Alensa: 35% TopVue termékekre
2020. október 20. | kedd | Vendel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Eszenyi Enikő
Marton Éva
Amadinda
Snétberger Ferenc

Prima Primissima Díj 2013: Íme a jelöltek 

Bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke. A Prima Primissima Díj értéke marad 15 millió forint, a Primák viszont 3 millió helyett már 5 milliót kapnak.

A díjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői kapják a december 6-i gálaesten. Idén már 11. alkalommal ítélik oda a Prima Primissima Díjakat, amelyeket 2013-tól az OTP Bank gondoz és finanszíroz - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A Prima Primissima Díjra idén 483 jelölés érkezett. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a szakmai testületek tagjai, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának tagjai, az elmúlt év Primissimái, illetve az egyes kategóriákban a kategóriák érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetei állíthatnak.

A jelölésekből az egyes kategóriák szakmai testületei legfeljebb tíz jelöltet választottak ki, akik közül a kuratórium tagjai titkos szavazással három-három Primát választottak. A szakmai testületek tagjainak nevét Csányi Sándor egyelőre nem árulta el. A tíz kategória 30-as listájáról egy-egy Primissimát választanak a december 6-i gálaest napján. A Primák 2013-tól – az eddigi 3 millió forint helyett – fejenként 5 millió forint, míg a Primissima-díjasok változatlanul 15 millió forint díjazásban részesülnek.

Ugyancsak a 15 millió forintnak megfelelő 50 ezer eurót ér a közönségdíj, amelyet a Prima Primissimát alapító és azt az első 10 évben finanszírozó Demján Sándor ajánlja fel. Kincsem, a csoda ló szobrát Szmrecsányi Boldizsár az ég felé nyilazó ifjút ábrázoló szobra vált fel, amelyet alkotói pályázaton választottak ki.

Prima-díjas (egyben Prima Primissima Díjra jelölt) 2013-ban a magyar irodalom kategóriában Lackfi János, Szalay Károly és Vathy Zsuzsa, a magyar színház- és filmművészet terén Eszenyi Enikő, Mészáros Márta és Molnár Piroska, a magyar képzőművészet színteréről Nádler István, Orosz István és Vinczellér Imre, a magyar tudomány kategóriában Bor Zsolt, Erdei Anna és Freund Tamás, a magyar oktatás és köznevelés terén Bagdy Emőke, Pál Ferenc és a Pető Intézet.

Nyomj egy tetsziket, ha szeretsz színházba járni.

A magyar építészet és építőművészet kategóriában Bachman Zoltán, Golda János és Karácsony Tamás, a magyar sajtóból Gundel Takács Gábor, Novotny Zoltán és az InfoRádió, a magyar sport képviseletében Darnyi Tamás, Jónyer István és Szekeres Pál, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában Hoppál Mihály, Kiss Ferenc és Petrás Mária, végül a magyar zeneművészet terén Marton Éva, Snétberger Ferenc és az Amadinda ütőegyüttes.

"Nehéz időkben különösen fontos a minőségi teljesítmény, a példaértékű emberi és szakmai elhivatottság elismerése, a példaképek kiemelése. A Prima Primissima ennek a küldetésnek a következetes képviselője" – hangsúlyozta Csányi Sándor elnök. Újságírói kérdésre hozzátette, hogy a díjak kérdésében a kuratóriumra egyik politikai oldaltól sem nehezedik nyomás.

[2013.08.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kotta gyűjtemény zongoristáknak kotta [2020.10.04.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bemutatták az István, a királyt az Erkel Színházban - képes beszámoló
Gyöngyösi Levente...

Othello a Katonában - képekben
Október 9-én mutatta be a Katona József Színház Shakespeare...

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
Képes beszámoló - La Mancha lovagja a Budapesti Operettszínház színpadán
Elisabeth musical - élménybeszámoló képekkel
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
beszámolók még