Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elhunyt a szép kort megélt magyar színész - videó a pályájáról

Zenei útravalót kapott 2014 első babája

Az ajándékot a  Magyar Honvédség Egészségügyi Központban szerdán adták át a 0 óra 16 perckor született kisfiú, Fiala Milán Dániel szüleinek.

Az év első fővárosi újszülöttjét köszöntötte a Magyar Állami Operaház nevében Ókovács Szilveszter főigazgató, aki A Magyar Honvédség Egészségügyi Központban szerdán adta át az Útravaló című CD-t a 0 óra 16 perckor született kisfiú, Fiala Milán Dániel szüleinek.

    Az Operaház először 2013. január elsején gyarapította a babacsomagot az Útravaló című CD-vel. A felvételből mindkét alkalommal 100 ezer példány készült, és az év során minden magyarországi és a határon túli magyar családokban világra jött gyermek megkapta, illetve megkapja a lemezt.

    "2013-ra a legszebb operák, balettzenék részleteiből válogattunk. Úgy gondoltam, hogy 2014-re a 160 éve alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának felvételeiből nyújtunk át egy csokrot. Az együttesben a dalszínház muzsikusai játszanak, a darabok vékonyabb-vastagabb szállal kötődnek az opera műfajához is" - mondta el az MTI-nek Ókovács Szilveszter.

     A Magyar Állami Operaház a jövő nemzedékének kulturális - ezen belül zenei - nevelését kiemelt feladatának tekinti, a CD is ezt a törekvést támasztja alá. A koncertfelvételekről Mozart Varázsfuvolájának nyitánya, Brahms I. Magyar tánca Christoph Eschenbach, A diótörő virágkeringője pedig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának elnök-karnagya, Pinchas Steinberg vezényletével csendül fel. A rózsalovag szvitet a tehetséges fiatal Juraj Valcuha irányításával adják elő - emelte ki a főigazgató.

    "Nem mindegyik kifejezetten baba darab, de a szülőkhöz is akartunk szólni. És némelyik tétel egy csecsemő számára is kedves lehet, a mi első gyerekünket például Schubert Pisztráng ötösére ringattuk, az se annyira könnyű zene, mégis +bejött+ neki. A lemezen van egy hely ahová beragasztható a gyerek képe, így szép emlék marad" - tette hozzá.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

    A lemezre került még Chopin cisz-moll noktürnje, ezt Tzimon Barto játssza, megszólal Liszt Szerelmi álmok című darabjának átirata Jurij Szimonov, Sibelius Valse Tristje Leif Segerstam pálcája alatt. A XVII. Magyar táncot Győriványi Ráth György dirigálja. Az Egmont nyitányt Kovács János vezetésével játssza az együttes. Bach d-moll partitájából Kelemen Barnabás hegedül. Felesége, Kokas Katalin hegedűművész, Hanna és Gáspár mamája írta a CD ajánlását.

"Úgy gondolom - és ez azóta sem változott -, hogy az emberiség sorsának alakulása elsősorban az édesanyákon múlik" - hangsúlyozta, hozzátéve: "...van valami, amelyben megingathatatlanul hiszek: a művészet erejében. A több száz éves európai, klasszikus zenei kultúra hagyományában. Ezek a hangok a lélek olyan mélységébe jutnak el, ahová más nem. A zene felemel, megtisztít, megnyugtat, érzéseket kelt, gazdagít, harmóniára törekszik az első pillanattól fogva..." - fogalmazott Kokas Katalin.

MTI

[2014.01.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......cdbolt.lap.hu
beszámolók még