódott le benned? Te miként élted meg az elmúlt éveket?
—    Igen, sok minden változott, de egy valami nem, az érzés, amivel nap mint nap kiállok a színpadra; az olyan tiszta, mint amikor először az ismertség deszkájára léptem. Talán ennek köszönhetem, hogy az emberek szeretnek, mert nem használok sok kelléket, csak a legfontosabbat, a szívemet.

A múlt tapasztalatai és történései erősebbé, illetve magabiztossá tettek. Voltak harcaim, amelyeket meg kellet vívnom, s meg kell vívnom a mai napig, de csak így lehetek azzá, aki vagyok. Úgy látom, ráléptem arra az útra, ami a magasba emel, mert megtanultam hinni, hinni és bízni.

—    Hangi kvalitásaid makulátlanok, előadói készséged rengeteget fejlődött. Mivel tartod karban magad, azaz a hangszered?
—    A hangszeremet tréninggel tartom karban, akár egy sportoló; hiszen izmokkal dolgozom, és a maratont sem tudnám lefutni, ha előtte nem készülnék rá. A legjobb edzőm, énekmesterem Dékány Endre, aki amellett, hogy csiszol a hangképzésben, a személyiségem és a lelkem megerősítésében is részt vesz. Valahol mindig is tudtam, hogy az éneklés a lélek egyik legszebb kinyilatkoztatása.

—    Az Orfeum Régi pesti estek című programsorozatát te nyitod meg Kinőtt a szárnyunk nevű műsoroddal. Mire számíthat a közönség? Készülsz-e valamilyen különlegességgel, meglepetéssel?
—    Megtisztelő, hogy a Régi pesti estek-programsorozatot elsőként én nyitom meg. Eddig nem volt még alkalmam az Orfeumban fellépni. Izgatottan várom a koncertet. Ez a találkozás ismét egy nagyszerű élménnyel ajándékoz meg engem és remélhetőleg a közönséget is. A tőlem várt színvonalat fogom adni nagyszerű zenészek társaságában. Aki eljön, az nem fog csalódni.

Csatlakozz, ha kedveled Tabáni István előadását.. 


—    Milyen stílusú, illetve hangulatú dalokat lel fel a műsor?
—    Igyekszem mindig változatos repertoárral színpadra lépni. Így lesz ez most is. Alapvetően popdalokat énekelek néhány rockosabb dallal kiegészítve. A műsorom több, dinamikusabb számot tartalmaz, mint korábban; ám természetesen nem hiányozhatnak a közönségkedvenc, lírai dalok sem.

A zene egy összekötő kapocs ember és ember között. Elsősorban az érzelmek, a hangulat, a benyomások azok, amelyek - legyőzve az időt - mindig aktuálisak tudnak maradni az életünkben. Persze ez csak akkor tud működni, ha belülről éljük meg a dolgokat, és nem kívülről szemléljük azokat. A legfontosabb az, hogy az emberek egy élménnyel térjenek haza, egy érzéssel, ami újra és újra a koncertjeimre hívja őket.

—    Szinte ki sem költözöl az egyetlen pesti mulatóból, hiszen augusztus 29-én Csepregi Évával duettezel a Neoton Swingben. Hogyan találtatok egymásra? Milyen együttdolgozni egy élő legendával?
—    Augusztus 29-én valóban lesz egy közös duettünk Csepregi Évával. Egy ősNeoton-dalt adunk elő, amit nagyon sokan szeretnek. Menedzserem, Katona István jóvoltából, közreműködése révén sikerült a találkozó. Megtisztelő számomra, hogy Éva koncertjén mint vendégelőadó működhetem közre. Éva rendkívül kedves, közvetlen és segítőkész, profi énekesnő. Úgy gondolom, az ilyen találkozások mindig hozzátesznek az ember életéhez, így a sajátoméhoz is.

—    Milyen célok, vágyak hajtanak? Mik a szakmai terveid?
—    A legjobbat szeretném kihozni magamból, és úgy gondolom, az állandó tanulás, gyakorlás meghozza a gyümölcsét. A cél úgy elérni a vágyaimat, hogy közben tiszta maradjak, szerzőként és előadóként sikereket elérni, amelyek új lehetőségeket, új távlatokat nyitnak meg előttem. Hiszem, hogy a sorsunk elrendeltetett, s nekem oly sok dolgom van még a nagyvilágban.

Így Amerika is a terveim között szerepel. Rengeteg dal van, amit már megírtam, illetve szeretnék még írni és bemutatni a közönségnek. Egy album és egy lemezbemutató koncert terve is ott lebeg előttem.

—    Ha hatalmadban állna egy dolgot megváltoztatni a világban, mi lenne az.
—    A rosszat száműzni örökre az emberek szívéből, és megtanítani, hogy tudunk jól is szeretni. Ha szeretni tudjuk magunkat, akkor másokat is. Mert minden, amit adunk, azt kapjuk majd vissza. S ne csaljon meg minket a szemünk, ha a szívünkkel élesebben látunk!

További infó, asztalfoglalás és jegyvásárlás:

Időpont Program  
2013/08/28 
Sz 21:00
Orfeum Club 
Orfeum Club 
Budapest
Kinőtt a szárnyunk - Tabáni István önálló estje Jegyvásárlás

Bárhol Tabáni István kifogástalan - hány pontot adsz a dalra? VOKS LENT!

Aigner Ivan  

[2013.08.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok